خبرگزاری کار ایران

در دستورکار معاونت آموزشی وزارت بهداشت قرار گرفت؛

تدوین برنامه‌های آموزشی در مدیریت بحران و مقابله با حوادث احتمالی

تدوین برنامه‌های آموزشی در مدیریت بحران و مقابله با حوادث احتمالی
کد خبر : ۹۲۳۱۸۲

جلسه‌ای به منظور تدوین برنامه‌های آموزشی مورد نیاز جهت مدیریت بحران و مقابله با حوادث احتمالی به میزبانی معاونت آموزشی وزارت بهداشت برگزار شد.

به گزارش ایلنا به نقل از  وبدا، در این جلسه حمیدرضا خانکه دبیر بورد سلامت در حوادث و بلایا با اشاره به زلزله‌خیز بودن ۹۷ درصد خاک کشور و در معرض سیل قرار داشتن ۵۰ درصد از اراضی ایران گفت: خوشبختانه در پاسخ به بلایای طبیعی، موفق هستیم و باید تلاش کنیم این موفقیت‌ها به حوزه‌ی پیشگیری  و برنامه‌ریزی نیز تسری یابد.

وی اظهار داشت: با توجه به تجمعات انبوهی که به علل مختلف فرهنگی و اجتماعی در کشور ما برگزار می‌شود، اپیدمی از مخاطرات اصلی ایران است .

در ادامه خانکه با ابراز خرسندی از تجارب متعدد وزارت بهداشت و حوزه سلامت در ارزیابی خطر از آن با عنوان رکن اصلی برنامه‌های وزارت بهداشت یاد کرد و گفت: این تجارب در حوزه‌های دیگر وجود ندارد و به نوعی الگوی وزارت بهداشت مورد توجه وزارت کشور و سایر حوزه‌ها قرار گرفته است.

خانکه افزود در مقابل هر مخاطره، مواجهه‌ای وجود دارد و هرچه مواجهه بیشتر شود تاثیر خطر نیز افزایش می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: آسیب‌پذیری نیز در افراد جامعه متفاوت است اما تلاش ما در راستای کاهش خطر یا مدیریت خطر برای همه‌ افراد جامعه و به ترتیب اولویت است.

خانکه یادآور شد: گام نخست در کاهش مخاطرات و آسیب‌پذیری، افزایش اعتماد اجتماعی است و جنبه‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در آسیب‌پذیری، تاثیری بلامنازع دارند.

حمیدرضا خانکه با اشاره به اینکه نظام سلامت در ایران دارای ظرفیت‌های زیادی است، افزود: وجود ۱۵۰ هزار تخت بیمارستانی، ۱۴ هزار تخت ویژه و پرسنل و نیروهای تخصصی، از جمله ظرفیت‌های ارزشمند وزارت بهداشت است. لیکن وزارت بهداشت یک وزارتخانه هوشمند است و در تلاش هستیم عواقب و مخاطرات را به حداقل برسانیم و کماکان، شناسایی سایر ظرفیت‌ها ادامه دارد.

دبیر بورد سلامت در حوادث و بلایا خاطر نشان کرد: بر اساس قانون جدید ابلاغ شده از سوی ریاست جمهوری در شهریور سال ۹۸، شورای سیاستگذاری وزارت بهداشت با مسئولیت وزیر بهداشت  تشکیل شد و بر اساس مصوبه ی این شورا و استانداردهای ابلاغی، آموزش کارکنان و تدوین ۲ واحد درسی برای کلیه‌ رشته‌ها در دستور کار قرار گرفته است؛ همچنین آموزش طولی و عرضی مدیران مرتبط با حوزه‌های خطر و بحران نیز از دیگر مصوبات شورای سیاست‌گذاری است و لازم است در مقابل خطرات، بیمه باشیم.

خانکه گفت: لازم است سند راهبردی تدوین شده  با سند بازرسی مطابقت داشته باشد و سند ارسالی از سوی شورای سیاستگذاری وزارت بهداشت به دفتر ریاست جمهوری در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۴ تنظیم شده و چشم انداز خوبی را ترسیم نموده است.

