بهرهبرداری از ۱۶۰ پروژه عمرانی دانشگاهی در هفته دولت
محمدتقی نظرپور، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در آیین افتتاح مجازی افتتاح پروژههای عمرانی قابل بهرهبرداری دانشگاهها ومراکز پژوهشی و فناوری گفت: به مناسبت گرامیداشت هفته دولت، ۱۶۰ پروژه عمرانی در دانشگاهها ، مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری به بهره برداری میرسند.
به گزارش ایلنا، در این آیین که صبح امروز (سه شنبه) به صورت مجازی برگزار شد، نظرپور به پروژههای قابل افتتاح مراکز آموزش عالی و پژوهشی در هفته دولت اشاره کرد و اظهار داشت: این تعداد شامل ۸۱ پروژه ساختمانی با ۱۳۶۵۰۰ متر مربع زیر بنا و ۲,۸۶۰ میلیارد ریال هزینه ساخت، ۳۱ زمین روباز ورزشی به مساحت ۳۴۵۰۰ متر مربع و هزینه ساخت ۱۱۰ میلیارد ریال و ۴۸ مورد تاسیسات زیر بنایی با اعتباری بالغ بر ۶۸۰ میلیارد ریال می شود.
وی افزود: در قسمت پروژه های آموزشی و پژوهشی، ساخت ۱ پروژه در بخش علوم پایه، ۵ پروژه در بخش علوم انسانی و هنر، ۱۷ پروژه در بخش فنی و مهندسی، ۴ پروژه در بخش کشاورزی و دامپزشکی و ۱۱ پروژه در بخش پژوهشی به اتمام رسیده شده که مجموع مساحت این پروژه ها ۸۸۴۰۸ متر مربع بوده و۱۸۷۱ میلیارد ریال برای ساخت آنها هزینه شده است.
نظرپور گفت: در قسمت پروژه های کمک آموزشی، رفاهی، خدماتی و تاسیسات زیر بنایی، ۱۴ مجموعه فرهنگی و ورزشی، ۸ خوابگاه دانشجویی، ۴ سلف سرویس، ۷ کتابخانه و مرکز همایش، ۳ ساختمان اداری، ۴۱ پروژه محوطه سازی و مدیریت سبز و۴۵ مورد سایر فضاهای دانشگاهی با مساحت کل ۴۴۸۸۳ متر مربع و هزینه ساخت ۱,۷۸۰ میلیارد ریال به اتمام رسیده است.
وی با اشاره به وجود ۱۷،۱۷۰،۲۹۵ متر مربع مجموع اعیانی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و فناوری گفت: از این متراژ ۷،۳۸۳،۶۹۵ متر مربع شامل فضاهای آموزشی، ۸،۸۸۶،۶۰۰ متر مربع شامل فضاهای کمک آموزشی وتسهیلات رفاهی و خدماتی و حدود ۹۰۰۰۰۰ متر مربع فضاهای پژوهشی و پارک های علم و فناوری را شامل می شود.
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با بیان اینکه تعداد دانشگاه ها و مراکز پژوهشی وابسته به وزارت علوم در سال تحصیلی ۱۳۹۸ تعداد ۲۴۹ مورد بوده است، گفت: این تعداد شامل ۱۸۹ دانشگاه و مرکز آموزش عالی ،۳۱ مرکز پژوهشی و ۲۹پ ارک علم و فناوری می شود که تعداد ۷۰۳۸۶۶ نفر دانشجو به صورت روزانه در این مراکز تحصیل می کنند.
وی ضمن اشاره به مجموع فضاهای دانشگاهها، سرانه فضاهای موجود، در دست احداث و قابل قبول دانشگاهها را برشمرد و گفت: در گروه علوم پایه، سرانه موجود ۹.۷ متر مربع و در گروه هنر ۱۰.۶ متر مربع است که با اتمام فضاهای در دست ساخت به ترتیب به ۱۲ و ۱۳.۹ مترمربع خواهد رسید که سرانه قابل قبولی در این دو گروه است.
نظر پور در ادامه به سرانه فضاهای موجود در گروه علوم انسانی، فنی و مهندسی و کشاورزی و دامپروری اشاره کرد و گفت: این میزان به ترتیب ۶.۶، ۹.۶ و ۱۴.۸ است که با سرانه فضای قابل قبول این گروهها یعنی ۱۰، ۱۴ و ۱۷.۵ مترمربع فاصله دارد و با اتمام فضاهای در دست احداث، فاصله سرانه موجود و قابل قبول کاهش چشمگیری خواهد یافت.
گفتنی است پروژههای افتتاح شده در این افتتاح مجازی که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، ساختمان تجاریسازی و نوآوری پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی، استخر سرپوشیده دانشگاه هرمزگان، پروژه مقاومسازی و بهسازی لرزهای دانشکده معماری و شهرسازی و هنر دانشگاه ارومیه، کتابخانه مرکزی دانشگاه محقق اردبیلی، مرکز فناوریهای نوین دانشگاه فردوسی مشهد، سوله کارگاهی دانشگاه دختران اردبیل وابسته به دانشگاه فنی و حرفهای، کارگاه صنایع چوب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان وکتابخانه مرکزی مجتمع آموزش عالی بم را شامل می شد.
همچنین در این آیین دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه جندیشاپور دزفول نیز کلنگ زنی شد.