خبرگزاری کار ایران

مومنی مطرح کرد:

نقش قاچاقچیان در شایعات تاثیر مواد مخدر بر کرونا /افزایش ۵۰ درصدی قیمت مواد مخدر

نقش قاچاقچیان در شایعات تاثیر مواد مخدر بر کرونا /افزایش ۵۰ درصدی قیمت مواد مخدر
کد خبر : ۹۰۵۷۹۴

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اینکه گفته می‌شود مصرف‌کنندگان مواد مخدر به کرونا مبتلا نمی‌شوند، کاملاً کذب است و پشت این مسئله، سوداگران و قاچاقچیان بین‌المللی هستند.

‌‌به گزارش خبرنگار ایلنا، اسکندر مؤمنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر صبح امروز در نشست تخصصی ویدئو کنفرانس معاونان و مدیران کل ستاد مبارزه با مواد مخدر و دبیران شوراهای هماهنگی با مواد مخدر سراسر کشور با بیان اینکه ۹۰ درصد معتادان متجاهر تا قبل از کرونا ساماندهی شده بودند که این اقدام مهم و بزرگی به شمار می‌رود، گفت: سال گذشته نشست تخصصی فصلی داشتیم که راهبردهایی برای مبارزه با مواد مخدر اتخاذ شد و به تمام این اهداف دست یافتیم.

وی با بیان اینکه سال ۹۸، سال افتخارآمیزی برای کشور در عرصه مبارزه با مواد مخدر بود، تصریح کرد: در سال ۹۸ بالاترین میزان کشفیات در تاریخ کشور رخ داد. همچنین شهدای مبارزه با مواد مخدر کاهش یافتند و افزایش چشمگیری در تلفات اشرار را شاهد بودیم.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه همانطور که گفتم سال ۹۸ کشور دستاورد بزرگی در تمامی ابعاد مبارزه با مواد مخدر داشته است. خاطرنشان کرد: کشف بیش از ۹۵۰ تن انواع مواد مخدر در کشور در طول تاریخ مبارزه با مواد مخدر در ایران بی‌سابقه بوده است. همچنین سه دستاورد مهم داشتیم که عبارتند از شناسایی اموال، مصادره اموال و استرداد اموال قاچاقچیان که این موارد نسبت به دو سال قبل (سال ۹۷) افزایش چشمگیری داشته است.

سردار مومنی با اشاره به شیوع بیماری کرونا در کشور گفت: به محض آنکه موضوع کرونا در جهان بخصوص در ایران مطرح شد، شایعاتی پخش شد مبنی بر اینکه افرادی که مواد مخدر مصرف می‌کنند، به این بیماری مبتلا نمی‌شوند که کاملاً کذب است و پشت آن، سوداگران و قاچاقچیان بین‌المللی هستند.

وی ادامه داد: در دنیا حدود ۳۰۰ میلیون مصرف‌کننده مستمر مواد مخدر وجود دارد و سالانه ۴۵۰ هزار نفر بر اثر مصرف مواد مخدر فوت می‌کنند. فقط در کشور آمریکا بیش از ۷۰ هزار نفر در سال به دلیل مصرف مواد مخدر فوت می‌شوند. همچنین بیش از ۹۰۰۰ مرکز درمان سرپایی و متحرک در ایران به حدود ۱.۵ میلیون نفر معتاد و مصرف‌کننده مواد مخدر سرویس ارائه داده‌اند.

 دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: با موافقت رئیس‌جمهور ۵۰۰ میلیارد ریال برای بیمه معتادان تخصیص داده شده است. همچنین ۷۴ درصد از کشفیات مواد مخدر ناشی از کارهای اطلاعاتی است، ۷۶ درصد از کشفیات در شرق کشور رخ می‌دهد و کمتر از ۲۵ درصد در باقی کشور کشفیات وجود دارد.

 مؤمنی با بیان اینکه مواد مخدر در فروردین امسال نسبت به فروردین ۹۸، ۵۰ درصد افزایش قیمت داشته است، تصریح کرد: این نشان دهنده این است که اهتمام ما فقط در کشفیات نبوده است بلکه از ورود هم مواد هم جلوگیری شده است. آمریکا در حوزه مبارزه با مواد مخدر هم ما را تحریم می کند و این تحریم ها دودش به چشم خود آمریکا می رود براساس اعلام سازمان ملل در حوزه زنان، تعداد معتادان دو برابر شده است و همچنین ۲۰ درصد از جمعیت زندانیان آنها مرتبط با مواد مخدر است. جمهوری اسلامی ایران با تمام توان برای نجات جان انسانها تلاش می کند اما آنها ما را تحریم می کنند. اما ما باز هم در شرایط تحریم دستاوردهای خوبی داشته ایم. 

وی همچنین درباره جمع آوری معتادان متجاهر گفت: ۸۵ تا ۹۰ درصد معتادان متجاهر ساماندهی و جمع‌آوری شده بودند، مناطقی که تحت تصرف این افراد بودند مانند شوش، مولوی، هرندی و دروازه غار پاکسازی شدند و زندگی به صورت عادی در این مناطق جریان پیدا کرد.

وی ادامه داد: در جلسات کلان کشوری تصویب شد ۵۰ درصد معتادان را تا پایان سال گذشته ساماندهی کنیم که با اهتمام ستاد مبارزه با مواد مخدر و نیروی انتظامی، بیش از ۸۰ درصد معتادان ساماندهی شدند. اینکه اعلام شد معتاد متجاهر جدیدی به مراکز نگهداری معتادان اضافه نشود، در شرایط کرونایی تصمیم خوبی بود البته به صورت یک قانون فوری در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب کردیم تا ۶ ماه به مدت زمان نگهداری معتادان متجاهر اضافه شود و لازم است معتادان متجاهری که در این بازه زمانی جمع‌آوری می‌شوند، تا یک سال نگهداری شوند.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد: تنها مشکلی که در حوزه مبارزه با مواد مخدر داریم، نقص قانون است و اراده خوبی بین تمام دستگاه‌ها وجود دارد. کمترین زمانی که یک معتاد می‌تواند هم ترک کند و هم آثار مواد مخدر از بدنش بیرون رود و هم حرفه‌ای را به عنوان کار یاد بگیرد، دو سال است؛ یعنی پس از دو سال می‌توان تقریباً با اطمینان کامل گفت این فرد معتاد به صورت کاملاً سالم به جامعه برمی‌گردد.

سردار مومنی خاطرنشان کرد: دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مصرف‌کننده مواد مخدر در کشور داریم که از این تعداد حدود ۱۰۰ هزار نفر آنها معتاد متجاهر هستند. به گفته دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، طبق پروتکل‌های اعلامی، ظرف چند روز آینده معتادان متجاهر جمع‌آوری می‌شوند. سازمان‌های آموزش و پرورش، پزشکی و دیگر سازمان‌ها در حوزه مبارزه با مواد مخدر با ستاد همکاری‌های خوبی را در سال ۹۸ داشته‌اند و حتی هنرمندان و ورزشکاران پای کار آمدند اما وزارت آموزش و پرورش بسته به درگیری بیشترش با این مسئله، بیشترین همکاری را با ستاد مبارزه با مواد مخدر داشته است.

وی تصریح کرد: در سال ۹۸ مصوب شد که ۲۰ هزار مدرسه به ستاد مبارزه با مواد مخدر معرفی شوند که در این مدارس آموزش‌های پیشگیرانه از اعتیاد به مواد مخدر ارائه شود که از این تعداد مدرسه، ۱۲ هزار مدرسه تحت پوشش آموزش‌های مواد مخدر قرار گرفتند. برنامه ما این است که در سال ۹۹ این ۲۰ هزار مدرسه را به ۶۰ هزار مدرسه برسانیم و البته کمبودی که در سال گذشته در این حوزه داشتیم را هم جبران کنیم.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز