وزیر بهداشت:
مرحله تست حیوانی واکسن کرونا را با موفقیت گذراندیم
وزیر بهداشت گفت: امروز خوشبختانه در ساخت واکسن کرونا گامهای موثری برداشتیم و مرحله تست مدلهای حیوانی را پاس کردیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سعید نمکی، وزیر بهداشت در افتتاح نمایشگاه بینالمللی فارمکس خاورمیانه ۲۰۲۰ گفت: سال گذشته سال پرافتخاری برای کشور ما بود وعزیزانی که در صنعت دارو و تهیه مایحتاج مردم زحمت فراوان کشیدند در ایجاد این افتخار سهم بزرگی دارند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: کووید ۱۹ گرچه برای دنیا بلا بود اما درسهای بزرگی داشت. اولین درس آن این بود که ما در عین ادعای آگاهی بسیار ناآگاهیم. دومین درسی که به دنیا داد این بود که عدهای علیرغم اعلام بضاعتها آنگونه که میگویند دارای بضاعت نیستند جمهوری اسلامی در اوج تحریم میتواند در این اقیانوس به خوبی شنا کند ما با همت تولید کنندگان داخلی در عرض کمتر از ۶۰ روز از وارد کننده به تولید کننده و صادر کننده مایحتاح کووید ۱۹ بدل شدیم.
نمکی خاطرنشان کرد: برای غلبه بر کووید ۱۹ همه باید در کنار هم باشیم تا با ساخت دارو و پدیدههایی که میتواند در پیشگیری از بیماری موثر باشد با وحدت جهانی بر این بیماری فائق آییم.
وی با بیان اینکه خوشبختانه در ساخت واکسن گامهای موثری برداشتیم، گفت: با تکیه بر دانش بومی و تجربیات جهانی به سرعت در ساخت واکسن کووید ۱۹ گامهای تندی بر میداریم و من در این مدت لحظه به لحظه کنار آنها بودم و با بوق و کرنا اعلام نکردیم. امروز خوشبختانه در ساخت واکسن گامهای موثری برداشتیم و تست مدلهای حیوانی را پاس کردیم و انشالله در آینده نزدیک برای Clinical trial وارد عمل میشویم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران سال گذشته علیرغم همه فشارهای ناشی از تحریمها توانست با حدود ۶۰۰ میلیون یورو بیش از حدود ۲۰ درصد مصرف ارزش در سال ۹۷، سال ۹۸ را به سر ببرد. این در حالی است که در سال ۹۸ مشکلاتی از قبیل سیلابهای بهاره، گرفتاری ویروس آنفولانزای h۱n۱ را داشتیم همچنین خدمات دهی به ۳ و نیم میلیون زائر اربعین و در پایان سال نیز گرفتاری کووید را داشتیم. همکاران ما پیش بینی میکردند که با توجه به این موضوعات ۴۰ تا ۵۰ درصد ارز بری در عرصه دارویی کشور داشتهباشیم
نمکی خاطرنشان کرد: اما با وجود تولیدکنندگان داخلی و حمایتهایی که از این صنعت داشتیم توانستیم با حداقل ۲۰ درصد کاهش ارزبری و ۳۰درصد افزایش تولید اخل و ممنوعیت محصولاتی که در داخل تولید میشوند و برای نابود کردن تولید داخلی وارد میشوند، سال ۹۸ را به گونهای سپری کنیم که حتی یک بیمار سرگردان داروهای حیاتی نباشد.
وی ادامه داد: بحث مواد اولیه دارو مهمترین موضوع در کشور از سالها پیش است. در سالهای دور نیز وقتی میخواستیم اینتر مدییتها را از کشور چین بیاورند با مقاوتهای شدیدی مواجه شدیم در حالیکه این موارد برای صنعت دارویی کشور هزینه بود و سرمایهگذاری است تا بتوانیم مواد اولیه را در کشور تولید کنیم که به آن نیاز داریم. کشورهای تولید کننده مواد اولیه نیز همین راهها را رفتهاند. در حقیقت حمایت از تولید کننده داخل گرچه ممکن است در اوایل هزینهبر باشد اما در دراز مدت سرمایهگذاری ملی است تولید کنندگان نیز در این زمینه همراهی کرده وسرمایهگذاری کرده و ما شاهد تحول اساسی و بنیادین در مواد اولیه تولید داخل در کشور هستیم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: چرا ما باید پتروشیمی داشته باشیم، بنزن به عنوان یکی از مواد اولیه دارو داشته باشیم اما با ارزانترین قیمت به کشورهای دیگر صادر کنیم و بعد اینترمدییت با ۵۰ برابر قیمت بیاوریم و بعد پراسزینگ انجام دهیم. ما باید به سمت حلقههای قبلی میرفتیم و آنها را انجام میدادیم و ما در سال جهش تولید در یکی از مهمترین عرصههای تولید مواداولیه گام برداشتیم.
وی ادامه داد: ایران با شرکتهای دانشبنیان و همه افرادی که ایران را دوست دارند در آینده نزدیک یکی از صادرکنندگان بزرگ مواد اولیه دارویی با ارزانترین قیمت و با کیفیت بسیار خوب به همه دنیا خواهد بود.
نمکی ادامه داد: خوشحالم که جمهوری اسلامی ایران را در گامی نو در راستای صنعت دارویی کشور در تکمیل زنجیره تولید میبینم و خوشحالم که در سال جهش تولید جمهوری اسلامی را در اوج و در تراز یکی از بزرگترین تولیدکنندگان دارویی و در آینده نزدیک صادرکنندگان داروی ساخته شده و مواد اولیه دارویی می بینم.