در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
توضیح درباره نحوه ارزشیابی دانشجویان در پایان ترم/ معاینه دانشجویان دکتری قبل از ورود به کلاس
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی درباره برگزاری کلاس برای دروس عملی گفت: اغلب دانشکدههای ما تصمیمشان این است که آموزش دروس عملی را ناتمام بگذارند و وقتی که بازگشایی صورت گرفت، کلاسهای عملی را به شکل فشرده برگزار کنند.
"علی اشرفی زاده" معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی درباره وضعیت آموزش دروس عملی در این دانشگاه توضیح داد: تقریبا همه دانشگاهها آموزشهای عملی را برای وقتی گذاشتهاند که ستاد ملی مقابله با کرونا زمان آن را اعلام کند و به طور مشخص بگویند که برنامه بازگشایی دانشگاهها به چه صورتی خواهد بود.
وی در ادامه بیان کرد: اغلب دانشکدههای ما تصمیمشان این است که آموزش دروس عملی را ناتمام بگذارند و وقتی که بازگشایی صورت گرفت، کلاسهای عملی را به شکل فشرده برگزار کنند. بنابراین امیدواریم که در فصل تابستان این فرصت باشد که بتوانیم کلاسهای عملی را برگزار کنیم.
اشرفی زاده در واکنش به اینکه زمان مشخصی برای اتمام کرونا ویروس وجود ندارد، گفت: اگر این وضعیت پیش بیاید یک شرایط خاص خواهد بود و ما مجبوریم که آموزش عملی را به تعویق بیاندازیم و در فرصتهایی که پیش میآید به شکل متراکم و فوق العادهای این کمبودها را جبران کنیم.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی درباره وضعیت سیستم شبیه سازی در دانشگاهها گفت: در برخی از رشتههای خاص مانند الکترونیک برخی از سایتهای خارجی این سیستم ها را گذاشتهاند، برخی پولی بوده و برخی دیگر نیز رایگان هستند، اما باز هم به صورتی نیست که بتوانند به شکل کامل یک آزمایشگاه را پوشش دهند. دانشجویان میتوانند یک درصدی از آزمایشها را به صورت simulation تجربه کنند، اما به طور کل اینگونه نیست، اغلب آزمایشگاههای ما هنوز هیچ جایگاهی به منظور simulation نسبت به واقعیت ندارند و به شکل مجازی نمیتوانند ارائه داشته باشند.
وی در ادامه توضیح داد: در برخی از دانشگاههای خارج از کشور در رشتههای الکترونیک این اقدام صورت گرفته و حتی تبلیغ آن را نیز انجام دادند که به شکل پولی و یا آزاد در اختیار همه دانشجویان قرار بگیرد که البته در ایران نیز دسترسی به آن ممکن است. به عنوان مثال برخی از دانشگاههای هند این کار را شروع کردهاند و آزمایشگاههای الکترونیک آنها یک سری Virtual lab ایجاد کردهاند که دیگران نیز میتوانند از این نرم افزار استفاده کنند، اما هیچ کدام از اینها نمیتواند جایگزین درسهای عملی شود.
اشرفی زاده درباره برگزاری کلاسهای مقطع دکتری گفت: ما این را به دانشکدهها نیز ابلاغ کردیم، ولی شرایط خاصی خواهد داشت به عنوان مثال دانشجویان باید پیش از اینکه به کلاس درس بیایند مورد معاینه قرار بگیرند و همچنین باید مکانهایی که قرار است دانشجویان کار کنند حتما ضدعفونی شود. ما همه این تدارکات را دیدهایم و به همه هم گفتهایم که در حد ضرورت به دانشگاه مراجعه کنند.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی گفت: دانشگاه و مدارس این خطر را دارند که اگر کوچکترین بیاحتیاطی در آنها صورت بگیرد که منجر به ابتلای دو سه نفر شود، جو روانی بدی ایجاد خواهد شد، بنابراین باید کاملا با احتیاط عمل کرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مذاکراتی برای اتمام ترم جاری صورت گرفته است یا خیر؟ گفت: تاکنون چنین صحبتهایی پیش نیامده و ما الان برنامههایمان را به شکل جدی پیش میبریم، زیرا عمده درسهایمان نظری بوده و به شکل غیرحضوری برگزار میشود، تنها بخش دروس عملی ناتمام مانده که باید بینیم با توجه به وضعیت چه تصمیمی درباره آنها میتوان گرفت.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در پاسخ به این سوال که آیا امکان برگزاری امتحانات به شکل مجازی وجود دارد یا خیر؟ گفت: دانشگاههای ما اولویتشان این است که حتی المقدور امتحانات را حضوری برگزار کنند، اما اگر شرایط فراهم نشد ما به دانشکدههای خودمان بخش نامه کردهایم و گفتیم در طول ترم تکلیف، کنفرانس و پروژهها به شکل مجازی در طول ترم برگزار شود تا اساتید در انتهای ترم بتوانند بر همین اساس دانشجویان خود را ارزشیابی کنند و نمره بدهند. البته این آخرین تیر ترکش است در شرایطی که راه دیگری وجود نداشته باشد.