دادستان کل کشوردر نشست خبری/۳/:
دارا بودن پرونده قضایی، دلیل رد صلاحیت افراد برای انتخابات نیست

مرجع تعیین صلاحیت الزام ندارد که بررسی کند چه کسی پرونده قضایی دارد یا نه. البته پرونده قضایی میتواند درتصمیم آنها تاثیرگذار باشد.
دادستان کل کشور گفت: مرجع تعیین صلاحیت افراد در انتخابات، الزاما به دلیل داشتن پرونده قضایی، صلاحیت فرد را برای شرکت در انتخابات رد نمیکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محسنیاژهای در جریان برگزاری نشست خبری خود در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص اینکه آیا داشتن پرونده قضایی مانعی برای تایید صلاحیت افراد محسوب میشود یا نه تصریح کرد: خیر، مرجع تعیین صلاحیت الزام ندارد که بررسی کند چه کسی پرونده قضایی دارد یا نه. البته پرونده قضایی میتواند درتصمیم آنها تاثیرگذار باشد.
وی افزود: اما الزاما این طور نیست که افراد پرونده داشته باشند و رد صلاحیت شوند. این دو امر لازم و ملزوم یکدیگر نیستند. ممکن است فرد پرونده قضایی داشته باشد ولی مرجع صلاحیت تشخیص بدهد که فرد صلاحیت ندارد.
اژهای در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه پرونده ۲۸ نفر بازداشتی شبکههای معاند نظام در چه شرایطی است خاطرنشان کرد: این افراد طی رابطه با خارج از ایران اقدامات مجرمانه انجام میدادند و ما بارها گفتهایم کسانی که نگاهشان به بیرون باشد از دید دستگاه دور نمیماند و این افراد در اقدام ضربتی دستگیر شدند.اگر کسی مطلبی علیه این افراد دارد میتواند ارائه کند تا مورد بررسی قرار بگیرد.
سخنگوی قوه قضائیه ضمن اشاره به اینکه شناسایی مسئول این باند به تحقیقات نهایی بستگی دارد یادآور شد: ممکن است که در تحقیقات نتیجه گرفته شود که فردی که مسئول پنداشته شده برای مقام بالاتری فعالیت میکرده و یا مقام بالاتری هم وجود دارد. این بحث بستگی به پایان تحقیقات دارد.
سخنگوی قوه قضاییه در خصوص دیگر اعضای این باند که تاکنون بازداشت نشدهاند افزود: از این ۲۸ نفر یک نفر آزاد شده است اما همه دستگیر نشدهاند و ممکن است متعاقبا دستگاه قضا به دنبالشان برود.
اژهای در خصوص صدور کیفرخواست ۱۸ مقام آمریکایی اظهار داشت: این ادعانامه در مورد مقامات آمریکایی است که برخیهاشان از مقامات سیا هستند و این ادعانامه به دادگستری فرستاده شده است.
سخنگوی قوه قضاییه درپاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص اینکه استفاده از سلاح سرد حکم محاربه دارد و برخی قضات با آن مخالفت کردهاند گفت: اگر زورگیری اقدامش موجب اخافه شود هیچ قاضی نمیتواند مخالفت کند. اما ممکن است مصداقی باشد که در این مورد صدق نکند.