جانشین رییس پلیس پایتخت خبر داد:
جزییات فعالیت ۷ کمیته در خصوص اجرای دستورالعمل طرح فاصلهگذاری اجتماعی در پلیس تهران بزرگ
جانشین رییس پلیس پایتخت، اقدامات پلیس تهران در خصوص اجرای دستورالعملهای طرح فاصلهگذاری اجتماعی را اعلام کرد.
سردار حمید هداوند (جانشین رییس پلیس پایتخت) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره تمهیدات پلیس پایتخت برای اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی گفت: پلیس تهران بزرگ نیز براساس دستورالعمل صادر شده در خصوص فاصلهگذاری اجتماعی ۷ کمیته تشکیل داده است.
وی با توضیح درباره هر یک از این کمیتهها ادامه داد: این ۷ کمیته اقدامات لازم در خصوص اجرای صحیح دستورالعمل طرح فاصلهگذاری اجتماعی انجام خواهند داد. اولین کمیته؛ کنترل وضعیت ورود و خروج خودروها در مبادی ورودی شهر تهران را برعهده دارد. این کمیته شامل پلیس راه و یگان امداد است و در سه محور مستقر شدهاند.
جانشین رییس پلیس تهران بزرگ با بیان اینکه از ساعت ۱۲ نیمه شب گذشته نیروهای پلیس راه و یگان امداد در این مناطق مستقر شدهاند، خاطرنشان کرد: یکی از این محورها اتوبان تهران شمال است که به تازگی افتتاح شده است. دیگری بزرگراه تهران_قم است که دو طرف اتوبان مسدود شده است. در جاده قدیم نیز در حوزه تهران در محدوده نعلبندان دو ورودی و خروجی را کنترل میکنیم.
سردار هداوند تصریح کرد: کمیته حمل و نقل درونشهری نیز داریم که مسئولیت آن با پلیس راهور است. این پلیس نیز در سطح شهر تهران به سایر دستگاههای دولتی مانند هلال احمر و شهرداری کمک میکند. پلیس راهور در کمیته حمل و نقل درونشهری نیز با افرادی که براساس دستورالعمل فاصلهگذاری اجتماعی مرتکب تخلف میشوند، برخورد میکند.
وی ادامه داد: کمیته کنترل اصناف یکی دیگر از کمیتههایی است که در راستای اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی در پلیس ایجاد شده است. پلیس امنیت و اداره امکان مسئولیت این کمیته را برعهده دارند و نماینده دادستان، نمایندگانی از اتاق اصناف، وزارت صمت، اتحادیهها و نمایندگانی از تعزیرات حکومتی اعضای این کمیته هستند. این کمیته نیز در رابطه با کنترل مغازهها و مشاغلی که نباید فعالیتی داشته باشند، اقدامات لازم را انجام میدهد.
جانشین رییس پلیس پایتخت خاطرنشان کرد: براساس جدول ارائه شده از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا مشاغلی که نباید تعطیل شوند شامل فروشگاههای زنجیرهای، سوپرمارکتها، میادین میوه و ترهبار، نانواییها، سوپرگوشتها و .. است و مشاغلی که نباید فعالیت داشته باشند شامل دانشگاهها، مدارس، مهدهای کودک، مراکز خرید و مالها، استخرها، آرایشگاهها، لوکسفروشیها، اسباببازی فروشیها و تمامی مشاغلی که خدمات غیرضروری به مردم ارائه میکنند، است و چنانچه این اصناف باز باشند قطعا با آنها برخورد خواهد شد. همچنین یک سری مشاغل نیز هستند که با محدودیت میتوانند فعالیت داشته باشند این مشاغل شامل دفاتر پیشخوان، دفاتر پلیس ۱۱۰، دفاتر ثبت اسناد رسمی، دفاتر الکترونیک قوه قضاییه، صرافیها، بانکها و هتلها هستند.
سردار هداوند با اشاره به کمیته فضای سبز، بوستانها و تفرجگاهها نیز تصریح کرد: این کمیته نیز در بحث پارکها و مکانهایی که محل تجمع است مانند کوهها، حاشیه رودخانهها، محلهایی مانند درکه، سرخه حصار و... فعالیت کرده و این مکانها را برای جلوگیری از اتراق مردم و تجمع افراد کنترل میکنند. دو کمیته دیگر شامل فضای مجازی که در خصوص فضای مجازی فعالیت میکند و کمیته اطلاعرسانی است که معاونت اجتماعی فاتب باید اقدامات انجام شده را به صورت روزانه به مردم ارائه کند.
وی ادامه داد: تمامی اقداماتی که در این دستورالعمل برعهده پلیس است شامل این موارد ذکر شده است و نیروهای پلیس از نیمه شب هشتم فروردین ماه که این دستورالعمل اجرایی شده است، اقدامات خود را انجام دادهاند.
جانشین رییس پلیس پایتخت در پاسخ به این سوال که آیا در مبادی ورودی و خروجی تردد در مبادی ورودی بیشتر است یا خروجی گفت: در مبادی ورودی به شهر تهران ترددها بیشتر است چراکه مسافرانی که در روزهای قبل به سفر رفته بودند در حال بازگشت هستند و خوشبختانه آمار تردد در مبادی خروجی بسیار کم شده است.
سردار هداوند همچنین درباره اصناف متخلف در روز اول اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی گفت: در روز گذشته متاسفانه در خیابان مولوی و خیام مغازههای بسیاری باز بود که کمیته اصناف در آنجا حاضر شده و تذکرات لازم را داده و همه فروشگاههایی که براساس دستورالعمل نباید فعالیت داشته باشند را تعطیل کرد. خوشبختانه همه فروشگاههای غیرضرور در این منطقه نیز تعطیل شده است. مردم باید براساس آنچه در دستورالعمل اعلام شده است عمل کنند تا از شیوع این بیماری جلوگیری شود.