خبرگزاری کار ایران

معاون وزارت بهداشت:

آمار بیماران کرونایی در تهران دو برابر شده است

آمار بیماران کرونایی در تهران دو برابر شده است
کد خبر : ۹۶۸۴۴۸

معاون وزارت بهداشت گفت: آمار بیماران کرونایی در تهران از 900 نفر در طی یک هفته به 1800 نفر رسید، بنابراین در طی یک هفته تعداد بیماران دو برابر شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، «علیرضا رئیسی» معاون وزارت بهداشت ضمن اشاره به خیزش شیوع کرونا و لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، گفت: از شروع کووید 19 تا الان که حدود 7 ماه می‌گذرد، ما فراز و نشیب‌های بسیاری را تجربه کردیم، این ویروس یک صداقتی در رفتارش است و آن اینکه هر کس به قلمروی ویروس وارد شود حتما مبتلا خواهد شد، هر زمان که میزان رعایت پروتکل‌ها پایین می‌آید خیز بیماری شروع می‌شود.

وی ادامه داد: اسفند ماه شیوع کرونا شروع شد و در دو استان قم و گیلان اوج گرفت، بعد از آن شاهد بودیم که مردم خیلی خوب رعایت کردند و ما تا اردیبهشت ماه شاهد افت بیماری بودیم که بیماری به سمت مهار شدن می‌رفت، اما بعد از آن دوباره حدود عید فطر بود که عدم رعایت پروتکل‌ها و مسافرت‌ها شروع شد و رعایت‌هایی که در اواخر فروردین ماه به 78 درصد رعایت در سطح کشور رسیده بود، در اوایل خرداد ماه به 17 و نیم درصد رسیده بود، یعنی افت رعایت پروتکلی و به دنبال آن خیز شدید بیماری را شاهد بودیم.

رئیسی افزود: بعد از آن رعایت پروتکل‌ها و زدن ماسک در بین مردم خیلی خوب شد و این باعث شد تا دوباره بیماری افت پیدا کند و اواخر مرداد ماه ما شاهد افت بیماری بودیم اما الان به دلیل تعطیلی‌های که بود و عده‌ای موارد بهداشتی و پروتکل‌ها را رعایت نکردند و به مسافرت رفتند در صورتی که همیشه به ما ثابت شده این مسافرت رفتن‌ها باعث افزایش خیز ابتلا می‌شود و متاسفانه این اتفاق دوباره در حال افتادن است.

وی در ادامه بیان کرد: ما در هفته‌ی قبل نسبت به هفته‌ی پیش از آن شروع خیز مجدد بیماری را داشتیم، به طور مثال اگر در دو هفته‌ی اخیر، تهران را با هم مقایسه کنیم، آمار بیماران از 900 نفر در طی یک هفته به 1800 نفر رسید، بنابراین در طی یک هفته تعداد بیماران دو برابر شده که در بعضی از استان‌های دیگر هم شاهد این خیزش هستیم.

رئیسی گفت: امیدوارم با رعایت پروتکل‌ها بتوانیم این خیز را مهار کنیم و دوباره به یک آرامش نسبی برگردیم و مردم بدانند که همکاران من در تمام سطح کشور شبانه رو در تلاش هستند تا این وضعیت را کنترل کنند، این خستگی می‌تواند روی خود این عزیزان اثر بگذارد و در معرض خطر قرار گیرند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به نزدیک شدن به فصل پاییز گفت: در مورد واکسن آنفلوآنزا اتفاقی که افتاده این است که بعضی کشورها فصل سرما را شروع کردند و همیشه در این شرایط شاهد شیوع ویروس آنفلوآنزا در این کشورها بودیم، اما امسال به طور چشم گیری میزان شیوع این ویروس پایین آمده است و تقریبا به یک دهم رسیده است.

وی ادامه داد: به همین دلایل پیش‌بینی ما هم در مورد آنفلوآنزا در کشور خودمان هم به همین شکل خواهد بود، چون بالای 74 درصد مردم از ماسک استفاده می‌کنند، انتظار داریم در پاییز ماه میزان شیوع ویروس آنفلوآنزا نسبت به سال قبل بسیار کم‌تر باشد.

رئیسی با اشاره به موضوع واکسن گفت: واکسن آنفلوآنزا حدود 40 درصد اثر بخشی دارد، یعنی افرادی که واکسن می‌زنند به صورت 100 درصد در برابر این بیماری ایمن نمی‌شوند، این واکسن برای افرادی که خطر پذیر هستند توصیه می‌شود، مثلا مادران باردار همه از این واکسن بزنند، افرادی که دچار بیماری سرطان و نقض مشکل ایمنی هستند باید بزنند، افراد با بیماری‌های تنفسی، پیوند کلیه و دیالیزی‌ها و افراد سالمند بالای 65 سال هم حتما واکسن را تزریق کنند.

وی بیان کرد: حتی مادران بارداری که تحت پوشش ما هم نیستند اگر به یکی از مراکز ما در سطح شهر یا روستا مراجعه کنند و بعد از ثبت کد ملی واکسن به آنها تزریق خواهد شد.

رئیسی در ادامه افزود: به طور کلی به افرادی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند ما زدن واکسن را توصیه می‌کنیم، اما برای سایر افراد این واکسن توصیه نمی‌شود، تعداد قابل ملاحظه‌ای واکسن هم وارد داروخانه‌های شهر خواهد شد که آنهم برای افراد نیازمند به واکسن به خصوص سالمندان است که با ثبت کد ملی می‌توانند آن را تهیه کنند.

وی در پایان افزود: امید داریم تا اول مهر ماه این واکسن به دست ما برسد تا بتوانیم این گروه آسیب پذیر را تحت پوشش قرار دهیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز