امضای تفاهمنامه مشترک میان شهرداری تهران و جمعیت هلالاحمر
تفاهم نامه مشترک میان جمعیت هلال احمر و شهرداری تهران، امروز ۱۷ آبان از سوی کریم همتی و پیروز حناچی به امضا رسید.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، کریم همتی در مراسم امضای این تفاهم نامه گفت: با توجه به شرایط حاکم و مشکلات خاص شهر تهران و وجود گسل های متعدد و همچنین تراکم جمعیتی، هرگونه مشکلی که وجود داشته باشد بر کل کشور سایه می افکند. بنابراین می طلبد که اقدامات و برنامه ریزی های ویژه ای داشته باشیم.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به این که هم اکنون ۴ پایگاه بزرگ اقماری در تهران داریم و ۲ پایگاه در استان البرز فعال است افزود: از هر ۶ پایگاه بازدید کردم و آنچه در این پایگاهها مشهود بود محدویت امکانات امداد و نجات بود.
وی با بیان اینکه این پایگاه های اقماری برای پشتیبانی از بروز حوادث احتمالی در تهران و البرز ایجاد شده است گفت: امکانات موجود ما به خاطر حوادث پی در پی در کشور تحلیل رفته و جایگزینی اقلام به خاطر تنگناهای اقتصادی ناشی از تحریم ها به کندی پیش رفته بود.
همتی با اشاره به ارائه گزارشی از وضعیت موجود انبارهای هلال احمر به رئیس جمهور گفت: در این گزارش اشاره شده که موجودی انبار های ما کفاف پشتیانی از حوادث تهران را ندارد اما فعلا با همکاری سازمان برنامه و بودجه بخشی از اقلام جایگزین شد و بخش دیگر آن در ماههای آینده انجام خواهد شد.
وی افزود: موجودی انبارها با در نظر گرفتن ۲ درصد جمعیت در نظر گرفته شده، که یک دهم درصد در استان البرز و چهار دهم در تهران و میانگین کشوری ۹ دهم درصد است اما نگرانی ما در تهران به مراتب بیشتر از استان های کوچکی است که مشکلات خاصی نداشتند.
رئیس جمعیت هلال احمر با تاکید به این که بیش از ۴۰ تا ۵۰ درصد آنچه که نیاز بود از حیث اقلام ۱۶ گانه امدادی در انبارهای هلال احمر دپو شده است گفت: در مناطق ۲۲ گانه تهران، هلال احمر در هر منطقه اقدامات خوب و موثری انجام داده است.
همتی با بیان این که شارژ انبارها و اورهال کردن بالگرد ها به خوبی انجام شده است، افزود: سه فروند بالگردی که زمین گیر شده بود به یگان پروازی هلال احمر ملحق شده اند.
وی با اشاره به بحث آموزش همگانی و ایجاد خانه های هلال گفت: تاکنون ۳ هزار خانه هلال افتتاح شده است و با در اختیار گذاشتن امکاناتی از سوی شهرداری می توان بحث آموزش همگانی را در خانه های هلال در تهران پیش ببریم.
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان این که در صورت بروز بحران در هر یک از مناطق شهر تهران تا رسیدن نیروهای امدادی باید از ظرفیت مردم استفاده کرد افزود: بحث خانه های هلال در همین چارچوب برای آموزش مردم قابل تعریف است.
همتی گفت: اگر نسبت به دپو اقلام امدادی در مناطق مختلف تهران اقدام شود و چنانچه سازمان مدیریت بحران و شهرداری کشور بتوانند به هلال احمر کمک کنند همزمان با آموزش های امدادی دسترسی مردم به اقلام امدادی میسر خواهد شد.
وی گفت: شهرداری امکاناتی مثل سرای محلات دارد که برای آموزش های همگانی به هم وطنان قابل استفاده است، دپوی اقلام هم همینطور در صورت قرار دادن فضای مناسب انجام خواهد شد. ما باید بتوانیم این توانایی ها را با اجرای مانور های مختلف بسنجیم که بزودی مانور ساعت صفر تهران انجام خواهد شد.
همتی افزود: حوادث سال های گذشته نشان داده کشور ما حادثه خیز است و ماهیت شهر تهران نیز امدادرسانی را سخت خواهد کرد و امیدواریم با این تمهیدات در دپوی منطقه ای و آموزش همگانی ،جامعه ای تاب آور در برابر حوادث داشته باشیم.
رئیس جمعیت هلال احمر در پایان گفت: امیدواریم با امضای این تفاهم نامه هم افزایی را به صورت عینی و عملیاتی بسنجیم و کارهای خوب و مفیدی انجام شود.
سامانه هوشمند سیل و یخبندان در تهران
شهردار تهران نیز در مراسم امضای تفاهم نامه گفت: در شرایط ویژه امروز که تحریم و کرونا داریم، بدون کمک به یکدیگر نمی توانیم مشکلات را حل کرد.
دکتر پیروز حناچی گفت: هلال احمر یکی از سازمان هایی است که در شرایط بحرانی و وقوع حوادثی مثل وقوع سیل و زلزله وظیفه امداد و نجات را بر عهده دارد که یکی از این حوادث می تواند و قوع زلزله در تهران باشد.
وی با تاکید به برنامه ریزی قبل از بحران گفت: گسل هایی که در تهران وجود دارد موید این است که امکان وقوع زلزله وجود دارد بنابراین ما باید آماده باشیم.
حناچی با بیان این که پد های بالگرد و پایگاه های ما با همکاری اورژانس در ۱۰۰ نقطه از شهر تهران فعال شده است افزود: اکنون هوشمند کردن اقدامات قبلی در دستور کار قرار گرفته است، مثل سامانه هوشمند سیل و یخبندان در تهران که قبل از وقوع حادثه اقدام شده است.
حناچی با اشاره به این که یکی از موضوعات محوری که در همه کلانشهر ها به خصوص در تهران مد نظر است موضوع تاب آوری است. افزود: تاب آوری مخاطب خاصی ندارد و هر موضوعی را شامل می شود اگر شهرها در مقابله با بحران ها و حوادث پیش رو تاب آوری بیشتری داشته باشند می توانند بحران ها را راحت تر پشت سر بگذارند و اینها بخش هایی است که ما باید تدبیر و برنامه ریزی کنیم.