وزیر بهداشت:
طرح «بیماریابی محله محور» در سراسر کشور اجرا خواهد شد
وزیر بهداشت گفت: از امروز این طرح محل محور را از استان کرمانشاه همزمان در سراسر کشور اجرا خواهیم کرد، در این طرح محور فعالیت ما بیماریابی زودرس، قرنطینهی بیماران شناسایی شده و بعد از آن حمایتهایی است که باید از بیماران شناسایی شده انجام داد، همچنین تشخیص سریع افرادی که با فرد مبتلا در ارتباط بودند و افزایش تستها خواهد بود.
به گزارش خبرنگار ایلنا «سعید نمکی» وزیر بهداشت در در مراسم افتتاح ۶۶ پروژه بهداشتی درمانی استان کرمانشاه با اشاره به کمبود دستگاه اکسیژن ساز برای بیماران کرونایی در مراکز درمانی و بیمارستان، بیان کرد: الان تقریبا دو ماهی میشود روز و شب ما برای تهیه و تامین دستگاه اکسیژن در کشور صرف میشود، متاسفانه دستگاههایی که قبلا نصب شدند ظرفیت متفاوتی دارند و بیمار مبتلا به کرونا که درون آیسییو هستند ۲۴ الی ۳۲ لیتر در دقیقه اکسیژن میخواهد و بیماران درون بخش متوسط بین ۱۱ تا ۱۲ لیتر در دقیقه اکسیژن میخواهد، خوشبختانه در خیلی از استانهای مرکزی وضعیت مطلوبتری داریم و از همکاران میخواهیم که برای دستگاه اکسیژن ساز استان از همین امروز اقدام کنند و مشکل را در اسرع وقت حل خواهیم کرد.
نمکی با اشاره به سالروز زلزله کرمانشاه ادامه داد: امسال اولین سالی است که ده هزار و ۶۰۰ تخت خواب بیمارستانی به تختهای این کشور خواهیم افزود و بعد از انقلاب چنین سالی را کسی به خاطر ندارد که در اوج تحریم و شرایط سخت اقتصادی بتوانیم چنین حرکتهایی را با لطف خدا انجام دهیم.
وی اداد: آنچه امروز همکاران ما در کشور آغاز میکنند پیرو جلسهای است که در محضر مقام معظم رهبری و ستاد ملی کرونا برگزار شد و ایشان عواملی را صادر نمودند که یکی از آنها کنترل و مهار بیماری محله محور کردن بود.
نمکی افزود: طرحی که در روزهای نخست بیماری شروع کردیم، با بسیج مبارزه با ویروس کرونا در کمتر از ۶۰ روز تعداد مرگ و میرها را به کمتر از ۴۰ نفر و میزان مبتلایان را به کمتر از یک پنجم رساندیم، آن راه بسیار موفقی بود که از تجربیات دفاع مقدس استفاده کردیم.
وی گفت: در این شرایط توانستیم بار بیمارستانها را به شدت کم کنیم، با توجه به همکاریهای خوب بین بخشی که شکل گرفت توانستیم طرحی را آماده کنیم و از امروز این طرح محله محور را از استان کرمانشاه همزمان در سراسر کشور اجرا خواهیم کرد، در این طرح محور فعالیت ما بیماریابی زودرس، قرنطینه بیماران شناسایی شده و بعد از آن حمایتهایی است که باید از بیماران شناسایی شده انجام داد، همچنین تشخیص سریع افرادی که با فرد مبتلا در ارتباط بودند و افزایش تستها خواهد بود.
وزیر بهداشت افزود: خوشبختانه تستهای سریع بیست دقیقهای ساختیم که تا هفته آینده به بازار خواهد آمد و همچنین مقدار قابل توجهی هم وارد کردیم، امیدواریم با افزایش تستها روزی صد هزار موارد مبتلا را شناسایی کنیم.