رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری:
واگذاری بخش درمان تامین اجتماعی به دولت اشتباه خطرناکی است
«هرچند تنوع صندوقهای بیمه های اجتماعی و درمانی باعثنابسامانی و درهم ریختگی نظام سلامت کشور شده است اما در این میان عدهای از مقامات اجرایی و قانونویسان کشور با نگاهی ابزاری و معطوف به هدف درصدد هستند تا آشفتگی نظام سلامت کشور را به ابزاری برای تامین منابع پزشکان سوداگری تبدیل کنند که سوگند حرفهای خود را فراموش کردهاند».
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری واگذاری بخش درمان تامین اجتماعی به دولت را اشتباهی خطرناک توصیف کرد و گفت: کارگران بیمه شده سازمان تامین اجتماعی به نمایندگان مجلس اجازه نخواهند داد تا با تفسیرهای شخصی از قوانین، اداره معاونت درمان این سازمان را به وزارت بهداشت واگذار کنند.
«حسن صادقی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: در چند سال اخیر بارها نمایندگان مجلس و مدیران دولتی به نام ساماندهی بیمههای اجتماعی و درمانی برای تصاحب صندوق و مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی نقشه کشیدهاند.
وی گفت: هرچند تنوع صندوقهای بیمه های اجتماعی و درمانی باعثنابسامانی و درهم ریختگی نظام سلامت کشور شده است اما در این میان عدهای از مقامات اجرایی و قانوننویسان کشور با نگاهی ابزاری درصدد هستند تا از آشفتگی نظام سلامت کشور برای تامین منابع مالی پزشکان استفاده کنند.
این فعال کارگری یادآور شد: تلاش برای تصرف معاونت درمانی سازمان تامین اجتماعی در بدنه دولت در حالی است که به دلیل ضعف مدیریت بخش از بدنه دولت، هیچ نظارتی بر روند قیمت گذاری خدمات پزشکی وجود ندارد و در تمامی سالیان گذشته تعرفههای پزشکی بدون نظر گرفتن حقوق شهروندان و به نفع پزشکان افزایش یافته است.
صادقی افزود: اگر مسئله نمایدگان مجلس و مدیران ارشد وزارت بهداشت تصور میکنند که در مورد انتقال معاونت درمانی سازمان تامین اجتماعی نیز میتوان با همان رویه مرسوم تعیین مزد جامعه کارگری را قانع کرد، سخت در اشتباه هستند.
این فعال صنفی کارگری ادامه داد: برخلاف روال مرسوم تعیین مزد که کارگران هرسال مجبور به عقب نشینی از حقوق قانونیشان هستند، بخش درمانی سازمان تامین اجتماعی خط قرمز جامعه کارگری محسوب میشود.
صادقی یادآور شد: از زمان راهاندازی سازمان تامین اجتماعی، فعالیت صندوق درمانی این سازمان در کنار سایر بخشهای بیمهای این سازمان از محل پس انداز مستمر بخشی از حقوق کارگران آغاز شده است بطوری که به اعبتار همین منابع مالی دولتهای وقت بعدها به تدریج سایر گروه های اجتماعی را نیز تحت پوشش خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی قرار دادند.
وی گفت: باوجود آنکه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی هر سال بابت تامین سلامت شهروندان مبالغ قابل توجهی بودجه دولتی دریافت میکند اما تاکنون نتنها حتی یک ریال به صندوق درمانی سازمان تامین اجتماعی کمک نکرده است بلکه امروز به مدد گروهی از نمایندگان مجلس درصدد ادعای مالکیت منابع و مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی را دارد.
وی با بیان اینکه بخش درمانی و به ویژه نظام سلامت کشور به دلیل نبود مدیریت مالی مدام در صدد تصاحب منابع مالی بیشتر است، افزود: این فربگی به جای بهبود شرایط درمانی شهروندان باعثبهبود وضعیت اقتصادی معدودی از افراد جامعه شده است.
صادقی تاکید کرد: با وجود اصراری که مدافعان جداسازی معاونت درمانی سازمان تامین اجتماعی بر واگذاری مسئولیت این بخش به وزارت بهداشت دارند، در قوانین مرتبط با تغییر ساختارهای صندوق های بیمههای اجتماعی بر حفظ ساختار مدیریتی و منابع مالی سازمان تامین اجتماعی تاکید شده است.