سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی:
بازار لیموترش و لیمو شیرین در دست ۵ نفر است/فوت یک نفر از بازرسان سازمان تعزیرات به دلیل ابتلا به کرونا
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: اتحادیه بارفروشان میوه و تره بار اسامی ۵ نفر از انحصارگران لیمو ترش و لیموشیرین را به ما اعلام کند.
به گزارش ایلنا، سید یاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی کشور در یک برنامه تلوزیونی با بیان اینکه سازمان تعزیرات مرجع رسیدگی است نه نظارتی، گفت: ما به همه تخلفات واحدهای تولیدی زمانی رسیدگی می کنیم که سازمان حمایت از مصرف کنندگان به عنوان مرجع اصلی به ما بگوید فلان کارخانه ماست را مثلا ۲۰ درصد گران کرده ، یا رب گوجه ۷هزار تومان گران شده، آن وقت ما رسیدگی می کنیم.سازمان اداری نیستیم بلکه حکم مداریم.
وی با بیان اینکه انتقادات و توقعات مردم که به حق است را می دانیم اما ما هم توقعاتی از قانون داریم، ادامه داد: سازمان زمانی موثر می تواند باشد که خودش بتواند بعنوان دادستان اقتصادی وارد شود،اینکه منتظر باشیم سازمان حمایتی لیست تخلفات را بدهد و ما بعد ورود کنیم کار را سخت می کند.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی با بیان اینکه قانون حمایت صنفی مصوب سال ۹۲ است، خاطرنشان کرد: این قانون مصوب کرده اتحادیه ها باید تخلفات اصناف را به تعزیرات گزارش دهند، تعجب می کنم چند روز گذشته خبری دیدم که رییس اتحادیه بار براحتی می گوید لیموشیرین و لیموترش دست ۵ نفر است و این ها در زیرزمین های خود آنها را نگهداری می کنند،اما اتحادیه ها مرجع اعلامی نیستند باید به تعزیرات اسامی و آدرس انبارها را بدهد.ما نمی توانیم از آنها بخواهیم اما برای رفع این نقیصه ها از واژه "می تواند" استفاده کردیم و از شعب پخش تعزیرات برای بازرسی استفاده می کنیم.
رایگانی تصریح کرد: اتحادیه بیاید و به ما بگوید،اعلام رسانه ای کافی نیست و شاید مردم این انحصارها را بدانند ولی باید به ما رسمی بگویند.ما فقط درسال ۹۸، ۵۸۴ هزار پرونده را رسیدگی کردیم قانون گذار این را برای ما مشخص کرده که از این تعداد ۴۵۴ هزار و ۵۰۰ پرونده صنفی بوده است.
وی افزود: معاونت پیشگیری سازمان با سه اداره کل گشت ها و امور اقتصادی فعالیت می کند و در تمام امورات کشوری مانند فروشگاههای زنجیره ای در تامین و توزیع کالا یا در بحث کرونا پای کار است. در بحث خودرو، در سال گذشته، ۲۱ هزار شاکی خصوصی که فرد بوده و از نمایندگی ها و خودروسازها و اشخاص خودرو خریداری کرده را مختومه کردیم.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی خاطرنشان کرد: ۶۵۰۰ خودرو شرکت آذربایجان خودرو (آذویکو)،آمده اند ثبت نام کرده و شرکت خودروساز چینی خودرو را نداده و مردم پول دادند و حق داشتند ،آمدیم بخشی از قطعاتی که وارد کرده بودند را ملزم کردیم تولید کنند که حدود ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ خودرو می شود را تولید کردیم و از خودروساز هم حمایت کردیم و گیرهای اداری را در بخش گمرک و دولت کم کردیم.
وی با بیان اینکه در ایام نوروز ۱۱ نفر از روسای گشت ما در تهران مبتلا به کرونا شده اند، یک نفر فوت شده ولی بازرسان حضور داشته اند، ادامه داد: خودروسازان بزرگ، ایران خودرو و سایپا هستند که بیشترین شاکی را دارند و برخوردهای لازم قانونی را با انها داریم.
وی در پاسخ به اینکه چرا انبوهی از شکایت از این دو شرکت وجود دارد؟ گفت: در سال قبل از پلمب کل کارخانه تا عدم فروش را داشته ایم یا شماره کل خطوط تلفن را مسدود کردیم. با این وجود بیشترین پرونده ها مربوط به خودروسازی آذویکو بوده است.
رایگانی گفت: گاهی می بینیم واحد متخلف رفته حکم ما را از دیوان عدالت گرفته و لغو کرده، همین تعدد مراجع قضایی و مراجع بالاتر موجب می شود متخلفان سو استفاده کنند.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در مورد کرونا و اقدامات سازمان تعزیرات گفت: ۴۴۹۱ تیم گشت از ۳ فروردین تا ۱۹ فروردین داشتیم که ۲۶ هزار و ۵۵۸ بازرسی شده در کل کشور که ۴۶۱۱ پرونده تشکیل شده که ۳۲۰۰ پرونده آن مختومه شده است.
وی گفت: ۷میلیون و ۳۵۲ هزارو ۵۸۴عدد ماسک کشف شده است، ۴۸۱ هزار و۹۸۴ لیتر موادضدعفونی کننده و ۷۵ میلیون و ۴۷۳ هزارو ۷۶۶ دستکش کشف و تحویل وزارت بهداشت داده شده است.
رایگانی اظهار کرد: کشف ۵میلیون عدد ماسک در تهران بزرگترین پرونده در این زمینه بوده است که مراحل پایانی استعلامات را دارد و حکم آن بزودی اعلام می شود.
وی افزود: ما با دانشگاهها و بیمارستانها در ارتباط هستیم و مراکز درمانی و بیمارستان ها قاعدتا نباید کمبودی ازاین بابت داشته باشند.