در پی تجمع پرستاران مقابل مجلس رخ داد:
صدور حکم «تبعید شغلی» برای دبیرکل خانه پرستار
«عضو شورای عالی نظام پرستاری و دبیر کل خانه پرستار، به اتهام برگزاری تجمع اعتراض آمیز پرستاران مقابل مجلس در آبان ماه سالجاری، بر اساس حکم انطباطی هیئت تجدید نظر رسیدگی به تخلفات دانشگاه علوم پزشکی، برای ادامه کار از تهران به اسلام شهر منتقل شد.»
محمد شریفی مقدم، عضو شورای عالی نظام پرستاری و دبیر کل خانه پرستار، به اتهام برگزاریتجمع اعتراض آمیز پرستارانمقابل مجلس در آبان ماه سالجاری، بر اساس حکم انضباطی هیئت تجدید نظر رسیدگی به تخلفات دانشگاه علوم پزشکی، برای ادامه کار از تهران به اسلام شهر منتقل شد.
محمد شریفی مقدم ضمن تایید این خبر به ایلنا گفت: در پی تجمعی که ۷ آبان در مقابل مجلس شورای اسلامی شکل گرفت این رای صادرشد و از روز ۱۰ آذر ماه حکم من را جهت پیوستن به شبکه بهداشت و درمان اسلام شهر صادر کردند.
عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور درباره روند صدور این حکم به ایلنا گفت: این حکم در پی پروندهای که قبلتر در هیات بدوی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تهران مطرح شده بود صادر شد که برای رسیدگی نهایی به هیات تجدید نظر رسیدگی به تخلفات دانشگاه علوم پزشکی فرستاده شد.
شریفی مقدم ادامه داد: در پی تجمعی که اوایل سال جاری در بیمارستان امام خمینی توسط جمعی از پرستاران در راستای مطالبات صنفیشان صورت گرفت، چند پرونده شکل گرفت که به دلیل اثبات مسالمت آمیز بودن آن تجمع، دادگاه رای بر برائت متهمین صادرکرد.
«علی رغم این مسئله گویا دوستان در وزارت بهداشت همچنان بر پیگیری این پرونده اصرار داشتند و من هم به عنوان سوپروایزر بیمارستان امام خمینی در جلساتی که هیئت بدوی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی برگزار کرد شرکت کردم و دفاعیاتم را مطرح کردم و در آن زمان این پرونده مسکوت گذاشته شد تا اینکه همزمان با تجمع آبان ماه پرستاران در مقابل مجلس، هیات تجدید نظر رسیدگی به تخلفات دانشگاه علوم پزشکی تهران، رای به تبعید من به اسلامشهر داد.»
وی در پاسخ به این سوال که هیات تجدید نظر این حکم را در ارتباط با کدامیک از سمتهای اجرایی شما صادر کرده است گفت: این حکم در راستای تفهیم اتهامی که به عنوان سوپروایزر برای شرکت در تجمعات صورت گرفته صادر شده در حالیکه قبلا بر اساس رای برائتی که در خصوص پرونده تجمع بیمارستان امام صورت گرفته بود، این تجمع یک تجمع صنفی و کاملا قانونی بوده و هیچ مسئلهٔ غیرقانونی اتفاق نیفتاده بود.
شریفی مقدم در واکنش به این حکم عنوان کرد: هدف من خدمت به جامعهٔ پرستاری است چه در تهران و چه در اسلام شهر. جالب است بدانید برای اولین بار بعد از انقلاب چنین حکمی را برای یک مسول صنفی جامعه پرستاران صادر کردهاند، اما به هرحال چیزی که مسلم است این است که این حکم به خاطر ایستادگی جامعه پرستاری برای احقاق مطالبات صنفیشان صادر شده و کاملا دستوری بوده است.
وی تاکید کرد: این گونه برخوردها نه تنها انگیزهام را به عنوان دبیر کل خانه پرستار کم نخواهد کرد بلکه عزم و انگیزهام را نسبت به قبل دوصد چندان نموده و از هیچ کوششی در راه احقاق حقوق از دست رفته پرستاران دریغ نخواهم کرد.
شریفی مقدم با اشاره به برخی اعمال فشارها بر جامعه پرستاری کشور گفت: مسولین وزارت بهداشت مدام دم از گفتمان و هم افزایی میزنند اما عملا راه دیگری را در پیش گرفتهاند. واقعیت این است که جامعه پرستاری امروز دیگر به حقوق خود آگاه است و نمیشود با تهدید و تبعید جلوی برخی مطالبات حقوقی جامعه پرستاری را گرفت.
وزارت بهداشت هیچ نقدی را نمی پذیرد
این فعال پرستاری در ارتباط با اشکالات طرح تحول نظام سلامت و اجرایی نشدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری گفت: بارها از تریبونهای مختلف اعلام کردهام که طرح تحول نطام سلامت علی رغم نکات مثبتی که دارد جای نقد و بررسی بسیار دارد. اما گوش هیچکس بدهکار این حرفها نیست. در چند ماهی که این طرح اجرایی شده جلوی هرگونه نقدی از سوی کارشناسان گرفته شده است. یکی از عمدهترین اشکالات این طرح بحثزیرساخت آن است به خصوص درباره پرستاران که مبتنی بر کارانه است. در حالیکه این بحثکارانه و چگونگی تعلق حقوق و پاداش بر آن محل اشکال است. ماهیت این طرح تبعیض آمیز است و در واقع گروهی
که بیشترین سود را ازاین طرح میبرند یعنی همان سردمداران بخش خصوصی و کسانی که خودشان[…] بگیر هستند، بازرسین این طرحاند.
شریفی مقدم گفت: بر اساس این طرح تعرفهٔ خدمانت پزشکی ۳۰۰ برابر شده یعنی پزشکی که قبلا ۳۰ میلیون میگرفته الان ۹۰ میلیون میگیرد در حالیکه هیچ تغییر عمدهای در خدمات پرستاری اتفاق نیفتاده است. قانون تعرفه گذاری پرستاری باید اجرایی شود و تعرفه گذاری باید به صورت برابر صورت بگیرد. ما ۶۰ کشور دنیا را در خصوص میزان برابری در دستمزد بین پرستاران و پزشکان بررسی کردیم و دیدیم اختلاف بین سطح دریافتی پزشکان و پرستاران ۳ برابر است درحالیکه همانطور که گفتم در ایران این رقم به ۱۰۰ برابر رسیده است. در عربستان ۱/۶ برابر و در ترکیه ۲/۴ برابر است یعنی اگر دریافتی پزشک ۲۴میلیون
باشد پرستار ۱۰ میلیون دریافتی دارد. و خواستهٔ ما این است که در ایران حداقل به ۳ برابر برسد تا مانند سایر کشورها به برابری و عدالت در حقوق و مزایای پرستاران دست یابیم.
او افزود: تعرفه گذاری به هیچ وجه اجرایی نشده و وعدهای که وزیر هفتهٔ گذشته در خصوص اجرایی شدن ۲۵۰ خدمت پرستاری داد تا ۳ یا ۴ سال آینده امکان اجرایی شدن پیدا میکند. قانون تعرف گذاری خدمات پرستاری ۷ سال است دارد در گوشهای خاک میخورد، در حالیکه اگر اجرایی شود میتواند بخش بزرگی از مشکلات جامعه پرستاری را کاهش دهد. متاسفانه عدم توجه مسولین وزارت بهداشت به وضعیت پرستاران باعثشده سالانه چندین هزار نفر از پرستاران به خاطر عدم برابری در دستمزد و مزایا از نظام سلامت کشور خارج میشوند و ناخواسته اقدام به مهاجرت میکنند.
وی در خصوص طرح مبتنی بر عملکرد هم گفت: این طرح همان طرح کارانه است که تحت شرایط خاص پرداخت میشود یعنی بر اساس مسولیتهای جدید و سرویسهای خاصی است که پرستار باید به بیمار بدهد. آقایان اعلام کردهاند کارانهها ۳ برابر شده دربرابر تعرفههای پزشکی که ۳۰۰ برابر شده رقم قابل توجهی نیست. یعنی پرستاری که قبلا ۱۰۰ هزار تومان میگرفته امروز ۳۰۰ هزارتومان میگیرد اما در برابر پزشکی که قبلا ۱۰ میلیون میگرفته امروز بر اساس همین طرح تحول و افزایش تعرفهها ۳۰میلیون میگیرد. بنابراین میبینید که اختلاف تا چه حد است.