خبرگزاری کار ایران

رئیس جمعیت هلال‌احمر خبر داد:

توزیع واکسن آنفولانزا از ابتدای مهرماه

توزیع واکسن آنفولانزا از ابتدای مهرماه
کد خبر : ۹۶۷۷۴۱

رئیس جمعیت هلال احمر به تشریح اقدامات هلال احمر در زمنه خرید، تامین و واردات واکسن آنفولانزا، اجرای طرح نذر آب۳ در استان‌های دچار تنش آبی و همچنین آمادگی هلال احمر برای مواجهه با انواع حوادث از حیث تامین اقلام انبارهای امدادی پرداخت.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، کریم همتی گفت: با توجه به همزمانی شیوع ویروس کرونا و آنفولانزا در پاییز و زمستان سال جاری، وزارت بهداشت قصد دارد ۱۶ میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا وارد کشور کند که از این میزان، هلال احمر وظیفه خرید و تامین ۲ میلیون دوز واکسن را برعهده دارد و هفته آینده واکسن خریداری شده از سوی هلال احمر به کشور وارد می شود.

همتی افزود: طبق پروتکل وزارت بهداشت، توزیع واکسن ها از ابتدای مهرماه آغاز می شود. علاوه بر این ۲ میلیون دوز، هلال احمر در حال حاضر ۱۵۰ هزار دوز واکسن آنفولانزا در اختیار دارد که منتظر مجوز وزارت بهداشت برای توزیع این واکسن ها هستیم.

رئیس جمعیت هلال احمر همچنین تاکید کرد: امیدواریم با تدابیر اندیشیده شده کسانی که واکسن آنفولانزا را از هلال احمر خریداری می کنند در مراکز در نظر گرفته شده  از سوی این جمعیت، تزریق آن را انجام دهند تا امکان هیچگونه سوءاستفاده برای دلالان این واکسن در بازار آزاد باقی نماند.

همتی با اشاره به شیوع بالای آنفولانزا در سال گذشته، افزود: پیش بینی ها این است که با توجه به همزمانی و تقارن شیوع ویروس کرونا و آنفولانزا، درخواست و تقاضا برای دریافت و خرید واکسن نسبت به سال های قبل بیشتر باشد، بنابراین انتظار این است کسانی که مشکلات خاص و زمینه ای ندارند برای خرید و تزریق این واکسن عجله نکنند چرا که اولویت خرید، با سالمندان، زنان باردار، کودکان و بیماران است.

نظارت کامل وزارت بهداشت بر خرید نوع واکسن و نحوه توزیع آن

وی با بیان اینکه بهترین زمان تزریق واکسن مهرماه است، تاکید کرد: وزارت بهداشت نظارت کامل بر نوع کالا و نحوه توزیع واکسن ها را برعهده دارد اما درخواست ما از سازمان غذا و دارو این بوده که سهمیه ای از واکسن ها برای توزیع در داروخانه های هلال احمر در سراسر کشور در نظر گرفته شود.

رئیس جمعیت هلال احمر قیمت واکسن های خریداری شده با ارز دولتی را که شامل واکسن های آلمانی، فرانسوی و کانادایی است بین ۵.۹ تا ۷ یورو اعلام کرد و افزود: اگر تقاضا برای واکسن آنفولانزا بیشتر باشد و این ۱۶ میلیون دوز کفایت نکند مجبور خواهیم بود با ارز آزاد مجددا واکسن وارد کشور کنیم.

طرح نذر آب چرا و چگونه اجرا می شود؟

همتی در ادامه به تشریح روند اجرای طرح "نذر آب" هلال احمر برای سومین سال متوالی و در چهار استان دچار تنش های آبی پرداخت و گفت: طرح نذر آب در ۲ سال گذشته در ۱۹ شهرستان دچار تنش های آبی اجرا شده بود اما با توجه به بارش ها در سال گذشته و همچنین فعالیت ها و خدمات زیربنایی هلال احمر به کمک خیرین در این مناطق، امسال طرح نذر آب ۳ در ۱۲ شهرستان (۶ شهرستان در سیستان و بلوچستان، ۳ شهرستان در خراسان جنوبی، یک شهرستان در کرمان و ۲ شهرستان نیز در استان هرمزگان) به اجرا درآمده که تا ۱۶ مهرماه هم اجرای طرح ادامه خواهد داشت.

رئیس جمعیت هلال احمر افزود: در این طرح از ظرفیت ۱۲ استان به عنوان استان های معین و ۱۲ استان هم به عنوان استان های پشتیبان برای خدمات دهی در شهرستان های دچار تنش های آبی استفاده شده و ۱۰۰۰ داوطلب جمعیت برای خدمات رسانی در طرح با هلال احمر همکاری دارند. همچنین خیرین نیز ۱۰ میلیارد تومان تاکنون برای اجرای این طرح کمک کرده اند که کمک های خیرین شامل لوله کشی از منابع تا شبکه توزیع، تهیه دبه های حمل آب، تانکرهای آب  و .... بوده است.

همتی در ادامه گفت: همزمان با تلاش برای رفع تنش‌های آبی در این مناطق، تیم های پزشکان داوطلب هلال احمر که شامل ۱۷۰ پزشک متخصص و فوق تخصص می شود در این ۱۲ شهرستان حضور پیدا می کنند و ویزیت اهالی و همچنین توزیع داروی رایگان در داروخانه هایی که در نظر گرفته شده در این مناطق محروم انجام می شود.

بخش عمده خدمات هلال در طرح نذر آب، خدمات حمایتی است

وی تاکید کرد: بخش عمده خدمات هلال احمر با همراهی خیرین در طرح نذر آب ۳، کارهای حمایتی است که شامل تامین لوازم تحریر برای کودکان محروم، تهیه بسته های غذایی یک ماهه، ۷۲ ساعته و .. و توزیع اقلام زیستی از جمله پتو میان کپرنشینان می شود.

خیرین در کمک به محرومان هلال احمر را تنها نگذارند

رئیس جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه این طرح بسیار ارزشمند است چراکه مردم می دانند ما به یاد آنها و در کنارشان هستیم، افزود: شرایط زندگی در برخی مناطق استان سیستان و بلوچستان اصلا قابل تصور نیست. مردم این مناطق بعضا ۱۵ لیتر روزانه آب در اختیار دارند که شرایط زندگی را بسیار پیچیده و سخت می کند. بنابراین از خیرین و کسانی که توانایی تامین لوله های آب، تانکرهای آب، وسیله ای برای حمل آب به این مناطق، لوازم تحریر و ... دارند، انتظار داریم که هلال احمر را تنها نگذارند و کمک کنند تا بار بیشتری از روی دوش مردم محروم این مناطق برداریم.

وضعیت موجودی انبارهای امدادی هلال احمر

رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه این گفت و گو و در پاسخ به این سوال که در حال حاضر وضعیت موجودی انبارهای امدادی هلال احمر برای مواجهه با بحران‌های احتمالی چگونه است، گفت: در شروع کار بنده در هلال احمر، به دلیل وقوع حوادث مختلف و متنوعی همچون سیل و زلزله در کشور در سال های اخیر، موجودی انبارهای هلال احمر مناسب نبود که در گزارشی این وضعیت را به رئیس جمهور اعلام کردیم و در مرحله اول ۲۵۰ میلیارد تومان برای تامین اقلام امدادی مورد نیاز انبارها دریافت کردیم. این میزان حدود ۲۰ درصد از نیازهای ما را برآورده کرده اما طبق قول سازمان برنامه و بودجه، با دریافت ۵۰ درصد از اعتبارات لازم در مهرماه و آبان ماه، هلال احمر برای مواجهه با حوادث احتمالی بیشتر از ۵۰ درصد آمادگی خواهد داشت.

همتی، تعمیر بالگردهای امدادی هلال احمر که زمین گیر شده اند، تامین چادرهای امدادی برای دپو در انبارهای هلال احمر و توزیع اقلام امدادی در محیط را از جمله اقدامات هلال احمر جهت آمادگی برای مواجهه با انواع حوادث برشمرد.

افتتاح ۱۴۰۰ خانه هلال در سراسر کشور

رئیس جمعیت هلال احمر همچنین با اشاره به اینکه از سال ۹۴ راه اندازی خانه های هلال برای ارتقای تاب آوری جامعه و توانمندی مردم برای مواجهه با انواع حوادث کلید خورده اما به دلایلی متوقف شده بود، افزود: با پیگیری های انجام شده بخصوص از سوی رئیس جمهور، در هفته جاری ۱۴۰۰ خانه هلال در سراسر کشور افتتاح خواهد شد. در این طرح؛ اقلام امدادی لازم و همچنین آموزش های همگانی در اختیار داوطلبان هلال احمر قرار می گیرد تا در موقع بروز حوادث بتوانند امدادرسانی های اولیه را تا رسیدن نیروهای امدادی برعهده بگیرند.

همتی در پاسخ به اینکه آیا هلال احمر با کمبود نیروی امدادی مواجه است نیز گفت: ۲ میلیون امدادگر و داوطلب در سراسر کشور با هلال احمر همکاری دارند که از این میزان ۶۵۰ هزار نفر، نیروی پابه کار بوده و همواره با هلال احمر همکاری دارند. ما امیدواریم با همکاری دولت و برای نگهداشت این داوطلبان بتوانیم برنامه های تشویقی از جمله استخدام و بیمه داشته باشیم تا انگیزه خدمت در این داوطلبان از بین نرود.

وی در پایان با تقدیر از خدمات و زحمات نجاتگران، امدادگران، داوطلبان و جوانان هلال احمر تاکید کرد: اگر همواره از خدمات شبانه روزی، ایثارگرانه و بی منت این داوطلبان تقدیر و تشکر کنیم باز هم کافی نخواهد بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز