ایلنا بررسی کرد؛
اهمیت حضور نامزدهای صنفی در انتخابات ریاست جمهوری

چشم امید اصناف به رئیس جمهور آینده است/نماینده یک صنف خاص نماینده کل جامعه است/کارگران نیازمند کاندیدای صنفی هستند.
با نزدیک شدن به یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در کشور، هر طیف و گروهی سعی می کند با معرفی کاندیدای مورد نظر خود، نقش بیشتری در انتخابات ریاست جمهوری ایفا کند که در این میان حضور کاندیداهایی که به نمایندگی از یک صنف خاص و فارغ از گرایششات سیاسی در این کارزار حضور پیدا میکنند هم جالب توجه خواهد بود.
به گزارش ایلنا، نقش کاندیداهای صنفی در هر انتخاباتی به منزله ارائه برنامه و طرحهایی در راستای حمایت از فعالان آن صنف است اما به نظر میرسد نامزدی موفقتر خواهد بود که علاوه بر تاکید بر برنامه های صنفی خود به مسائل آحاد جامعه نیز توجه و اهتمام ویژه ای داشته باشد.
چشم امید اصناف به رئیس جمهور آینده
موید حسینی نماینده خوی در مجلس نهم در باره اهمیت حضور نامزدهای صنفی در انتخابات می گوید: رئیس جمهوری که برنامه اقتصادی موفقی داشته باشد صنوف موفقی نیز خواهد داشت. از این رو میتوان گفت که رئیس جمهور آتی باید برنامههای خود را برای صنوف مختلف مختلف اعلام کند.
وی معتقد است: انتظار این است که فارغ از مسائل حزبی و گروهی کاندیداها صادقانه برنامههای کاربردی و عملیاتی خود را برای اداره کشور اعلام کنند. اگر کاندیدایی بخواهد رای آورد باید برنامههای دقیقی ارائه دهد و موضعش را برای مردم و طبقات مختلف جامعه روشن کند.
نماینده خوی و چایپاره در مجلس نهم شورای اسلامی معتقد است: از همین الان میتوان فهمید که برخی کاندیداها برنامه اجرایی قوی ندارند و به پشتوانه برخی فقط میخواهند پا به عرصه بگذارند. اما در زاویه مخالف نیز برخی افراد هستند که که سابقه اجرایی خوب و برنامه مدونی دارند. از این رو میتوان گفت احتمال موفقیت آنها بیشتر است.
نماینده خوی و چایپاره تاکید میکند: هر کاندیدایی باید برای برون رفت از مشکلات فعلی کشور مثل کارگران و یا مطالبات کارگرها برنامههایش را ارائه کند. تا همه پس از اینکه برنامهها را دیدم اعلام نظر کنیم.
باید تاکید داشت که اگر فرد یا افرادی از سوی حزب و یا صنف خاصی معرفی شود باید به یاد داشته باشد که درست است که نماینده آن صنف است اما در سطح کلانتر نماینده و رئیس جمهور همه مردم است.
نماینده یک صنف خاص نماینده کل جامعه است
بیِِِژن نوباوه نماینده تهران نیز میگوید: اساسا رئیس جمهور رئیس همه جمهور و نماینده همه است. بنابراین نمیتوان گفت که چون از قشر خاصی حمایت میکند به منافع کشور به صورت کلی بیتوجه است.
این نماینده مجلس میگوید: نماینده هر حزبی وارد جرگه مسئولیت که شد باید منافع همه را در سطوح مختلف رعایت کنند.
نوباوه با تاکید بر اینکه احزاب در ایران موفق نبودهاند خاطرنشان میکند: احزاب در ایران به دلیل کارکردهای مقطعی موفق نبودهاند اما در مجموع فعال شدن مقطعی آنها نیز در زمان انتخاباتها که سرنوشت کشور و مردم در آن رقم میخورد بسیار مفید است. افرادی هم که از سوی احزاب معرفی میشوند نباید خود را منحصر به آن حزب کنند. این مساله نسبت به نمایندههای اصناف نیز میشود.
کارگران نیازمند کاندیدای صنفی هستند
روند رو به رشد مشکلات کارگران در کشور و به طور کلی کاهش رونق تولید در کشور، سبب شده است تا نهادهای کارگری از جمله خانهکارگر به فکر معرفی کاندید صنفی برای کارگران بیافتند تا جایی که نام حسین کمالی، بعنوان کسی که قرار است نامزد صنفی کارگران در انتخابات ریاست جمهوری باشد مطرح شده است.
در گفت و گویی با محمد خانلو سرپرست خانه کارگر تاکستان به بررسی این مساله پرداختیم.
سرپرست خانه کاگر تاکستان می گوید: کسی که از نزدیک مشکلات جامعه کارگری را لمس کرده باشد، بهتر میتواند نسبت به حل این مشکلات اقدام کند.در دولت فعلی نه تنها شعارهای مربوط به جامعه کارگری و ادعای عدالت محوری دولت محقق نشده است بلکه مشکلات جامعه کارگری افزایش هم یافتهاند.
محمد خانلو دستمزد ثابت کارگران در تورم و گرانی موجود را از مشکلات عمده این گروه از افراد جامعه می داند و ادامه میدهد: دولت در برخی مواقع خودش مشوق گرانی بوده است و هیچ کس در مقابل مشکلات پاسخگو نیست و در رابطه با تولید و مشکلات کارگران هیچکس پاسخگو نیست.
اسداله محمد خانلو مشکل عمده جامعه را عدم مدیریت صحیح بعضی از مسئولین می داند و بیتوجهی به قانون را نیز درد امروز جامعه ارزیابی میکند و می گوید:اجرای قانون جمهوری اسلامی که خودمان نوشتیم و ۹۸ درصد از مردم به آن رأی دادند و بعد از آن قانون کار باید در رأس اولویتهای مسئولان نظام قرار گیرد در حالی که مواد قانون کار یکی پس از دیگری نقض میشوند.
این فعال کارگری در پایان اظهار امیدواری میکند که حضور کمالی در انتخابات و شرکت گسترده جامعه کارگری نقطه پایانی بر مشکلات جامعه کارگری باشد.