مسئولان دانشگاه امام جواد «ع» در دیدار با مشاوران تحصیلی:
امروز فارغ التحصیل پزشک در کارخانه کارگری میکند
صنایع خصوصی ما امروز به تخصص و مهارت کاربردی نیازدارند تا رشته های دهان پرکن از دانشگاه های خوب! / بسیاری از رشته های مفید بعلت نداشتن پرستیژ کافی مورد انتخاب دانش آموزان قرار نمی گیرد.
ایلنا-یزد: نشست هم اندیشی مسئولان دانشگاه امام جواد «ع» با صاحب نظران آموزش و پرورش و اصحاب رسانه روز گذشته در سالن اجتماعات این دانشگاه برگزار شد و موضوعات پیرامون انتخاب رشته دانش آموزان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایلنا از یزد، رئیس دانشگاه امام جواد «ع» در ابتدای این نشست با بیان اینکه باید پذیرفت سطح یک دانشگاه و موسسه آموزش عالی تاثیر پذیرفته از سطح آموزشی دانش آموزان ورودی به این دانشگاه هاست، افزود: موقعیت خوب دانشگاه های برتر بواسطه جذب دانش آموزان برتر تداوم می یابد، از این رو دانشگاه های نوپا باید کیفیت دانش آموزان ورودی خود را ارتقاء دهند.
محمد صالح اولیاء گفت: شرایط جامعه تغییر کرده و یک واقعیت درحال گسترش است و آن اینکه اهمیت رشته تحصیلی بالاتر از نام دانشگاهی است که فرد در آن تحصیل کرده است. در واقع امروز رشته های خوب دانشگاه های سطح پایین در اولویت بالاتری نسبت به رشته های کم اهمیت دانشگاه های سطح بالا قرار گرفته اند.
وی دلیل این تغییر را نیاز جامعه به تحصص و مهارت عنوان کرد و گفت: صنایع خصوصی ما امروز به تخصص و مهارت کاربردی نیازدارند تا رشته های دهان پرکن از دانشگاه های خوب!
اولیاء با اظهار تاسف از اینکه بسیاری از رشته های مفید بعلت نداشتن پرستیژ کافی مورد انتخاب دانش آموزان قرار نمی گیرد، افزود: این تغییر نگرش که موجب می شود فرد در عرصه زندگی موفق باشد و با علاقه به کار بپردازد، با کمک مشاوران تحصیلی و در آستانه انتخاب رشته دانشگاه ها میسر می شود.
فارغ التحصیلان صنعتی شریف هم بیکارند
قائم مقام دانشگاه امام جواد «ع» نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه امروز 120 هزار دانشجو در سراسر استان یزد به تحصیل می پردازند ولی نگرانی از این وجود دارد که پس از تحصیل جذب بازار کار می شوند یا خیر گفت: متاسفانه امروز در هر خانواده ای بیکار وجود دارد و سطح بیکاران امروز به فوق لیسانس و دکتری رسیده است!
غضنفر میرجلیلی با اظهار تاسف از اینکه امروز برخی از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف هم بیکار هستند، گفت: کار به جایی رسیده که برخی برای یک درس رشته برق از ما تقاضای تدریس دارند و آن را کافی می دانند!
وی با تاکید بر اینکه امروز جامعه ما نیازمند تخصص کاربردی است، گفت: سرفصل های دروس وزارت علوم به 30 سال گذشته بر می گردد و نیازمند به روز شدن است.
میرجلیلی گفت: بخش دولتی امروز اشباع شده و بخش خصوصی برای جذب نیروی کارآمد به معدل و دانشگاه نگاه نمی کند.
قائم مقام دانشگاه جواد سپس با بیان اینکه این دانشگاه برای تربیت نیروی متخصص اقدام به راه اندازی باشگاه کارآفرینی کرده است، گفت: در این باشگاه بسته های تخصصی و کاربردی هر رشته به دانشجویان آموزش داده می شود تا پس از تحصیل با دستی پر به سمت بازار کار حرکت کنند.
وی با بیان خاطره ای از نمایشگاه دستاوردهای دانش آموزان دبیرستان علامه حلی گفت: در آن نمایشگاه دستاوردهایی فوق انتظار را مشاهده کردم. سراغ معلم آنان را گرفتم! او پزشکی بود که به اصرار والدینش پزشکی خوانده بود در حالیکه عاشق فیزیک بود!
راه اندازی رشته مترجمی آلمانی و طراحی لباس
محمد سپهر عضو هیات علمی دانشگاه امام جواد «ع» هم در ادامه گفت: این دانشگاه رشته هایی نظیر مترجمی آلمانی و طراح لباس را بعلت بازار مناسب و کمبود متخصص در استان راه اندازی کرده است.
در پایان این نشست به سوالات مشاوران تحصیلی پاسخ داده شد و سپس حاضران در ضیافت افطاری این دانشگاه شرکت کردند.