در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
اعمال محدودیتهای تردد در گرمخانههای پایتخت در پی شیوع کرونا/ عدم صدور مجوز متادون تراپی در گرمخانهها/ تجهیز چند مرکز بهاران بمنظور نگهداری از افراد بیسرپناه
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران از تجهیز چند مرکز بهاران به منظور نگهداری از افراد بیسرپناه در پی افزایش مراجعات به گرمخانههای پایتخت پس از شیوع کرونا خبر داد.
«سید مالک حسینی» سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آخرین وضعیت گرمخانههای پایتخت پس از شیوع کرونا با اشاره به اینکه هنوز موردی از ابتلا به کرونا در گرمخانه های پایتخت ثبت نشده است، گفت: فشار بر روی گرمخانه ها در حال افزایش است و تمرکز ما اکنون بر روی نگه داشتن افراد در گرمخانه ها است تا کمتر در سطح شهر باشند. در تلاش هستیم که نه به عنوان قرنطینه اجباری بلکه با رفع مایحتاج و نیازمندی هایشان، افراد را در گرمخانه ها نگه داریم.
او ادامه داد: برای این منظور به صورت مشاوره ای با آنها وارد گفتگو شدیم و درخواست می کنیم، نیازهای خود را برای ما اعلام کنند تا برای آنها تامین کنیم و تا جایی که امکان دارد، افراد در گرمخانه ها بمانند.
حسینی با بیان اینکه هنوز مشکل مجوز متادون تراپی وجود دارد، گفت: به ما مجوز متادون تراپی در گرمخانه ها را نداده اند و اگر این مشکل حل شود، اطمینان خاطر داریم که می توانیم مراجعه کنندگان به گرمخانه ها را در محل نگه داریم.
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران در ادامه گفت: به صورت پایلوت مشاوره را در گرمخانه بانوان منطقه ۲۲ اجرا کردیم و پاسخ خوبی گرفتیم و همکاران من همزمان در تلاش هستند که در سایر گرمخانه ها نیز انجام شود و تا چند روز آینده بتوانیم در عمده گرمخانه ها این مشاوره ها را اجرائی و نیازهای افراد به غیر از مواد مخدر را تامین کنیم تا کمتر از گرمخانه ها خارج شوند.
حسینی با اشاره به اینکه محدودیت های تردد به دلیل شیوع کرونا ایجاد شده است، گفت: براساس روال هیچ محدودیتی برای ورود و خروج به گرمخانه ها وجود ندارد و هر کسی در هر ساعتی می توانست در گرمخانه ها رفت و آمد داشته باشد، اما این محدودیت ها برای کسانی که به صورت ثابت در گرمخانه ها هستند، اجرایی می شود. در حدود ۶۰ درصد از مراجعان به گرمخانه های پایتخت ثابت هستند و محدودیت هایی را برای کسانی که به صورت ثابت در گرمخانه ها حضور دارند در نظر گرفته ایم و مقرراتی در خروج و پذیرش تعیین شده است که در طول روز بسته به نوع گرمخانه حداکثر ۲ تا ۳ بار می توانند تردد داشته باشند.
او درباره کسانی که برای اولین بار به گرمخانه ها مراجعه می کنند، گفت: برای این افراد محدودیت ساعت نداریم و در هر زمانی پذیرش می شوند. این طرح در گرمخانه منطقه ۲۲ اجرائی شده و انشالله در سایر گرمخانه ها نیز اجرائی خواهد شد.
حسینی در خصوص ظرفیت گرمخانه های پایتخت پس از شیوع کرونا با اشاره به افزایش حدود ۴۰ درصدی ورود به گرمخانه ها گفت: با این وضعیت و با توجه به مراجعه افراد از مراکز ماده ۱۶ به گرمخانه ها، چند مرکز بهاران را مهیا کرده ایم و در صورت لزوم از این مراکز برای نگهداری افراد استفاده خواهیم کرد.
حسینی همچنین درباره بازدید نماینده سازمان بهداشت جهانی از گرمخانه های پایتخت گفت: آنقدری خدمات رسانی ما برای آنها تعجب برانگیز بود که از من سوال پرسیدند آیا واقعا همیشه این خدمات را ارئه می دهید؟ مراقبت های اجرائی در گرمخانه ها و تولید ماسک در گرمخانه ها برای او به شدت جالب بود و مورد تحسین ایشان قرار گرفت و از ما درخواست کرد نیازهای خود را به آنها اعلام کنیم.
او ادامه داد: به دنبال آن هستیم که در مرکز خاورشهر که افراد خاص در آن حضور دارند یک اتاق قرنطینه فعال کنیم و یک سیستم قرنطینه کامل در آنجا راه اندازی شود و با توجه به شرایط تحریم و محدودیت هایی که کشور با ورود کرونا با آن روبرو است، از نماینده سازمان جهانی بهداشت درخواست کردیم در راه اندازی این اتاق قرنظینه کمک کنند.