خبرگزاری کار ایران

سخنگوی وزارت بهداشت در گفت‌وگو با ایلنا:

"دورهمی" عامل ۵۱ درصد موارد ابتلا به کرونا/ محدودیت‌های ساعتی تا حدی از شب‌نشینی‌ها جلوگیری می‌کند

"دورهمی" عامل ۵۱ درصد موارد ابتلا به کرونا/ محدودیت‌های ساعتی تا حدی از شب‌نشینی‌ها جلوگیری می‌کند
کد خبر : ۹۹۸۷۵۱

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه "دورهمی" عامل ۵۱ درصد موارد ابتلا به کرونا است، گفت: محدودیت‌های ساعتی تا حدی از شب‌نشینی‌ها می‌تواند جلوگیری کند.

«سیما سادات لاری» سخنگوی وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به اثر محدودیت‌ها بر کاهش مرگ و میر، بیان کرد: محدودیت‌های کرونایی از امروز باید با جدیت، پیگیری و نظارت مستمر اجرایی شود، این محدودیت‌ها شامل بسیاری از مشاغل و گروه‌ها می‌شود و در کاهش تجمع‌ها در مراکز خرید و بسیاری از محل‌هایی که افراد ممکن است، فاصله‌گذاری فیزیکی را رعایت نکنند، موثر خواهد بود. آن‌چه در زمینه کنترل بیماری کووید ۱۹ اهمیت دارد، کاهش شکل گیری تجمع‌ها و رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک است. 

وی ادامه داد: این بیماری تاکنون هیچ داروی قطعی یا واکسن موثر تایید شده ندارد و در نتیجه راهی به جز پیشگیری و جلوگیری از شکل‌گیری تجمع‌ها نداریم.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که ویروس تا چه مدت به این شکل خواهد بود و آیا بعد از توزیع واکسن شرایط تغییر خواهد کرد؟ افزود: در زمینه وجود ویروس کرونا تا یک بازه زمانی مشخص، نمی‌توان هیچ اظهارنظر قطعی انجام داد، رفتار ویروس کرونا در تمام ماه‌های اخیر بسیار متفاوت بوده و حتی برخی مطالب مبنی بر از بین رفتن آن در فصل گرم نیز صحت نداشت، همه کشورها در زمینه پیش‌بینی رفتار این بیماری دچار مشکلاتی شده‌اند، اما آن‌چه بر آن توافق وجود دارد، جلوگیری از تجمع و رعایت فاصله گذاری فیزیکی و استفاده از ماسک است. 

وی ادامه داد: بنابراین نمی‌توان هیچ پیش‌بینی دقیقی از آینده ویروس کرونا ارائه کرد، مگر این‌که در ماه‌های آینده واکسن تایید شده‌ای از طرف سازمان جهانی بهداشت معرفی شود و میزان اثربخشی آن واکسن در ماه‌های بعدتر به تایید برسد. به هر حال باید منتظر ماند، اما نباید از ویروس کرونا غافل شد و باید زندگی خود را کاملا هماهنگ با حضور این ویروس برنامه‌ریزی کنیم.

لاری بیان کرد: در حال حاضر بر اساس تحقیقات انجام شده، 51 درصد ابتلا به ویروس کرونا از طریق دورهمی‌ها اتفاق می‌افتد. حتی اگر در موارد ابتلا و بستری در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دقت شود، مشاهده می‌کنیم که بسیاری از این بیماران از یک خانواده هستند که در یک مهمانی یا مراسم جشن مبتلا شده‌اند. 

وی ادامه داد: به هر حال اعمال محدودیت‌های ساعتی می‌تواند تا حد زیادی از این دورهمی‌ها جلوگیری کند. با این حال هیچ چیزی جای توصیه و تذکر مداوم را نمی‌گیرد و باید رسانه‌ها در این زمینه نسبت به اقناع‌سازی جامعه برای برگزار نکردن مهمانی و دورهمی‌های خانوادگی کمک کنند. 

لاری در پایان افزود: هرچند مردم در همه این ماه‌ها خسته شده‌اند، اما راهی جز کاهش تجمع در راستای کاهش خطر ابتلا به ویروس کرونا وجود ندارد و باید در این مسیر همه همکاری لازم را انجام بدهند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز