آخرین خبرها از زلزله تهران؛
شدت زلزله ۵.۱ ریشتر/ ا فوتی و ۲۲ مصدوم/۲۰ پسلرزه داشتهایم/ توصیه نمیکنیم مردم به خانههایشان بروند/ پلیس به حالت آمادهباش درآمد/ آمادهباش بیمارستانها/ ترافیک در پمپبنزینها/ احتمال ادامه شرایط اضطراری برای ۳روز/ آدرس مراکز امن پایتخت
زلزله ۵.۱ ریشتری نیم شب امروز تهران را برای دقایقی لرزاند. این زلزله ا فوتی و ۲۲ مصدوم داشته و تاکنون ۲۰ پسلرزه ثبت شده است. پس از زلزله برخی از اهالی تهران در اثر ترس به خیابانها آمدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، زلزلهای با قدرت ۵.۱ نیم شب امروز (جمعه ۱۹ اردیبهشت) تهران را برای دقایقی لرزاند.
براساس گزارشها محل وقوع زلزله در مرز استانهای مازندران و تهران و حوالی دماوند بوده است.
طول جغرافیایی زلزله 52.05 و عرض جغرافیایی آن 35.78 بوده است.
عمق زمینلرزه در 7 کیلومتری زمین بوده است. نزدیکترین شهرها به مرکز زلزله نیز 6 کیلومتری دماوند (تهران)، 13 کیلومتری رودهن (تهران)، 16 کیلومتری بومهن (تهران) بوده است.
پس از زلزله نسبتا شدید در تهران، برخی از اهالی تهران در اثر ترس به خیابانها آمدند.
مجتبی خالدی (سخنگوی اورژانس کشور) به ایلنا گفت: تمامی پایگاه اورژانس در استان تهران در حال آمادهباش هستند.
به گفته وی، در پى وقوع زمین لرزه در تهران تیمهاى ارزیاب سازمان اورژانس کشور جهت بررسى اعزام شدند و مرکز مدیریت بحران وزارت بهداشت در حالت آمادهباش است.
سخنگوی اورژانس کشور خاطرنشان کرد: تمامى پایگاههاى اورژانس در حالت آمادهباش قرار گرفتند.
مرتضی سلیمی (رییس سازمان امداد و نجات) نیز به ایلنا گفت: زمین لرزهای بزرگی ۵.۱ در مقیاس ریشتر ساعتی پیش استانهای تهران مازندران دماوند قم قزوین و زنجان را لرزاند.
وی ادامه داد: مرکز این زمین لرزه در منطقه دماوند بوده است.
سلیمی گفت: ۵ تیم ارزیاب نیز به منطقه دماوند اعزام شده است.
سردار حمید هداوند (جانشین رییس پلیس تهران بزرگ) در گفتگو با ایلنا گفت: در پی وقوع زمین لرزه برخی از مردم در خیابان حضور دارند.
وی ادامه داد: تمامی نیروی پلیس که در حال شیفت بودند، به حالت آمادهباش درآمدهاند.
جلال ملکی (سخنگوی سازمان آتشنشانی) نیز به ایلنا گفت: تا کنون گزارشی مبنی بر تخریب ناشی از لرزش دقایق قبل در تهران به ۱۲۵ اعلام نشده است.
وی از تهرانیها خواست که آرامش خود را حفظ کنند: از شهروندان میخواهیم آرامش خود را حفظ کنند و اخبار را از منابع رسمی پیگیری کنند.
علی مرادی (رییس مرکز لرزه نگاری کشوری) در پاسخ به این سوال که آیا این زمین لرزه اصلی بوده است، به ایلنا گفت: در این باره نمیتوانم اظهارنظری کنم اما ساعاتی پیش زمین لرزهای به بزرگی ۲.۹ ریشتر در همین منطقه به وقوع پیوسته است که مردم آن را احساس نکردهاند.
وی ادامه داد: در حال حاضر در حال رصد منطقه هستیم.
رییس مرکز لرزهنگاری گفت: ما نمیتوانیم زمین لرزه را پیشبینی کنیم و امیدواریم زمین لرزه دیگری رخ ندهد.
مرادی خاطرنشان کرد: زمین لرزههایی که در این منطقه بوقوع پیوسته، نشاندهنده این است که گسل فعال است.
وی ادامه داد: دستگاههای لرزهنگاری در منطقه فعال است و ما در حال رصد هستیم.
علی بختیاری (سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور) در گفتگو با ایلنا گفت: این زمین در عمق ۷ کیلومتری زمین و در منطقه دماوند بوده است.
وی ادامه داد: همه دستگاهها در حال آمادهباش کامل هستند.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور گفت: از مردم میخواهیم آرامش خود را حفظ کرده و هوشیار باشند.
مجتبی خالدی (سخنگوی اورژانس کشور) در گفتگوی دیگری با ایلنا گفت: این زمین لرزه در مرز استان تهران و مازندران رخ داده است.
وی ادامه داد: در دماوند تا این لحظه فقط ماموریت قلبی ناشی از استرس گزارش نشده است.
خالدی تصریح کرد: در منطقه گیلاوند ترک در بعضی از منازل مسکونی گزارش شده است.
به گفته سخنگوی اورژانس کشور یک تیم ارزیاب از سازمان اورژانس در حال اعزام به منطقه است.
وی ادامه داد: در شهر تهران نیز بیمارستانهای فیروزگر، حضرت رسول(ص)، امام خمینی، امام حسین(ع) و شهدای تجریش در حالت آمادهباش هستند.
وی ادامه داد: تاکنون هیچ مورد مصدومیت گزارش نشده است.
عبدالرضا رحمانی فضلی (وزیر کشور) نیز به استاندار تهران و رئیس سازمان مدیریت بحران دستور داد با سرعت نسبت به ارسال تیمهای مجهز امدادی به منطقه اقدام نمایند.
وزیر کشور در این دستور خواستار امدادرسانی سریع و بهینه به آسیبدیدگان احتمالی با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و مراقبتی درباره بیماری ویروس کرونا در منطقه دماوند تهران شد.
وی همچنین ارزیابی از خسارات و اقدام به موقع جهت حل مسکلات مردم را از موارد ضروری در امدادرسانی مورد تاکید قرار داد.
سردار محمدرضا مهماندار (رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ) نیز اعلام کرد: باتوجه به زلزله نیروهای پلیس راهور بلافاصله به حالت آمادهباش در امده و در محل خدمت حاضر شدند.
وی گفت: بین ۲۰ تا ۳۰ درصد ترافیک در خیابانها ایجاد شده است و برخی پمپبنزینها نیز پرترافیک شدهاند.
رییس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: تیمهای پلیس در سطح شهر و به ویژه در مقابل پمپ بنزین مستقر شدهاند تا مشکل خاصی ایجاد نشود.
مهماندار خاطرنشان کرد: مردم از خانه خارج نشوند. در محلی که حضور دارند آرامش خود را حفظ کرده و از تردد بیجا در شهر خودداری کنند.
اورژانس ۱۱۵ دانشکده علوم پزشکی ساوه نیز به نقل از احمدعلی امینی (سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی ساوه) گفت: تمامی پایگاههای اورژانس ۱۱۵ شهری و جادهای شهرستانهای ساوه و زرندیه به صورت آمادهباش کامل درآمدهاند.
وی گفت: دقایقی پیش گزارشی از مرکز EOC (سازمان اورژانس کشور) در مورد زمین لرزه به بزرگی 5.1 ریشتر در استانهای معین شهرستان ساوه، زرندیه به تمامی مراکز اورژانس کشور مخابره شد.
امینی اظهار کرد: واحد EOC مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی ساوه با توان نیروهای ستادی و عملیاتی مستقر در مرکز اورژانس۱۱۵ ساوه آماده خدماترسانی به حادثهدیدگان احتمالی این زمین لرزه هستند.
انوشیروان محسنی بندپی (استاندار تهران) گفت: مردم هوشیاری خود را حفظ کرده و پروتکلهای بهداشتی را برای جلوگیری از ابتلا به کرونا در هنگام خروج از منزل حفظ کنند.
وی ادامه داد: اکیپهای هلال احمر و اورژانس در نقاطی منتهی به گسل مشا و روستای زیارت اعزام شدهاند اما هیچ آماری از تخریب منازل و آسیبدیدگی گزارش نشده است.
به گفته استاندار تهران، آمادگی کامل در هلال احمر شهرداری و اورژانس ایجاد شده است. وی اظهار امیدواری کرد که هیچ گزارشی از تخریب نداشته باشیم.
بندپی ادامه داد: دو پس لرزه بعدی ۲.۱ ۲.۵ بودند اما مردم نگرانی نداشته باشند. هوشیاری کامل خود را حفظ کنند تا چنانچه با زلزله با مقیاس بیشتر مواجه شدیم، با مشکلی مواجه نشوند.
علی مرادی (رییس مرکز لرزه نگاری کشوری) در دومین گفتگویش با ایلنا اظهار داشت: این زمین لرزه بر اثر فعالیت گسل مشا بوده است. گسل مشا از گسلهای فعال منطقه ما است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان رخ دادن زمین لرزه بزرگتری وجود دارد، گفت: نمیتوانیم در این زمینه اظهارنظر کنیم اما ابعاد این گسل بزرگ بوده و توان تولید زمین لرزههای بزرگ را دارد.
رییس مرکز لرزه نگاری کشوری با اشاره به اینکه تاکنون ۷ پس لرزه به وقوع پیوسته است، ادامه داد: بزرگترین پس لرزه ۲.۵ در مقیاس ریشتر بوده است.
مرادی ادامه داد: هرچه از زمین لرزه ۵.۱ ریشتر میگذرد امیدواریم پس لرزهها در مقیاس کمتر باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این زمین لرزه باعث فعال شدن دیگر گسلهای تهران نیز شده است، گفت: باتوجه به رصد مداوم دستگاههای لرزهنگاری ما فعالیتی در گسلهای دیگر احساس نکردیم.
مجتبی خالدی (سخنگوی اورژانس کشور) در سومین گفتگویش با ایلنا گفت: 6 مصدوم ترومایی ناشی از فرار و فوت 1 مرد 60 ساله در حین فرار در منطقه دماوند گزارش شدهاست.
وی ادامه داد: در استان مازندران- شهرستان آمل روستاهای بایجان، صقرچی،گزنک و لاسم صدمات جانی و خسارات مالی گزارش نشده است.
شاهین فتحی (مدیرعامل هلال احمر استان تهران) گفت: ٦ تیم هلال احمر به همراه سگهای زندهیاب هلال احمر به روستای زیارت و سایر روستاهای دماوند که مرکز زلزله بود، اعزام شدند.
وی ادامه داد: تیمها در حال ارزیابی منطقه هستند، همچنین نیروهای عملیاتی جمعیت هلال احمر استان تهران در حالت آمادهباش هستند تا در صورت خسارت احتمالی اقدام کنند.
سردار حمید هداوند (جانشین رییس پلیس تهران بزرگ) نیز در گفتگوی دیگری با ایلنا درباره وضعیت شهر تهران در پی وقوع زمین لرزه ۵.۱ ریشتری گفت: در حال حاضر پمپبنزینها به دلیل سوختگیری مردم با ازدحام مواجه هستند.
وی ادامه داد: خوشبختانه مشکل خاصی در سطح شهر وجود ندارد.
جانشین فرمانده تهران بزرگ گفت: از مردم میخواهیم آرامش خود را حفظ کرده و هوشیار باشند.
مرتضی سلیمی (رئیس سازمان امداد و نجات) در گفتگوی دوم خود با ایلنا اظهار داشت: در پی وقوع زلزله ٥.١ ریشتری دماوند اعلام آمادهباش و وضعیت نارنجی به استانهای مازندران، البرز، قم، سمنان کلیه شعب استان تهران شده است.
وی از اعزام ٦ تیم ارزیاب و عملیاتی از شهرستانهای دماوند، واکنش سریع تهران و پردیس به مناطقی که زمین لرزه در آنها احساس شده است، خبر داد.
به گزارش ایلنا، زمین لرزه دیگری به بزرگی ۳.۹ در مقیاس ریشتر در ساعت ۲:۱۹ دماوند را لرزاند.
مجتبی خالدی (سخنگوی اورژانس کشور) در بیان تازهترین اطلاعات خود به ایلنا گفت: در پی وقوع زمین لرزه 5.1 ریشتری در استان تهران - شهرستان دماوند - گیلاوند 6 مصدوم ترومایی ناشی از فرار و همچنین 1 نفر مرد 60 ساله هد تروما - در حین فرار فوت کرده است.
وی ادامه داد: در شهر تهران نیز 5 مصدوم ناشی از فرار گزارش شده است.
سخنگوی اورژانس کشور تصریح کرد: در استان مازندران- شهرستان آمل در روستاهای بایجان، صقرچی، گزنک و لاسم صدمات جانی و خسارات مالی گزارش نشده است.
مجتبی خالدی (سخنگوی اورژانس کشور) نیز در بیان تازهترین آمار مصدومان و پسلرزهها به ایلنا گفت: این زمین لرزه یک پیشلرزه و 10 پس لرزه داشته است که بززرگترین آن 3.9 ریشتر در ساعت 2:19 بوده است.
وی ادامه داد: در استان البرز شهرستان کرج ۲ نفر ناشی از فرار مصدوم شدهاند.
به گزارش ایلنا، مدیرکل راهداری استان تهران از ریزش کوه در محور شمیرانات در پی وقوع زلزله خبر داده و گفت: یک لاین این محور مسدود شده است.
همچنین در پی زلزله اخیر استان تهران و برخی استانهای همجوار، فرمانده کل ارتش به فرماندهان نیروهای ارتش، دستور داد آمادگی کامل برای کمک به ستاد بحران داشته باشند.
غلامحسین محمدی (رییس مرکز ارتباطات شهرداری تهران) از آمادهباش مراکز تخلیه امن اضطراری پایتخت خبر داد و در توییتر خود نوشت: پیرو دستور شهردار تهران کلیه مراکز تخلیه امن اضطراری مناطق ۲۲گانه و ۵۲ سوله ورزشی الزهرا در آمادهباش هستند.
اطلاعات لازم در زمان وقوع زلزله را میتوانید از آدرس زیر کسب کنید:
http://www.tehran.ir/%D9%85%D8%B1%D8%A7%DA%A9%D8%B2-%D8%AA%D8%AE%D9%84%DB%8C%D9%87-%D8%A7%D9%85%D9%86-%D8%A7%D8%B6%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%B1%DB%8C
به گزارش ایلنا، مدیر مرکز کنترل عملیات سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: کانون زلزله روستاى زیارت بود که تیمهاى ارزیاب در این محل حاضر شدهاند.
وی از ریزش کوه در جاده هراز خبر داد.
به گزارش ایلنا، زمینلرزهای به بزرگی ۳.۵ ریشتر در ساعت ۲:۵۹ دماوند را بار دیگر لرزاند.
مجتبی خالدی (سخنگوی اورژانس کشور) در گفتگوی دیگری با ایلنا، با اشاره به وقوع زمین لرزه 5.1 ریشتری گفت: تاکنون 15 پس لرزه به وقوع پیوسته که بززرگترین آنها 3.9 ریشتر در ساعت 2:19 بوده است.
وی با اشاره به تعداد مصدومان و فوتیها گفت: 15 نفر تاکنون مصدوم شدهاند که شامل 13 نفر در استان تهران و دونفر در استان البرز بوده است.
وی ادامه داد: در شهرستان دماوند منطقه گیلاوند 7 نفر مصدوم و فوت شدهاند که شامل ۲ مصدوم اعزامی به مرکز دروانی و ۴ نفر درمان در محل بوده است. همچنین یک نفر فوت شده است.
سخنگوی اورژانس کشور خاطرنشان کرد: در شهرستان تهران نیز 6 نفر (مصدوم شدهاند که 2 نفر اعزامی و 4 نفر درمان در محل بودهاند.
وی خاطرنشان کرد: در شهرستان کرج نیر 2 نفر مصدوم شده که یک نفر اعزام و یک نفر در محل درمان شده است. تمامی مصدومان و فوتی ناشی از ترس و فرار هستند.
خالدی تصریح کرد: یک مورد ریزش کوه در محور تهران – لواسانات (محدوده کمرخانی) گزارش شده است.
وی ادامه داد: در شهرستان آمل استان مازندران صدمات جانی و خسارات مالی گزارش نشده است.
رضا کرمی محمدی (رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران) به ایلنا گفت: ممکن است تا سه روز درگیر این شرایط باشیم و اگر اتفاقی نیفتد، میتوانیم آمادهباش را رها کنیم.
وی با اشاره به زلزله ساعات پیش پایتخت گفت: با توجه به لرزهخیزی در گسل مشا که یکی از گسلهای تصلی تهران است، توصیههایی را خدمت شهروندان محترم میگویم. مردم در زمان و پس از زلزله باید به مراکز امن اضطراری که نقشههای آن در سایت شهرداری تهران موجود است، مراجعه کنند. بدین منظور شهروندان اپلیکیشن شهر آماده را نصب کنند و از نکاتی که در آن درج شده، استفاده کنند.
کرمی محمدی از شهروندان درخواست کرد تا راههای اضطراری در سطح شهر را که با تابلوهایی مشخص شده است، خالی نگه دارند و در آنجا پارک نکنند چراکه این محلها باید برای عبور و مرور نیروهای امدادی مورد استفاده قرار گیرند.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران با تاکید بر اینکه پایگاههای مدیریت بحران در حالت آمادهباش هستند، گفت: از مردم خواهش میکنم به این مراکز مراجعه نکنند چراکه برای نیروهای امدادی درنظر گرفته شده است.
کرمی محمدی همچنین گفت: شهروندان در هنگام وقوع زلزله سعی کنند از خانه خارج نشوند و در محلی که هستند، یک نقطه امن پیدا کنند و در همانجا تا بعد از زلزله مستقر شوند. همچنین از آسانسور استفاده نشود و نکات ایمنی را رعایت کنند.
اسماعیل نجار (رئیس سازمان مدیریت بحران کشور) با بیان اینکه تاکنون ۷ پسلرزه داشتهایم که بیشترین قدرت آن ۲.۵ ریشتر بوده است، گفت: توصیه نمیکنیم مردم به خانههایشان بروند اما فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در جلسه فوقالعاده شورای مدیران سازمان با بیان اینکه تا این لحظه مشکل خاصی به جز نگرانی مردم نداشتهایم، افزود: بحمدالله خسارت جانی نداشتهایم و خسارت مالی قابل توجهی نیز گزارش نشده است.
وی افزود: از مردم میخواهیم به شایعات توجه نکنند و اخبار را از منابع رسمی پیگیری کنند.
نجار تصریح کرد: روال پس لرزهها نشان میدهد که خطری تهران را تهدید نمیکند.
سرهنگ موقوفهای (جانشین پلیس پیشگیری پایتخت) نیز گفت: پس از وقوع زلزله بلافاصله گشتهای کلانتریها برای تامین امنیت در مکانهایی که افزایش حضور شهروندان را شاهد بودیم، حاضر شدند که این ماموریت هماکنون نیز ادامه دارد. ما توصیه میکنیم به هنگام حضور در خودرو، مراقبتهای لازم را داشته باشند.
سرهنگ موقوفهای تصریح کرد: گشتهای ویژهای نیز برای پیشگیری از سرقت منازل در سطح محلات فعال میباشند.
جانشین رییس پلیس پیشگیری تهران بزرگ گفت: مجددا تاکید میشود که شهروندان ضمن توجه به توصیههای پلیس، به شایعات توجه نکنند و اخبار را از منابع رسمی و معتبر دنبال کنند.
وی ادامه داد: آن دسته از افرادی که در فضاهای مختلف با شایعهپراکنی اقدام به تشویش اذهان عمومی میکنند، اقدامشان جرم است و قطعا تحت تعقیب قانونی قرار خواهند گرفت.
به گزارش ایلنا، براساس اطلاعات مرکز پایش (ژئوفیزیک) زمین لرزه ۵.۱ ریشتری مرز استانهای تهران و مازندران تا این لحظه ۱۸ پس لرزه ۱.۷ تا ۳.۹ ریشتری داشته است که آخرین آن دارای شدت ۱.۷ ریشتر بوده است.
مجتبی خالدی (سخنگوی اورژانس کشور) در تازهترین گفتگوی خود با ایلنا اظهار داشت: در شهرستان دماوند ٧ نفر (گیلاوند ٦ نفر و آبعلى یک نفر) به دلیل فرار حین زلزله دچار مصدومیت شدند و متأسفانه یک نفر آقاى ٦٠ ساله حین فرار دچار ضربه به سر شد و جان خود را از دست داد.
وی ادامه داد: در شهرستان تهران ١٢ نفر، شمیرانات یک نفر و در استان البرز نیز ٢ نفر به دلیل فرار ناشی از ترس زلزله مصدوم شدند.
علی مرادی (رییس مرکز لرزه نگاری کشوری) در تازهترین اظهاراتش گفت: ۲۰ پس لرزه تاکنون بوقوع پیوسته که بزرگترین آنها ۳.۹ ریشتر بوده است.
وی با بیان اینکه روند پسلرزهها نزولی است، گفت: این زمین لرزه مربوط به فعالیت قله دماوند نبوده و خوشبختانه براساس نظر کارشناسان ساز و کار این زمین لرزه با آتشفشان متفاوت است. کاملا و با اطمینان میگوییم رویداد رخ داده فقط مرتبط با گسل مشا است.
وی ادامه داد: این زمین لرزه در نزدیکی گسل مشا و امامزاده هاشم و روستای مشا بوده است. گسل مشا از فیروزکوه شروع شده و در ادامه از منطقه دماوند و رودهن عبور کرده و در شرق به سمت بالا میرود. این گسل از منطقه مشا رد شده و تا استان البرز هم ادامه دارد.
وی ادامه داد: پسلرزههای زیادی تاکنون ثبت شده و در ساعات اولیه نگران بودیم اما الان روند کاهشی است البته ما انتظار پس لرزه ۴ ریشتری را هم داریم. اصولا زلزله قابل پیشبینی نیست اما روند پس لرزهها نشان از کاهشی بودن آن دارد.
مرادی با بیان اینکه تعداد پسلرزهها بیشتر است اما آنها که قابل ثبت بوده ۲۰ پسلرزه بوده، گفت: در دماوند پوشش مناسبی از دستگاههای لرزهنگاری داریم اما پسلرزههای کوچکتر از یک قابل ثبت نیست.
وی ادامه داد: در ساعات اولیه پس از پیش لرزه نگرانی داریم. در زمین لرزه سرپل ذهاب هم یک پیش لرزه ۳.۴ حدود نیم ساعت قبل داشتیم و بعد زلزله ۷ ریشتری بود. باتوجه به آمار پسلرزه توصیه میکنیم مردم مراقب باشند. مردم دماوند این پسلرزههای ۳.۵ و ۳.۹ را احساس میکنند.