رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران:
مرحله بازسازی و بازتوانی بعد از سوانح مغفول مانده است
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: مقوله بازسازی و بازتوانی به عنوان یکی از ارکان فرآیند مدیریت بحران به دلیل نبود برنامه های مدون مغفول مانده است.
به گزارش ایلنا، کرمی محمدی گفت: کرمی محمدی با اشاره به ضرورت پرداختن به مقوله بازسازی پس از سانحه افزود: یکی از ارکان فرآیند مدیریت بحران به دلیل نبود برنامه های مدون مبتنی بر مدل های متنوع زیستگاهی و اقلیمی و نیز رویکردهای مکتوب و مطلوب بازسازی همچنان مغفول مانده است... این کتاب با هدف ارتقای دانش مکتوب مدیریت بحران، زمینه مناسبی برای انتقال و تبادل دانش و تجربیات و تقویت برنامه ریزی در حوزه بازسازی و بازتوانی در کشور را فراهم می نماید و تصویری روشن از وضعیت زمانی و مکانی حوادث و اقدامات صورت گرفته ارائه می دهد.
کرمی محمدی با تاکید بر اهمیت مرحله بازسازی و بازتوانی گفت: این مرحله فرصتی مغتنم برای ایجاد شهری تاب آور و با برنامه ریزی مبتنی بر مدیریت ریسک و خطر می باشد. برنامه ای که در آن زمینه اصلاح و بهینه سازی الگوهای تمرکز و پراکندگی جمعیت (تمرکز زدائی ) سهولت دسترسی شهروندان به نیازهای اساسی و زیر ساخت های حیاتی و خدماتی، پویایی زندگی و رشد فرهنگی و اقتصادی منطقه با لحاظ اصل پاسخگوئی و مسئولیت پذیری در مقابل شرائط بومی و اقلیمی ملاحظه شده باشد.
او با اشاره به انتشار کتاب «تاریخچه معماری بازسازی سکونتگاه های انسانی در ایران» از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به منظور بهره برداری پژوهشگران، محققان و علاقه مندان به این موضوع افزود: در این کتاب علاوه بر روایت و به تصویر کشیدن واقعی حوادث رخ داده ، مدل های مختلف بازسازی ارائه و علل موفقیت یا عدم موفقیت آنها تحلیل شده تا با بهره گیری از تجارب حاصله گزینه های مطلوب بازسازی و بازتوانی و عوامل موثر بر این امر را معرفی نماید.
براساس گزارش روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، کتاب «تاریخچه معماری بازسازی سکونتگاه های انسانی در ایران» توسط دکتر علیرضا فلاحی استاد گروه سوانح و بازسازی دانشگاه شهید بهشتی و همکارانش تالیف شده و نویسنده در مقدمه آن آورده است: این کتاب مستند سازی و تجربه آموزی از روند بازسازی هفت دهه اخیر را با هدف شناخت علل و عوامل کالبدی اجتماعی و عملیاتی ماندگاری فضاهای مسکونی و عمومی بازسازی شده در بازسازی های گذشته کشور و درس های آموخته شده مشترک در راستای تدوین برنامه بازسازی زلزله احتمالی در همان نواحی تشریح کرده است.