با حضور مسئولان آموزش عالی ۷۲ کشور؛
روند فعالیتهای آموزشی دانشگاهها در شرایط شیوع کرونا ویروس بررسی شد
روند فعالیتهای آموزشی دانشگاهها در شرایط شیوع کرونا ویروس با حضور مسئولان آموزش عالی ۷۲ کشور بررسی شد.
به گزارش ایلنا، گفتوگو و رایزنی همزمان حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل و علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با وزیران علوم و مسئولان علم و فناوری بیش از ۷۲ کشور جهان به صورت ویدئو کنفرانس (وبینار) برگزار شد.
خاکی صدیق، معاون آموزشی وزیر علوم هدف از نشست فوق را چگونگی ادامه آموزش به دانشآموزان و دانشجویان در شرایط پیش آمده به واسطه شیوع کرونا عنوان و اظهار کرد: با توجه به اینکه در پارهای از دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، جمهوری اسلامی ایران در سالهای گذشته زیرساختها و ظرفیتهای مناسبی در سیستم آموزش مجازی و از راه دور به صورت برخط و غیر برخط ایجاد کرده است، خوشبختانه با استفاده از این ظرفیت و برنامهریزیهای صورت گرفته، بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا در ایران و در بخش آموزش، تا حدودی مدیریت شده است.
وی تصریح کرد: همچنین با توجه به اینکه سازمان صدا و سیمای ملی جمهوری اسلامی ایران برنامههای درسی را به صورت زمانبندی شده طراحی و اجرا میکند و با اعلام قبلی برنامههای آن را در اختیار دانشآموزان قرار میدهد، خوشبختانه وضعیت آموزش و پژوهش در کشور از شرایط قابل قبولی برخوردار است.
خاکی صدیق افزود: جمهوری اسلامی ایران از همان دقایق اولیه شیوع ویروس کرونا در کشور، اقدام به تشکیل ستاد ملی مقابله با این ویروس به ریاست رئیس جمهوری کرد که اکثر وزارتخانههای مرتبط با آموزش از جمله وزارت علوم، وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش عضو این کمیسیون هستند. همچنین در کنار چالشهای جدی به وجود آمده ناشی از تهدید ویروس کرونا، تحریمها علیه مردم ایران شرایط کار را بسیار دشوارتر کرده است.
وی با بیان اینکه وزارت علوم، کمیته وزارتی خاص خود را تشکیل داده است، اظهار کرد: از همان بدو شیوع ویروس کرونا در کشور، تعطیلی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مدارس در دستور کار قرار گرفت و تا حصول اطمینان از شرایط ایمن برای دانشجویان و دانشآموزان، این وضعیت ادامه خواهد داشت.
خاکی صدیق، ضدعفونی و استریل کردن محیطهای آموزشی و پژوهشی، خوابگاهها و سایر موارد مشابه را از دیگر موارد انجام گرفته برای ویروسزدایی اعلام کرد.
وی در پایان با تشکر از سازمان جهانی یونسکو برای ایجاد شبکه هماندیشی بین وزرای آموزش عالی کشورهای جهان، اظهار امیدواری کرد در آینده نزدیک شاهد جهانی عاری از کووید ۱۹ باشیم.
در ادامه حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل و رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز اظهار کرد: نمیتوان راه حل یکسان برای همه کشورها در نظر گرفت؛ چرا که زیرساختها از کشوری به کشور دیگر تفاوت دارد.
وی همچنین خواستار ادامه نشست و همفکری و تبادل تجربیات مابین کشورهای داوطلب شد.
در ادامه خانم استفانی، معاون دبیر کل سازمان یونسکو گفت: ویروس بیماری کووید ۱۹ اثر جدی بر آموزش جوانان و نوجوانان میگذارد و تاکنون ۱۵ کشور دنیا مدارس و دانشگاههای خود را تعطیل کردهاند.
وی با بیان اینکه این نوجوانان و جوانان نباید رها شوند و آموزش از راه دور باید مدنظر قرار گیرد و تجربیات کشورها به یکدیگر منتقل شود، خواستار تشکیل کمیته مشورتی وزیران عضو شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، این ویدئو کنفرانس با اقدام و هماهنگی سازمان جهانی یونسکو و نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در این سازمان برگزار شد.
همچنین در این کنفرانس وزرا و نمایندگان سایر کشورها به بیان نقطه نظرات و تجربیات خود در خصوص مبارزه با ویروس کرونا پرداختند.
این نشست با حضور وزرای علوم ایران، فرانسه، چین، مکزیک، ایتالیا، ژاپن و امارات متحده عربی به عنوان هیئت رئیسه و وزرا و نمایندگان سایر کشورها به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد.