ریزش ۲۰۰ هزار مسافر با کاهش ساعت کاری مترو و اتوبوس
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران این تصمیم گیری را مربوط به ستاد ملی مقابله با کرونا دانست و گفت: شهرداری تهران پیشنهاد کاهش ساعات فعالیت حمل و نقل عمومی را ارائه نکرد. البته این اقدام سبب کاهش حداکثر ۲۰۰ هزار مسافر در مترو و اتوبوسرانی میشود.
به گزارش ایلنا، طبق ابلاغیه ستاد ملی مقابله با کرونا، پایان ساعت فعالیت حمل و نقل عمومی شهر تهران به ساعت ۲۰:۳۰ کاهش داده شده است. این ابلاغیه رسمی از روز گذشته در مترو و اتوبوسرانی شهر تهران اجرایی شد. اما نکته قابل تأمل و مهم این است، تا زمانیکه ساعت فعالیت هیچ یک از مشاغل آزاد و بازاریان کاهش داده نشده و محدودیتی برای مشاغل اعمال نشده است، شهروندان درحال تردد خواهند بود و نیاز به وسایل نقلیه برای جابهجایی خواهند داشت.
در همین رابطه، سید مناف هاشمی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری، توضیح داد: شهرداری تهران پیشنهاد کاهش ساعت فعالیت حمل و نقل عمومی (مترو و اتوبوسرانی) را ارائه نکرد.
او با تأکید براینکه تصمیم گیری مذکور توسط ستاد ملی مقابله با کرونا اتخاذ شده، گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا، به شهرداری کلانشهرها دستور داده تا ساعت فعالیت حمل و نقل عمومی کاهش داده شود. اینکه تصمیم کاهش ساعت فعالیت حمل و نقل عمومی کارشناسی شده بوده یا خیر را باید از ستاد ملی مقابله با کرونا پرسید.
هاشمی ضمن اشاره به حضور شهردار تهران در جلسات هیات دولت و جلسات عالی ستاد ملی مقابله با کرونا با حضور رئیس جمهور، بیان کرد: اخیراً شهردار تهران در این جلسات شرکت نمیکنند. اگر در زمان جلسه اتخاذ تصمیم برای کاهش ساعت فعالیت حمل و نقل عمومی، شهردار تهران هم حضور داشت شاید نتیجه تصمیم گیری به نحوی دیگر بود.
به گفته معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران؛ کاهش ساعت فعالیت حمل و نقل عمومی سبب میشود مترو و اتوبوسرانی تا سقف ۲۰۰ هزار نفر با کاهش مسافر مواجه شوند.
او ضمن اشاره به دستور دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: محدودیت فعالیت حمل و نقل عمومی اعمال شده و تا مدت یک ماه ادامه خواهد داشت. اگر تصمیمات دیگری هم ستاد ملی مقابله با کرونا درباره حمل و نقل عمومی اتخاذ کند، شهرداری تهران آن را اجرا میکند.
هاشمی با بیان اینکه موضوع کاهش ساعت فعالیت مترو و اتوبوسرانی در معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران بررسی شده است، افزود: بنابر نظر کارشناسان بهتر بود که کاهش ساعت فعالیت این دو وسیله نقلیه عمومی در ساعات اوج ترافیک اتفاق میافتاد اما مساله این است که جمعیت به سطح شهر آمده و معابر اصلی و فرعی شهر قفل میشد. بنابراین به اجبار ساعات پایانی فعالیت مترو و اتوبوسرانی (۲۳:۰۰) کاهش داده شد.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در پایان با تأکید براینکه کاهش ساعت فعالیت مترو و اتوبوسرانی حامل یک پیام مهم است، گفت: شهروندان باید در شرایط قرمز شیوع بیماری کرونا، تردد کمتری داشته باشند و در صورت نیاز و ضرورت از خانه خارج نشوند.
به گزارش شهر، از روز سه شنبه ٢٠ آبان ۱۳۹۹ به مدت یک ماه، اتمام ساعت کاری تمامی خطوط داخلی مترو ساعت ۲۰:۳۰ و خط متروی کرج و گلشهر تا ساعت ٢٠ است. همچنین به منظور اعمال محدودیت و کاهش فعالیت در خطوط اتوبوسرانی پایان زمان فعالیت ناوگان در تمامی خطوط BRT (انبوه بر) در مسیر رفت (آخرین اعزام) ساعت ٢٠ و در مسیر برگشت آخرین اعزام به ساعت ۲۰:۳۰ کاهش یافته است.