خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

تمهیدات شهرداری تهران برای کارمندان در پاییز/ اجرای پایلوت دورکاری در ۴ سازمان

تمهیدات شهرداری تهران برای کارمندان در پاییز/ اجرای پایلوت دورکاری در ۴ سازمان
کد خبر : ۹۴۲۴۱۹

معاون شهردار تهران با اشاره به تمهیدات شهرداری برای کارمندان در پاییز از اجرای پایلوت دورکاری در ۴ سازمان خبر داد.

«حامد مظاهریان» معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شوراهای شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این سوال که با توجه به پیش‌بینی افزایش موج ابتلا به کرونا در پاییز چه زیرساخت‌هایی برای دروکاری هرچه بیشتر کارمندان شهرداری در نظر گرفته شده است؟ گفت: اجرایی کردن دورکاری در بعد واقعی در شهرداری تهران شروع شده است، در شهرداری تهران چهار مجموعه در نظر گرفته شده‌اند که در آنها به صورت آزمایشی دورکاری با لحاظ زیرساخت‌های اداری اجرا شود.

معاون شهردار گفت: یکی از معاونت‌ها، دو سازمان و یک شهرداری منطقه در راستای اجرای دورکاری به صورت پایلوت انتخاب و با ایجاد زیرساخت‌ها این اتفاق در آنها در حال برنامه‌ریزی است و از نتایجی که در این ۴ مجموعه اتفاق خواهد افتاد، به تدریج به بقیه مجموعه‌های شهرداری گسترش خواهد یافت. 

او در پاسخ به سوال دیگری درباره پروژه‌های محله محوری و برنامه عملیاتی گفت: یکی از بهترین طرح‌هایی که در این شرایط وجود دارد، پروژه‌های محله محوری است، چرا که به دلیل کوچک بودن پروژه‌ها در زمان کوتاه و با بودجه کم قابل حل است و می‌تواند به سرعت به افزایش کیفیت زندگی در محله منجر شود.

معاون شهردار با بیان اینکه در پروژه‌های بزرگ اگر بخش کوچکی از بودجه نیز تامین نشود، پروژه قابل افتتاح نیست، گفت: در پروژه‌های بزرگ تمامی هزینه‌ها باید تامین شود، اما پروژه‌های محلی به دلیل کوچک بودن، راحت تر امکان اجرایی شدن دارند. برای مثال بودجه‌ای که برای یک پروژه ۱۰۰ میلیارد تومانی در نظر گرفته می‌شود، اگر تنها ۵ میلیارد آن محقق نشود، پروژه بر زمین می‌ماند و به اجرا نمی‌رسد، اما اگر همین مبلغ صرف ۱۰۰ پروژه کوچک مقیاس شود کسر تامین ۵ میلیارد تنها به عدم تحقق مثلا ۵ پروژه می‌انجامد و ۹۵ مورد آن اجرایی می‌شود. 

مظاهریان با بیان اینکه دستورالعمل اجرای این پروژه‌ها ابلاغ شده، افزود: در این طرح توجه‌ها به توسعه محلات معطوف شده است و از سوی شورای شهر حدود ۲ هزار میلیارد تومان بودجه برای حدود هزار پروژه  در نظر گرفته است. با توجه به اینکه ۳۵۴ محله در شهر تهران وجود دارد در نتیجه تقریبا مشخص است که چه فرایندی در پیش گرفته شده است. شهرداران مناطق در حال اجرایی کردن طرح هستند و اولویت با محلات کم برخوردارتر است و تعداد پروژه‌ها بیشتر در این گونه محلات اجرا خواهد شد. 

مظاهریان در خصوص این نکته که با توجه به عدم تحقق درآمد شهرداری اجرای طرح‌های محله محوری تا چه حد در دسترس است، گفت: شهرداری براساس بودجه‌ای که برای طرح پیش بینی شده برنامه‌ریزی کرده و هر سه ماه یک کمیته تخصیص متناسب با آن چیزی که از برآورد درآمد وجود دارد، مشخص می‌کند کدام پروژه‌ها پیش رود. ما می‌دانیم چقدر درآمد داریم و متناسب با آن درآمدها پروژه‌ها را اجرائی می‌کنیم. 

معاون شهردار تهران گفت: همانطور که گفته شد از  آنجایی که پروژه‌های محله‌ای کوچک مقیاس هستند با هر میزان تحقق درآمد بخشی از پروژه‌ها اجرا خواهد شد، در حالی که اجرای پروژه‌های بزرگ با کوچکترین اخلال در تامین بودجه متوقف می‌شود. 

او با اشاره به اینکه در اجرای این پروژه‌ها کسب نظر مشورتی شورایاری‌ها لازم است، گفت: در اجرای این پروژه‌ها نظر شورایاری‌ها را داریم و مردم می‌توانند، نتایج آن را به وضوح لمس کنند و شهر به یک کارگاه بزرگ برای افزایش کیفیت در شهر تبدیل می‌شود. 

مظاهریان تاکید کرد: در این شرایط که وضعیت اقتصادی کشور مناسب نیست و کرونا باعث شده است، شهرداری در تامین بودجه با مشکل مواجه باشد، اجرای این پروژه‌های کوچک مقیاس حرکت موثری در تحرک بخشی پروژه‌های عمرانی سطح شهر است. 

او در پاسخ به این سوال که فصل اجرای پروژه‌های عمرانی در شش ماهه نخست سال است و به گفته اعضای شورا این نگرانی وجود دارد که به دلیل کندی کار پروژه‌ها به مرحله اجرا نرسند، گفت: تاکنون برای حدود ۵۸۰ پروژه تامین اعتبار شده است.

مظاهریان بیان داشت که یکی از خصوصیات مهم طرح‌های محله‌ای نفی رویکرد اقتدارگرایانه در انتخاب پروژه‌هاست و مطابق دستورالعمل شهردار منطقه به جای اینکه تکلیف کند، چه پروژه‌ای ساخته شود از نظر مردم استفاده می‌کند واین اقدام بزرگی است که مردم در انتخاب پروژه‌ها دخالت دارند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز