وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح کرد:
حضور و تکدیگری اتباع خارجی در خیابانهای کشور
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر ضرورت حضور و مشارکت بیشترانجمن های مردم نهاد(NGO) در اجرای طرح فرایند ساماندهی کودکان کار و رفع نواقص احتمالی این طرح تاکید کرد.
به گزارش ایلنا، محمد شریعتمداری در نشست تخصصی «حل معضلات کودکان کار و ساماندهی آنها» در آستانه فرا رسیدن روز مقابله با کار کودکان اظهار کرد: در اجرای طرحهای ساماندهی کودکان کار، حرکت و حضور فعال انجمنهای مردم نهاد و گروههای داوطلب در حوزههای مربوط به افزایش توانمندی بسیار ضروری است؛ به همین منظور، زمانبندی برای مشارکت و حضور فعال این انجمنها در جلسات بعدی با موضوع "کودکان کار" در دستور کار قرار دارد.
شریعتمداری به ارائه دستهبندی کلی از وضعیت کودکان کار و عوامل ایجاد این آسیب اجتماعی پرداخت و گفت: یک دسته از کودکان کار دارای وضعیت خانوادگی مشخصی هستند که متأسفانه به دلیل مسائل مرتبط با فقر و درآمد پایین به این ورطه کشیده شدهاند. عدهای دیگر که عمدتا هم از اتباع خارجی هستند به صورت سازماندهی شده و تحت هدایت گروههای مافیایی در خیابان حضور دارند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر ضرورت حمایت از خانوادههای کودکان کار، اضافه کرد: گاهی در پس حضور کودکان کار در خیابان به یک خانواده فقیر میرسیم که باید به صورت مشخص به حل مسائل آنها پرداخته شود.
وی کمکهای معیشتی، حرفهآموزی و آمادهسازی شغلی را از جمله راهکارهایی دانست که میتوان به صورت کارشناسی شده برای کودکان کار استفاده کرد.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی همچنین تاکید کرد که این وزارتخانه تلاش میکند امکانات لازم برای حمایت از خانوادههای کودکان کار را فراهم سازد.
شریعتمداری به حضور و تکدیگری اتباع خارجی در خیابانهای کشور اشاره و همکاری وزارت امور خارجه برای ساماندهی این پدیده را اساسی توصیف کرد.
۸۰ درصد از کودکان کار از اتباع خارجی
بر اساس گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وحید قبادی دانا، رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز در حاشیه نشست بررسی نحوه ساماندهی کودکان کار در آستانه فرا رسیدن روز جهانی مبارزه با کارکودکان اظهار کرد: با توجه به دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای آسیبشناسی طرحهای ساماندهی کودکان کار، بعد از مباحث کارشناسی مختلف در نهایت الگویی برای ساماندهی کودکان کار طراحی و در این جلسه ابعاد مختلف آن ارائه شد.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه برای ساماندهی کودکان کار خیابانی الگویی با رویکرد "خانواده محوری "مورد توجه قرار گرفته، ادامه داد: هدف، توانمندسازی افراد و خانوادههای آنها و همچنین پیشگیری از آسیبهای احتمالی است که برای رسیدن به این اهداف باید آگاهسازی کافی صورت بگیرد.
قبادی دانا با بیان اینکه در این مدل بر اساس "مدیریت مورد" عمل میشود، اضافه کرد: کودکان کار خیابانی از گروههای مختلفی تشکیل میشوند؛ برخی از این گروهها باندهای قاچاق انسان هستند.
وی با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد از کودکان کار خیابان از اتباع خارجی هستند، اضافه کرد: برخی از این کودکان نیز متعلق به خانوادههای ایرانی هستند که به دلیل مشکلات اقتصادی یا فرهنگی به کار خیابانی روی آوردهاند.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه برای اجرای طرح ساماندهی کودکان خیابان از موسسات خیریه و غیردولتی نیز کمک گرفته خواهد شد، گفت: باید این فرهنگ سازی در جامعه ایجاد شود که اگر قرار است کمکی به کودکان کار خیابانی شود بهتر است که این کمکها به مجموعههای خیریه داده شود تا بتوان از این طریق جلوی سودجویی گروههایی که باعث آسیبزدن به کودکان کار میشوند، گرفته شود.
وی با بیان اینکه طرح ساماندهی کودکان کار در چندماه گذشته به دلیل کرونا به تعویق افتاده است، ادامه داد: برخی مراکز برای اجرای این طرح آماده شده و همچنین آموزشهای لازم به افراد شرکت کننده داده شده است. انتظار داریم این طرح در روزهای آینده به صورت آزمایشی عملیاتی شود.
قبادی دانا به ضرورت همکاری دستگاه های امنیتی و انتظامی نیز اشاره کرد و گفت: در اجرای این طرح و در حوزه های مختلف شناسایی و جذب، توانمندسازی، حمایت از خانواده و دادن آموزش های لازم ازتوان انجمنهای مردم نهاد، نیروهای داوطلب و موسسات غیردولتی نیز استفاده خواهد شد.