در ادامه دبیر بورد سلامت در حوادث و بلایا با  اشاره به تقسیم مخاطرات به ۳ سطح ملی، استانی و شهرستانی از تشکیل ۴ فاز در مبارزه با شیوع کرونا خبر داد و گفت: فاز اول پیشگیری، فاز دوم کنترل و فاز سوم توسعه  درمان است که در این حوزه بسیار موفق بودیم و تاکید همچنان روی فاز ۳ است و تلاش ها برای ورود به فاز ۴ و دست یابی به واکسن ادامه دارد.

خانکه تاکید کرد: سند ملی نیز بر اساس الگوی ملی در حال تدوین است و سطح‌بندی مخاطرات در راس امور قرار دارد و این سطح‌بندی در وزارت بهداشت انجام شده است و نظام سطح‌بندی در کشور دارای ۵ شاخص است که اگر حادثه‌ای ۳ شاخص از ۵ شاخص را دارا باشد حادثه‌ ای ملی تلقی می‌گردد .

وی افزود: برنامه  پاسخ ملی نیز برنامه‌ای است که بر اساس آن معاونت های وزارت بهداشت موظف هستند در قالب آن، برنامه های مجزایی در حوزه  کاری خود را ارائه بدهند و این برنامه، حیطه کاری، بازه  زمانی اجرا، منابع و ساختارها را مشخص خواهد کرد؛ لذا جمع بندی برنامه ی کلیه ی معاونت ها به برنامه ی ارزیابی خطر نیاز دارد که تحت عنوان سند جامع آموزش مدیریت در بحران توسط سازمان اورژانس در حال انجام است.

در ادامه امیراحمد اخوان، معاون اجرایی معاونت آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: آموزش مدیران و کارکنان بر عهده  معاونت توسعه است و معاونت آموزش، وظیفه  تهیه  محتوا را به عهده دارد  و در این راستا درسنامه ی سلامت در بلایا که قبلا توسط وزیر محترم بهداشت رونمایی شده است یکی از منابع غنی و قابل توجه است.

منتظری نیز خاطرنشان کرد: مرکز آموزش های مهارتی پتانسیل ارائه  دوره های مورد نیاز را دارد ومی تواند کمک های شایانی در این راستا ارائه داده و راهگشا باشد.

سپس علی اکبر حق دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت به تشریح مخاطرات درون دانشگاه و حوزه های مربوط به آموزش پرداخت و تاکید کرد: ایمنی ساختمان و تجهیزات خوابگاه ها، آزمایشگاه ها، دانشگاه ها و سلامت دانشجویان دغدغه  معاونت آموزشی است که همکاری معاونین آموزشی و دبیران محترم حوزه  آموزش را می طلبد.

 حق دوست ضمن برشمردن پتانسیل‌های آموزش مجازی نیز که از آن به عنوان وسیله‌ای جهت آموزش عمومی به همه دانشجویان یاد کرد، گفت: همکاری معاونت آموزشی وزارت بهداشت و وزارت علوم در زمینه  برخی رشته‌ها مانند عمران، شیمی، فیزیک و شهرسازی که می تواند در حوزه‌های عملیاتی به وزارت بهداشت یاری برساند دستاوردهای خوبی برای جامعه به ارمغان خواهد آورد.

در پایان با توجه به نظرات معاون آموزشی وزارت بهداشت و سایر شرکت کنندگان در این جلسه ، مصوبات زیر در دستور کار معاونت آموزشی وزارت بهداشت قرار گرفت:

۱-    بررسی وضعیت ایمنی و پروتکل‌های ایمنی دانشگاه‌ها، خوابگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها و بیمارستان‌های آموزشی و تهیه  چک لیست‌های ارزیابی با مساعدت و همکاری سازمان اورژانس

۲-    بررسی فرمول‌های اعتباربخشی در بازدید از دانشگاه‌ها و بیمارستان‌های آموزشی  توسط شورای گسترش و توجه به مسائل ایمنی در اعتباربخشی رشته‌ای توسط دبیران محترم رشته‌های مختلف

 ۳ -در موردPHD سلامت در بلایا، تبدیل برخی رشته‌ها مانند توان بخشی و پرستاری  از حالت PHD به حالت پروفشنال و در برخی رشته‌ها مانند طب اورژانس که با بلایا مرتبط هستند لازم است آموزش‌های کلاسیک افزایش یابد.

 ۴-بررسی آموزش های مور نیاز رشته‌های بالینی و غیربالینی مانند مدیریت، و رشته‌های پزشکی و اپیدمیولوژی و پرستاری در زمان بحران

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز