معاون وزیر اقتصاد خبر داد:
تنزل ۳۲ پله ای رتبه ایران در «سهولت کسب و کار»
چکیده: «برگزاری همایش بهبود فضای کسب و کار در روز ۱۴ آبان / محمدی روند منفی تغییرات رتبه سهولت کسب و کار را در کشور از سال ۲۰۰۶ که ۱۱۳ بود تا سال جاری میلادی که به ۱۴۵ مرتبه تنزل کرد، یادآور شد و گفت: اردن رتبه ۱۰۶، عربستان رتبه ۲۲ و امارات عربی متحده رتبه ۲۶ را دارد.»
معاون امور اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی از برگزاری همایش بهبود فضای کسب و کار در روز ۱۴ آبان خبر داد.
به گزارش ایلنا، «شاپور محمدی» در جمع خبرنگارارن درباره ضرورتهای برگزاری این همایش به افت رتبه ایران در فضای کسب و کار اشاره کرد و گفت: شاخصهای محیطی کسب و کار در جهان از طریق بررسی سهولت کسب و کار، آزادی اقتصادی، شاخص رقابت بندی، دیدبان جهانی کار آفرینی، نوآوری، اقتصاد دیجیتالی و شاخص دموکراسی صورت میگیرد.
وی افزود: بر اساس این شاخصها طبق آمار سال ۲۰۱۳ ایران در میان ۱۸۵ کشور رتبه بهتر از ۱۴۵ را به دست نیاورد و در میان ۲۳ کشور منطقه در رتبه ۱۸ قرار گرفتیم که در حد منابع طبیعی و نیروی انسانی ایران نیست.
محمدی روند منفی تغییرات رتبه سهولت کسب و کار را در کشور از سال ۲۰۰۶ که ۱۱۳ بود تا سال جاری میلادی که به ۱۴۵ مرتبه تنزل کرد، یادآور شد و گفت: اردن رتبه ۱۰۶، عربستان رتبه ۲۲ و امارات عربی متحده رتبه ۲۶ را دارد.
وی با بیان اینکه ایران از لحاظ ثبت مالکیت و دریافت مجوز به ترتیب در رتبههای ۱۶۵ و ۱۶۶ قرار دارد تصریح کرد: در شاخص کار آفرینی ایران در وضع خوبی قرار داریم و رتبه اول منطقه را به خود اختصاص داده است.
محمدی درآمد سرانه ایران را طبق آمار اطلس متد و دیگر آمارهای خارجی، کم و نامتناسب با واقعیات موجود در کشور
دانست و گفت: اگر مسئولان سه قوه درباره بهبود فضای کسب و کار همکاری کنند، فضای بهتری ایجاد میشود و ایران هم در رتبه بندی جهانی اوضاع بهتری پیدا میکند.
معاون وزیرت اقتصاد درباره همایش پیش رو اظهار داشت: آقایان جهانگیری، نهاوندیان و طیب نیا، معاون اول رئیس جمهور، رئیس دفتر رئیس جمهور و وزیر اموراقتصادی و دارایی سخنرانان مراسم افتتاحیه خواهند بود و مسئولان قوای قضاییه، مقننه و مجریه نیز در حوزههای مختلف در این همایش شرکت میکنند.
محمدی گفت: از شش نفر از اعضای اتاق بازرگانی ایران نیز برای شرکت در همایش دعوت شده است.
وی از دریافت ۳۴ مقاله دراین همایش خبر داد و گفت: ۲۴ مقاله ارائه میشود و در حاشیه همایش نیز نشستهای تخصصی بازار سرمایه، مالیات کسب و کار، عوامل نهادی و ثبات فضای کسب و کار، نظام بانکی، مقررات زدایی و آسیبشناسی، تجارت فرامرزی، سیاستهای کلی اصل ۴۴ و عوامل محیطی در فضای کسب و کار برگزار میشود.