هشدار مدیر کل استاندارد استان همدان:
مردم نمکهای تصفیه شده و استاندارد مصرف کنند
مصرف دراز مدت نمک غیر استاندارد عوارض نامطلوبی بر سلامتی دارد.
ایلنا: مدیر کل استاندارد استان همدان با تاکید بر اینکه مردم نمکهای تصفیه شده و استاندارد مصرف کنند در خصوص عوارض نامطلوب مصرف دراز مدت نمک غیر استاندارد بر سلامتی هشدار داد.
به گزارش ایلنا از همدان؛ فرهاد تیموری ضمن بیان این مطلب، گفت: نمک طعام یکی از مواد ضروری در رژیم غذایی است و متخصصین بهداشت و سلامت مصرف متوسط ۵ گرم نمک در روز را برای هر نفر توصیه میکنند.
فرهاد تیموری با تاکید بر استفاده از نمکهای تصفیه شده و دارای مهر استاندارد، گفت: نمک به صورت استخراج شده از معدن یا دریا در هر دو شکل، ناخالصیهای فراوانی دارد که عمدهترین آنها «سولفات کلسیم» یا همان «گچ» است که نوع دوم به خاطر سفید بودن، قابل تشخیص از اصل نمک نیست.
تیموری با اشاره به اینکه نمکی که هیچ گونه عمل تصفیه ای روی آن انجام نمیگیرد، غیر استاندارد بوده و مصرف خوراکی آن در درازمدت عوارض نامطلوبی ایجاد مینماید، افزود: بیشتر این نمکها در واحدهای نمک کوبی سنتی و به روش کوبشی تولید شده که با اضافه شدن ید به صورت نمکهای فلهای (باز) و یا بستهبندی شده غیراستاندارد عرضه میشود.
وی ادامه داد: این واحدها نه تنها امکانات لازم برای حذف ناخالصیهای موجود در نمک را ندارند بلکه ید مصرفی در آنها ارزان قیمت و غیراستاندارد است و خطرات زیادی برای سلامت افراد به دنبال دارد.
تیموری با بیان اینکه در تولید نمک استاندارد، میزان خلوص تا ۵/۹۹ درصد افزایش یافته و تمام ناخالصیهای محلول و نامحلول نمک حذف میشود، گفت: برای محصول نمک توسط سازمان ملی استاندارد ایران استاندارد اجباری با شماره ۲۶ و با موضوع ((ویژگیهای نمک خوراکی)) تدوین شده است و آخرین تجدیدنظر و تغییرات در این استاندارد در سال ۱۳۸۵ صورت گرفته و تولید نمک یددار باید مطابق استاندارد شماره ۱۱۹۵ انجام شود.
فرهاد تیموری با اشاره به اینکه به طور کلی نمک به دو صورت صنعتی و خوراکی (نمک طعام) مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: تنها نمک خوراکی مشمول استاندارد اجباری است و نمکهای مورد استفاده در صنایع مختلف مانند صنایع چرم سازی مشمول استاندارد اجباری نیستند.
وی ادامه داد: واحدهایی که نمک صنعتی تولید میکنند نباید در امر تولید نمک خوراکی ورود یابند و در صورت مشاهده با این واحدها برخورد میشود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر چهار واحد تولید و بسته بندی نمک خوراکی تحت پوشش اداره کل استاندارد استان همدان وجود دارد که از این تعداد، دو واحد در زمینه تصفیه و بسته بندی نمک خوراکی و دو واحد نیز با تهیه نمک تصفیه شده از سایر واحدهای تولیدی دارای پروانه استاندارد صرفا در زمینه بسته بندی نمک خوراکی فعالیت دارند.
تیموری افزود: دو واحد تصفیه و بسته بندی نمک با نام تجاری نوید و تکپاش و واحد دیگر با نام تجاری اطعمه دارای پروانه استاندارد نمک خوراکی هستند.
مدیرکل استاندارد استان همدان گفت: از دو واحدی که صرفاً کار بسته بندی نمک خوراکی را در استان انجام میدهند نیز یک واحد با نام تجاری فرنام دارای علامت استاندارد بوده و واحد دیگر با نام تجاری زروار نیز در در حال پیگیری دریافت پروانه استاندارد است.
تیموری افزود: اگر واحدی بدون اخذ پروانه استاندارد اقدام به تولید و توزیع محصولات مشمول استاندارد اجباری اقدام نماید مرتکب جرم شده و در صورت مشاهده به مراجع قضایی معرفی شده و طبق قانون حکم حبس، جزای نقدی و... برای آنها در نظر گرفته میشود.
مدیرکل استاندارد استان همدان گفت: باتوجه به اهمیت موضوع از شهروندان درخواست میشود که در راستای حمایت از تولید کنندگان محصول استاندارد و همچنین تأمین حقوق خود و دیگر شهروندان از نمکهای تصفیه شده و دارای مهر استاندارد استفاده کنند و از خرید محصولات تولیدی واحدهای فاقد پروانه استاندارد خودداری کرده و با مشاهده هرگونه تخلف مراتب را جهت بررسی و اقدام قانونی از طریق شماره تماس ۱۵۱۷ به اداره کل استاندارد استان همدان اطلاع دهند.