تدوام روند آموزش در کشور همزمان با تعطیلی مراکز آموزشی
دولت برای کنترل ویروس کرونا در تمامی حوزهها تهمیداتی را در نظر گرفته که یکی از آنها تعطیلی مراکز آموزشی بوده، بیآنکه روند آموزش کشور متوقف شود.
به گزارش ایلنا، شیوع ویروس کرونا، باعث شده تا براساس توصیههای بهداشتی و درمانی بخش زیادی از فعالیتهای جمعی در کشور متوقف شود؛ بر این اساس تعطیلی مدارس، دانشگاهها، کارخانهها، ادارات و اماکن پررفت و آمد همچون مکانهای مذهبی، تفریحی و گردشگری در راستای مقابله با این ویروس در دستور کار قرار گرفت.
دولت برای جبران این تعطیلی اجباری، تمهیدات ویژهای در نظر گرفت که آموزش از راه دور در مدارس و دانشگاهها از مهمترین آنها بوده است. بررسیها نشان میدهد اجرای این طرح در چند روز گذشته رضایت معلمان مدارس و استادان دانشگاه و همچنین دانش آموزان و دانشجویان را به همراه داشته و به گفته آنها توانسته تعطیلی مراکز آموزشی را جبران کند.
در حال حاضر آموزش مجازی در بستر رسانه ملی و همچنین پیام رسانها انجام می شود و برنامه ریزی شده علاوه بر شبکه آموزش، برنامه های آموزشی رسانه ملی به سه شبکه افزایش یابد. وزارت ارتباطات نیز در این زمینه همکاریهای لازم با وزارت آموزش و پرورش و علوم را داشته و امکانات ویژه ای جهت آموزش مجازی و از راه دور فراهم کرده است. در این راستا اختصاص ۱۰۰ گیگ اینترنت رایگان ثابت به مشترکان نیز از جمله این تسهیلات است.
تمهیدات دولت در این خصوص کاهش نگرانی والدین را به همراه داشته است؛ چرا که علاوه بر حفظ سلامت دانش آموزان و جلوگیری از شیوع کرونا و توقف چرخه این ویروس با بیرون نیامدن از خانهها، آموزش آنها تعطیل نشده است.
در این خصوص محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ضرورت حفظ سلامتی دانش آموزان در شرایط شیوع ویروس کرونا و با تاکید بر اینکه آموزش تعطیلیبردار نیست گفت: باید هر روز معاونان ستادی با مدیران کل استانها، آنها با مدیران مناطق و در مناطق با مدیران مدارس و آنها نیز با معلمان و معلمان با دانشآموزان در ارتباط و تعامل باشند تا از اجرای کامل آموزش غیرحضوری مطابق برنامه درسی هر کلاس اطمینان حاصل کنیم.
حاجیمیرزایی همچنین خبر داد: در راستای تسهیل امر آموزش و اجرای عدالت آموزشی، شبکهای را هم بر بستر امن اینترنت ایجاد کردهایم که درآن معلمان، دانش آموزان، مدیران و دیگر اعضای کادر آموزشی عضو هستند و دروس نیز همچون برنامه درسی مدرسه از ساعت ۸ صبح ارایه میشود به طوری که ارزیابیها، حضور و غیابها، پرسش و پاسخ انجام و آزمون نیز گرفته میشود.
وی درباره جزییات این نرم افزار گفت: این نرم افزار که تا پایان هفته کاربردی میشود به گونهای است که معلمان میتوانند محتواهای آموزشی خود را برای دانش آموزان ارایه دهند و محتواهایی هم از طریق آموزش و پرورش به آنها داده میشود.
حاجی میرزایی درباره رایگان بودن اینترنت برای استفاده از این شیوه تدریس، گفت: دسترسی به اینترنت برای دانش آموزان رایگان پیش بینی شده است و امیدواریم خانوادههای محترم از این فرصتی که در خانه هستند برای ارتقای آموزش دانش آموزان استفاده کنند.
علیرضا کمرئی، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش نیز با اشاره به جزییات آموزش از راه دور دانشآموزان درباره مدرسه تلویزیونی و آموزشهای مکمل گفت: در توافقاتی که با شبکه آموزش داشتیم روی آموزش فراگیری متمرکز شدیم که در راستای عدالت آموزشی است.
وی این اقدام را در راستای حفظ ارتباط مستمر با آموزش و خارج شدن خانوادهها از نگرانی عنوان کرد و گفت: این اقدام کمک میکند ضمن حفظ سلامتی دانش آموزان، روند آموزش آنها ادامه داشته باشد.
کمرئی با تاکید بر اینکه فرصتها برای آموزش در بستر مجازی را گسترش خواهیم داد گفت: بستههای آموزشی نیز به تدریج ارائه خواهد شد.
آموزش از طریق فضای مجازی و استفاده از ظرفیتهای آن در دستور کار دانشگاهها از جمله دانشگاه صنعتی شریف، علم و صنعت، شهید بهشتی و دانشگاههای آزاد نیز قرار دارد. یکی از استادان دانشگاه در این خصوص با اشاره به استقبال دانشجویان از توسعه آموزش مجازی در کشور گفت: تدریس آنلاین امکان را فراهم آورده بتوانیم مثل فضای حقیقی به تدریس ادامه دهیم.
این البته تنها اقدام دولت برای مقابله با ویروس کرونا در مدارس نبود و پیش از آن بلافاصله با اعلام منابع رسمی از مشاهده ویروس کرونا در کشور، دستورالعملهایی برای مدیران مدارس، معلمان و دانشآموزان تدوین شد که شامل نحوه پیشگیری و مراقبتها بود. همچنین ضدعفونی کردن مدارس نیز در دستور کار قرار گرفت و تمامی اردوهای دانشآموزی نیز لغو شد. با این وجود از آنجا که مدارس به منزله یکی از کانونهای جمعی در هر کشور بهشمار میروند؛ به دستور وزارت بهداشت تعطیلی آنها در راستای کاهش سرعت همهگیر شدن ویروس کرونا انجام شد.
محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزشوپرورش در جلسه ستاد پیشگیری و کنترل بیماری کرونا تاکید کرد: وزارت آموزشوپرورش از سیاستهای وزارت بهداشت تبعیت میکند و هر کاری که لازم باشد انجام میدهد. کمک مهم ما به وزارت بهداشت در این شرایط سخت این است که مجموعه خود را محافظت کنیم.
همچنین بهمنظور جلوگیری از شیوع این ویروس، ضدعفونی کردن خوابگاهها و اماکن عمومی دانشگاهها نیز در دستور کار قرار گرفت و مصوبات ستاد سلامت وزارتعلوم با هدف آگاهسازی و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا به دانشگاهها ابلاغ شد. بر این اساس از برگزاری کلاسهای عملی که نیازمند تماس دانشجویان با ابزار، تجهیزات و امکاناتی است که ضدعفونی کردن آنها میسر نیست خودداری شد. همچنین برگزاری همایشها، کنفرانسها و سمینارها متوقف شد.
بسیاری از پزشکان، فعالان مدنی، آموزگاران و خانوادهها در روزهای اخیر اعلام کردهاند که از نظر آنها تعطیلی مدارس و دانشگاهها و تمهیدات دولت در شرایط کنونی تصمیمی بجا و سنجیده بوده است.