زهرا عبداللهی؛
کسانی که دوران نقاهت خود را میگذرانند از مایعات کافی استفاده کنند
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، گفت: برخی گروههای خاص مثل مادران باردار و کودکان زیر دو سال باید برخی مکملها را به صورت جاری ادامه مصرف کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، زهرا عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، در نشست خبری که از طریق ویدیو کنفرانس برگزار شد، گفت: توجه به نوع تغذیه و غذاهایی که در طول روز میخوریم به سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا کمک میکند.
وی افزود: مواد مغذی شامل ویتامینها و املاح وقتی با مصرف انواع مواد غذایی همراه باشد و تنوع رعایت شود میتواند به سیستم ایمنی کمک کند. بنابراین تاکیدی بر یک نوع ماده غذایی وجود ندارد و مجموعه مواد غذایی مثل مصرف کافی غذاها و سبزیها و پروتئینها و حبوبات به عنوان منابع پروتئین اگر به میزان کافی مصرف شود میتواند منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: انواع ریزمغذیها مثل ویتامین آ در انواع سبزیها وجود دارد و هر نوع سبزی و میوه به رنگ زرد و نارنجی مثل هویج و کدو حلوایی میتواند ویتامین آ را در بدن تامین کند. ویتامین سی هم نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. در نتیجه مجموعه سبزیها و میوههای در دسترس اگر به صورت سالاد و سبزی مصرف شود میتواند ریزمغذیها را تامین کند. املاح معدنی مثل روی و سلنیوم هم در غلات وجود دارد و توصیه اصلی رعایت تنوع و استفاده از همه گروههای مواد غذایی است.
عبدالهی گفت: مکملهایی را برخی گروههای خاص مثل مادران باردار و کودکان زیر دو سال باید مصرف کنند و این مصرف باید به صورت جاری ادامه داشته باشد. مصرف قطره آ و د و قطره آهن باید بر اساس بخشنامههای وزارت بهداشت و بر اساس برنامه جاری ادامه داشته باشد. یکی از برنامههای وزارت بهداشت استفاده از مکمل یاری ویتامین دی است که هر ماه یک مکمل ۵۰ هزار واحدی برای همه گروههای سنی باید استفاده شود.
وی اظهار کرد: کسانی که دوران نقاهت خود را میگذرانند نیز حتما باید از مایعات به اندازه کافی استفاده کنند. چای کم رنگ، انواع مایعات گرم دیگر مثل شیر کم چرب و سوپ باید در دستور کار قرار گیرد. مصرف فست فود و غذاهای چرب توصیه نمیشود و بهتر است در دوران نقاهت از غذاهای ساده استفاده کرد.
عبدالهی گفت: برای اقشار آسیب پذیر و کم درآمد ممکن است به خاطر مشکلات اقتصادی از نظر تغذیه مشکلاتی پیش بیاید و برنامه وزارت بهداشت، درخواست حمایت تغذیهای از اقشار آسیب پذیر است که در این زمینه مکاتبات لازم با رییس جمهوری انجام شده است تا اقشار آسیب پذیر تغذیهای را به شکلهای مناسب حمایت کنیم.
وی ادامه داد: این حمایتها ممکن است به صورت یارانه نقدی یا توزیع سبدهای تغذیهای برای مادران باردار مبتلا به سوء تغذیه نیازمند حمایت باشد. در این برنامه توزیع سبدهای رایگان غذایی رایگان یا سبد غذایی فوق العاده در نظر گرفته شده که این هماهنگیها با کمیته امداد و بنیاد مستضعفان و بنیاد علوی انجام میشود.
وی اظهار کرد: مصرف غذا در بیرون از منزل باید با دقت انجام شود. فست فود و غذاهای پرچرب و سرخ شده که هضم سختی دارد مناسب نیست و توصیه نمیشود. توصیه میشود غذاها با روشهای بهتر طبخ مثل بخارپز و آب پز تهیه شود.
عبدالهی گفت: مصرف نمک و نوشیدنیهای شیرین نیز توصیه نمیشود. زیرا ممکن است سیستم ایمنی بدن تحریک شود. بنابراین رعایت برنامه غذایی سالم و اجتناب از مصرف فست فود و غذاهای سنگین باید انجام شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: در مورد تخم مرغ یکی از سیاستهای ما، ترویج مصرف آن است. زیرا تخم مرغ منبع بسیار خوب پروتئین با ارزش بالاست. در این زمینه با سازمان دامپزشکی هماهنگی کاملی وجود دارد. تخم مرغ جایگزین مناسب و خوبی برای گوشت است و میتواند به روش بهداشتی و سالم در سبد غذایی مردم قرار بگیرد.
عبدالهی درباره استفاده از تجربههای جهانی تغذیه درباره کرونا گفت: تجربههای جهانی در این زمینه در حال جمع آوری است. سازمان جهانی بهداشت این تجربهها را جمع آوری کرده و به راهنماها و پروتکلهایی برای استفاده کشورها تبدیل شده است. ما نیز از این تجربهها که در سایت سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته جهت پیشگیری استفاده میکنیم.
وی ادامه داد: این موارد مطابق با فرهنگ غذایی ایران ترجمه و به راهنماهای آموزشی تبدیل شده که در اختیار رسانهها و کارکنان بهداشتی و درمانی قرار گرفته است.