تقوینژاد خبر داد:
خرید ۱۲۰۰ میلیارد تجهیزات پزشکی از شرکتهای داخلی
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی وزارت بهداشت گفت: ۱۲۰۰ میلیارد تجهیزات از شرکتهای داخلی خریداری شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سید کامل تقوی نژاد، معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی در نشست خبری با اصحاب رسانه که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: همانطور که میدانید، خیلی از همکاران ما دفاع مقدس را تجربه کردند. این افراد فصل نوینی از مبارزه را به تاریخ اضافه کردند، اما نسلی که امروز مجاهدت می کند، جبهه را ندیدهاند، اما وجه جدید از مجاهدت را نشان داده اند. این افراد جان خود را در طبق اخلاص گذاشتند.
وی افزود: برای برخورداری این دسته از افراد، کارگروهی برای شناسائی افرادی که در خط مقدم ارائه خدمت انجام داده اند، حدود ۴۰ میلیارد تومان از طریق اقشار مردمی به دانشگاه ها ارائه شد. در شرایط فعلی برای آنکه اعتماد مردم به نظام سلامت را نشان دهیم، نماد نیکوکاری در سازمان بورس ایجاد شده است. کرونا ۱ شامل خرید سهام است.
تقوی نژاد گفت: در کرونای ۲ سهام خریداری می شود و فرد تنها منافع حاصل از آن را در بخش درمان صرف می کند. همچنین از سال ۲۰۰۵ برای اولین بار وامی را از سازمان بهداشت جهانی دریافت می کنیم.
وی افزود: ۱۲۰۰ میلیارد تجهیزات از شرکت های داخلی خریداری شده است. هدف ما تقویت بخش داخلی و همچنین عمل به فرموده رهبری است که اشاره کردند، هرگونه تلاش در این راستا مقارن با توسعه صنعت داخلی باشد.
تقوی نژاد گفت: بحث افزایش حقوق همکاران و معیشت آنها مهم است و مدنظر وزیر بهداشت بود. در اسفند ماه با سماجت زیاد توانستیم حقوق همکاران را تا ۵۰ درصد افزایش دهیم. این افزایش شامل کارکنان شرکتی هم شد. افرادی که در عرصه کرونا فعالیت کردند تشویق شدند. این تشویق برای افرادی است که در خط مقدم بودند.
تقوی نژاد گفت: اضافه کار پرستاران نیز مد نظر قرار گرفت. در زمینه استخدام پرستان قراردادی را با سازمان استخدام کشور رایزنی کردیم. در اسفند ماه به دانشگاه ها ابلاغ شد که بدون روند گزینش، افرادی که در امتحانات قبول شده اند، به کار گرفته شوند. ۲۲۰۰ نفر ما مجوز داشتیم که نیرو اضافه کنیم. افرادی که تمایل دارند طرح خود را تمدید کنند می توانند این اقدام را انجام دهند. ۱۹۴۲۶ نفر به عنوان کارشناس داوطلب به مناطق فرستادیم.
وی در ادامه افزود: ۲۰۲نفر از ابتدای امسال به دانشگاه های مناطق محروم فرستاده شدند. حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان از محل های مختلف به دانشگاه ها اختصاص داده شد. این پول باید از تامین اجتماعی اخذ می شد. رئیس جمهور ۲۰۰ میلیارد تومان برای پاداش به افرادی که در خط مقدم بودند تخصیص داد. موضوع مهم دیگر بحث آماده سازی زیرساخت هایی بوده است که در نظام سلامت انجام شد. اگر میبینیم که امروز تخت های بیمارستانی جوابگو بودند، به این دلیل است که ۱۴۸۶ پروژه عمرانی از ابتدای دولت در طرح تحول سلامت به بهره برداری رسیده است. مضاف بر آنها، ۳۰ درصد تخت های کشور در این ایام تشکیل شده است. تخت های ویژه ما حدود چهار هزار تخت شده است. حدود ۵۸۵ بیمارستان ما ارتقای هتلینگ داشتند.
وی در ارتباط با تعدیل نیرو در بیمارستانهای خصوصی گفت: در این شرایط افراد به بیمارستان ها نمی روند. درآمد بیمارستان ها در اسفند ماه نسبت به بهمن بیش از ۵۰ درصد کاهش داشته است. ما امیدواریم این شرایط بازگردد. بیمارستان های خصوصی با توجه به اینکه ترس اولیه مردم کم شده است، به روند عادی برخواهند گشت و مشکل آنها حل می شود. برای آن دسته از واحدهایی که کارکنانشان زیر ۵ میلیون دریافت می کنند، وام در نظر گرفته شده است.
تقوی نژاد بیان کرد: افزایش حقوق برای تمامی افراد زیر مجموعه نظام درمانی و وزارت بهداشت، در نظر گرفته شده است. این افزایش میانگین ۴۳ درصد است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، ادامه داد: وزارت بهداشت ۲۰۰۰ میلیارد تومان دارو و تجهیزات در اختیار بیمارستان ها قرار داده است. حمایت آن دسته از بیمارانی که توانائی پرداخت فرانشیز ندارند، برای اتباع خارجی یا هموطنانمان از جیب دولت پرداخت می شود. از این مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان برای پاداش و باقی برای خدمت رسانی به مردم صرف شده است.
وی افزود: عدالت در پرداخت تشویق ها موضوع اساسی ما است. تا امروز حدود 200 میلیارد تومان اعتباری بوده است که به عنوان پاداش به پرستاران تعلق گرفته است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت در ادامه گفت: ما عضو بانک جهانی هستیم، ولی از سال 2005 هیچ وامی نگرفته ایم. اما در شرایط فعلی متناسب با جمعیتمان از بانک جهانی وام می گیریم. پس از رایزنی در مرحله اول 50 میلیون دلار است. جامعه جهانی تحمل این همه کارشکنی امریکا را ندارد. همچنین بانک توسعه کشورهایی اسلامی پذیرفته است که طلبهایش از ایران در کشور باقی بماند.
تقوی نژاد در پایان اشاره کرد: وام ما را بانک جهانی به سازمان جهانی بهداشت ارائه می دهد و آنها نیازهای تجهیزات ما را تهیه می کنند و به ایران می فرستند. این یک تفاهم سه جانبه بین ما و این دو سازمان جهانی است.