آخرین خبرها از شیوع کرونا در ایران؛
۸۰۴۲ مبتلا، ۲۷۳۱ بهبودیافته و ۲۹۱ فوتی/برخی از مردم و مسئولان موضوع کرونا را ساده گرفتهاند/ درگذشت معاون فرماندار فیروزکوه بر اثر کرونا /داوطلبشدن عدهای برای شستوشو و تیمم اموات در قم، گیلان و مازندران
براساس آمار وزارت بهداشت تاکنون ۸۰۴۲ نفر به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که از این تعداد ۲۷۳۱ نفر بهبود یافته و ۲۹۱ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پس از گذشت ۲۱ روز از شیوع ویروس کرونا در ایران، آمار مبتلایان به این ویروس به ۸۰۴۲ نفر رسیده است که از این تعداد ۲۷۳۱ نفر بهبود یافته و ۲۹۱ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند، از طرفی مصرف الکل با هدف پیشگیری از ابتلا به کرونا جان ۲۰ نفر را تاکنون گرفته است. به گفته رئیس بخش مسمومیتهای بیمارستان لقمان در حالی که این نوع مسمومیتهای الکلی نادر تلقی میشود، وارد یک پیک از این نوع مسمومیت شدهایم، بطوریکه از هفته گذشته به یکباره، روزانه شاهد بستری شدن میانگین ۳ تا ۵ نفر در بیمارستان هستیم، این در حالی است که مصرف الکل هیچ تاثیری در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا ندارد و فقط میتوان از الکل برای ضدعفونی کردن سطوح استفاده کرد.با توجه به روند افزایشی آمار مبتلایان مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه در راستای اقدامات مقابلهای با ویروس کرونا و جلوگیری از تجمعات، از لغو مراسم پنجشنبه آخر سال و تحویل سال نو در تمامی بقاع متبرکه در سراسر کشور خبر داد.
۸۸۱ مورد جدید ابتلا به کرونا/ مازندران در صدر استانهای درگیر
کیانوش جهانپور، رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره آخرین آمار مبتلایان به بیماری کرونا گفت: ۸۸۱ مورد جدید ظرف ۲۴ ساعت گذشته تشخیص بیماری کووید ۱۹ داشتیم و در کل موارد تشخیص داده شده و مسجل آزمایشگاهی در کشور به ۸۰۴۲ نفر رسیده است.
وی ادامه داد: در روزهای گذشته تعداد بهبودیافتگان روند صعودی داشته و ۲۷۳۱ نفر تا ظهر امروز بهبود یافتهاند. از مردم استدعا می کنم در منزل بمانند و هفته های آینده نیز ممکن است این روند در خانه ماندن ادامه داشته باشد.
رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: استان تهران بیشترین تعداد مبتلایان را دارد. ۲۱۱۴ نفر در تهران مبتلا هستند. مازندران نیز تقریبا خودش را به صدر جدول رسانده و ۸۸۶ مورد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ دارد. قم ۷۵۱ مورد، گیلان ۵۲۴ مورد، مرکزی ۴۱۶ مورد، سمنان ۲۲۱ مورد، قزوین ۲۵۷ مورد، گلستان ۱۷۶ مورد و فارس ۱۵۱ مورد تا امروز مبتلا به بیماری کووید ۱۹ داشتهاند. ما امسال عیدی شبیه نوروزهای گذشته نخواهیم داشت و این توصیه ها همچنان باقی است.نباید رسومات عادی و رایج سال های گذشته ادامه داشته باشد و نوروز امسال کاملا متفاوت خواهد بود.
وی افزود: ۵۴ نفر جان خود را از دست داده اند و در مجموع آمار جان باختگان ناشی از ابتلا به بیماری کووید ۱۹، ۲۹۱ نفر گزارش شده است.
«مدافعان سلامت»، «شهید خدمت» محسوب میشوند
رهبر انقلاب با پیشنهاد وزیر بهداشت مبنی بر شهید خدمت محسوب شدن کادر پزشکی، پرستاری، بهداشتی و خدماتی که در جبهه خدمترسانی به بیماران مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند، موافقت کردند.
تعلیق ملاقاتها در زندانهای مصری در پی شیوع «کرونا»
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه عربی ۲۱، مقامهای مصری تصمیم گرفتند که به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا از امروز -سهشنبه- به مدت ۱۰ روز ملاقاتها در همه زندانهای این کشور را متوقف کنند.
مسئول مرکز رسانه امنیتی وزارت کشور مصر تصریح کرد که این تصمیم در راستای تعلیق همه فعالیتهای پرتجمع شهروندان و در چارچوب اقدامات پیشگیرانه دولت برای مبارزه با ویروس کرونا و بنا به توصیههای وزارت بهداشت اتخاذ شده است.
مقامهای مصری پیش از این همه فعالیتهایی را که مستلزم تجمع شهروندان باشد تا اطلاع ثانوی لغو کرده بود.
ظرفیت بیمارستانهای مشهد در حال تکمیل است
آمار رشد بیماری همینگونه پیش برود، ۲۰ روز آینده روزگار خوبی نخواهیم داشت
رضا شیران خراسانی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره وضعیت کرونا در شهر مشهد و اقدامات صورت گرفته در استان خراسان، گفت:روز جمعه صبح و شنبه بعدازظهر دو جلسه در دانشگاه علوم پزشکی و استانداری خراسان در ارتباط با بیماری کرونا داشتیم که در این دو جلسه دوستان گزارشاتی را ارائه کردند؛ آنچیزی که گزارشات نشان میدهد این است که اگرچه آمار مبتلایان زیاد نیست اما نرخ رشد ابتلا بسیار بالاست که این امر خودش یک هشدار است.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر ما بخواهیم مدل رشد را از ۲۰ روز گذشته؛ یعنی از ۳۰ بهمن که گفته شد بیماری در کشور وجود دارد تا امروز بررسی کنیم؛ در ۲۰ روز آینده با همین نرخ رشد به دلیل آنکه مبتلایان کلی زیاد شدهاند حتما آمار ما هم افزایش پیدا خواهد کرد.
وی ادامه داد: در ۳۰ بهمن اولین مورد فوتی که در قم مطرح شد یک یا دو نفر بودند اما دیروز دستگاه اطلاعرسانی با فرض بر اینکه آمار و اطلاعاتی که داده میشود دقیق است تعداد فوت شدگان را در ۲۴ ساعت گذشته ۴۹ نفر اعلام کرده است، بنابراین اگر پایه را ۴۹ نفر بگیریم؛ ۲۰ روز آینده چند نفر فوتی خواهیم داشت؟ اگر پایه امروز ابتلا را حدود ۷ هزار نفر بگیریم ۲۰ روز آینده چند نفر مبتلا خواهیم داشت؟ این یک محاسبه بسیار ساده است و پاسخش به راحتی پیدا میشود.
این عضو کمیسیون اجتماعی در مجلس دهم با بیان اینکه اشتباهمان این بود که مبارزه با کرونا را تازه زمانی که به بیمارستان رسید آغاز کردیم، اظهار کرد: مشکل متاسفانه از جایی آغاز شد که ما مبارزه با ویروس را در بیمارستانهایمان شروع کردیم در صورتی که باید با این ویروس در کوچه، خیابان، منزل و محل کار مبارزه کرد و نگذاریم شیوع پیدا کند.
وی با اشاره به نقش دولت در اطلاعرسانی در خصوص کرونا، گفت: دولت اشتباه میکند واقعیتها را به مردم نمیگوید چرا که اگر مردم واقعیتها را بدانند خودشان بالاترین عنصر برای حفظ سلامتی میشوند.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: اول ادارات را تعطیل کردند، بعد ساعت کارشان را تغییر دادند اما دوباره به حالت عادی بازگردانده شد درصورتی که ما برای مبارزه باید ارتباطات اجتماعی را به حداقل برسانیم و امکاناتی در بیرون از بیمارستان فراهم کنیم.
وی ادامه داد: فقط به فکر تهیه آمبولانس افتادیم و برای سایر امور اقداماتی نکردیم در حالی که حتی برای مینیبوسی که کارگران را به کارخانه میبرد هم باید فکر میکردیم زیرا خطر شیوع در آن مینیبوس است نه در آمبولانس.
شیران خراسانی درباره وضعیت بیمارستانهای مشهد عنوان کرد: یکی از بیمارستانهای مشهد پر شده و بیمارستان دومی هم برای مبارزه با بیماری کرونا قرنطینه شده است که فکر میکنم با این مدل رشد در نیمه فروردین حتی به لحاظ تخت بیمارستانی مشکل داشته باشیم.
وی ادامه داد: در جلسه استانداری پیشنهاد دادم فراخوانی داده شود پرستاران بازنشسته، دانشجویان پرستاری و آموزش دیدهگان هلال احمر سازماندهی و به کادر درمانی اضافه شوند زیرا کادر پزشکی به شدت خسته و نیرویش تحلیل رفته است.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خطاب به مردم عنوان کرد: به مردم میگویم اگر نمیخواهید در سالنهای بحران و سولهها بستری شوید، پیشگیری کنید. چراکه با این نرخ رشد راهی جز این کار نداریم زیرا تعداد بیمارستانها، تختها، کادر پزشکی و تعداد مبتلایان مشخص است و اگر این اتفاق بیفتد امکاناتی وجود ندارد؛ نه دستگاهی برای دادن تنفس وجود دارد نه امکانات دیگری. بنابراین افرادی که هنوز سالم هستند، رعایت کنند.
وی ادامه داد: در صف نانوایی مشاهده میکنیم مردم به هم چسبیدهاند بدون آن که فاصله یک متر را رعایت کنند. کارگران در کارگاهها مشغول کارند و کارمندها در ادارهها هستند در صورتی که کارفرمایان اگر میخواهند تولیدشان به راه باشد باید کارگر سالم در کارخانه داشته باشند.
نماینده مردم مشهد با تاکید بر اینکه باید شیوه انتقال قطع شود چراکه اگر به این شکل ادامه پیدا کند مبتلایان ما بیشتر خواهد شد، گفت: امروز پایه مبتلای ما ۷ هزار نفر و فوتیها ۴۹ نفر است حتی اگر نگویم نرخ بیشتر میشود، کسانی که حداقل ریاضی را بلدند بگویند ۲۰ روز بعد کجا هستیم.
وی افزود: دولت باید اجازه میداد کارمندان به مرخصی میرفتند و واحدهای تولیدی که تولیدشان ضروری نبود با حداقل کار میکردند امروز چه لزومی دارد برخی از کالاها که اساسی نیستند در این شرایط تولید داشته باشند؟ ویروس که کارمند دولت جمهوری اسلامی نیست که بگوییم از امروز ساعت ۸ نیا سر کار، ویروس است شیوع پیدا میکند و اگر مردم مراقبت خودشان نباشند قطعا در آینده نمیشود کاری برایشان انجام داد. مثلا اصلا اگر من مبتلا شوم چه کاری برای من میتوان انجام داد؟ کجا میتوانند را بستریام کنند وقتی یک بیمارستان پر شده است و بیمارستان دیگر در حال پر شدن است.
نماینده مردم مشهد درباره تعداد آمار مرگ و میر بر اثر کرونا در خراسان، بیان کرد: بحث آمار فوتیها متاسفانه مانند نرخ تورم در کشور شده است هنگامی که میخواستیم تورم را مشخص کنیم کالاهایی که تورمشان بالا بود را حذف میکردیم امروز هم کسانی هستند که قاطعانه نمیتوانیم بگویم بر اثر کرونا فوت شدهاند و این افراد را از این دایره بیرون میکنند.
وی ادامه داد: فوتیهای کرونا آنهایی هستند که از همان ابتدا جواب تستشان مثبت شود، در غیر این صورت اگر کسی از قبل تست نداده باشد و جواب تستشان بعد از فوت نیاید، مرگشان بر اثر آنفولانزا ثبت میشود.
شیران خراسانی درباره اهمیت آموزش گفت :مردم برای زندگی کردن باید بدانند و بترسند اگر آمار واقعی بدانند تصمیم میگیرند در رفتار و کردارشان تغییر دهند. امروز مشاهده میشود مردم رفت و آمد عادی دارند، این عادیسازی بعدها برای ما خطرزا خواهد شد چراکه فردا همین افراد ناقل بیماری خواهند شد.
حدود ۱۱۰ بیمار کرونایی در نیشابور بستری هستند/ پیشبینی افزایش پیک بیماری در چند روز آینده
حمید گرمابی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره وضعیت کرونا در شهر نیشابور گفت: ممکن است شیوع کرونا در نیشابور از بعضی شهرها بیشتر باشد اما آنچنان با سایر جاهای دیگر متفاوت نیست.
نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دانشکده بهداشت شهر نیشابور برای اینکه مردم نکات ایمنی را رعایت کنند وضعیت شهر را شفاف و روشن با آنها درمیان گذاشت تا همکاری بیشتری داشته باشند.
وی تاکید کرد: شفاف با مردم صحبت کردن باعث خواهد شد تا جدیتر به قطع ارتباطات اجتماعی بپردازند و در خانه ماندن را رعایت کنند. بازهم میگویم برای این وضعیت اعلام شد تا مردم همکاری بیشتری داشته باشند.
به گفته این نماینده مجلس شورای اسلامی تنها راه قطع شیوع کرونا ویروس قطع ارتباطات فیزیکی است.
وی درباره آمار مبتلایان به کرونا ویروس در شهر نیشابور، گفت: نیشابور دارای ۲ بیمارستان ۲۲ بهمن و حکیم است که بیماران کرونایی در بیمارستان ۲۲ بهمن بستری میشوند و تا این لحظه حدود ۱۱۰ نفر در این بیمارستان به دلیل ابتلا به کرونا بستری شدهاند.
گرمابی ادامه داد: احتمال میدهیم پیک بیماری در چند روز آینده بیشتر باشد و ما این آمادگی را داریم تا سایر بیماران ۲۲ بهمن را به بیمارستان حکیم منتقل کنیم و بیمارستان ۲۲ بهمن را به طور کامل به بیماران کرونایی اختصاص دهیم.
افزایش شمار مبتلایان به «کرونا» در کویت به ۶۹ نفر
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری روسیا الیوم، وزارت بهداشت کویت امروز -سهشنبه اعلام کرد که چهار مورد جدید ابتلا به ویروس «کرونا» در این کشور ثبت شده است که مجموع مبتلایان به این ویروس را به ۶۹ نفر میرساند.
علاوه بر این قرار است که پارلمان کویت امروز میزبان «صباح خالد الحمد الصباح»، نخستوزیر این کشور برای بررسی شیوع ویروس کرونا در این کشور و اگاهی از همه تحولات در اینباره باشد.
بازگشت اولین گروه هندیها از ایران به کشورشان
به گزارش ایلنا به نقل از تایمز آو ایندیا، مقامهای هند اعلام کردند که ۵۸ نفر از هندیها که در ایران بودند صبح امروز سهشنبه به هند بازگشتند.
این افراد شامل زنان و کودکان بودند.
اضافه شدن دروس مطالعات اجتماعی و تربیت بدنی به برنامههای شبکه آموزش
«محمدرضا سیفی» مدیر کل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره گسترش برنامههای دروس ابتدایی در شبکه آموزش گفت: از ابتدای هفته جاری با رایزنی که صورت گرفت، کل دروس ابتدایی در شبکه آموزش در یک روز پخش میشود. دروس مهمی مثل تربیت بدنی، هدیههای آسمانی، مطالعات اجتماعی جزو دروسی است که به جدول برنامهها اضافه شد.
مدیر کل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر گفت: ما شش برنامه نیمساعته برای شش پایه ابتدایی داریم، به عنوان مثال پس از اینکه درس فارسی داده میشود، ده تا ۱۵ دقیقه پایانی در رابطه با درس هنر یا کلیپی از تربیت بدنی و ورزش نمایش داده میشود. برنامههای درسی ابتدایی از ساعت ۱۰:۳۰ شروع میشود و تا ساعت ۱۴ ادامه دارد به طور کل ما روزانه ۱۸۰ دقیقه برنامه داریم. رویکرد آموزشها در دوره ابتدایی تلفیقی و مبتنی بر یادگیری و کسب مهارتهای بنیادین برای دانشآموزان است. به همین دلیل ما پیشنهاد دادیم از بستر بازی، هنر و ادبیات استفاده شود.
سیفی بیان کرد: خانوادهها از این طرحها استقبال کردند، اما اگر انتقادی هم باشد ما آن را قبول میکنیم. البته به خاطر همین انتقادها بوده که دو معلم آقا نیز اضافه شد و سعی کردیم کیفیت آموزش را به نسبت هفته گذشته بالاتر ببریم. ما یک فراخوان دادیم تا هر کسی که میتواند در این جهاد آموزشی شرکت کند که اتفاقا استقبال خیلی خوبی در این زمینه صورت گرفت. از این رو تمام افرادی که انتخاب شدند، آنقدر آمادگی داشتند که بلافاصله مقابل دوربین رفتند.
وی افزود: بیرون آمدن در این شرایط اصلا توصیه نمیشود، اما ما و همکارانمان حتی روزهای تعطیل نیز برای تهیه برنامههای آموزشی به سازمان و صدا و سیما میرویم تا بتوانیم این محتواها را تهیه کنیم.
به گزارش ایلنا به نقل از سومریه نیوز، پلیس استان نجف اعلام کرد که این استان برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا از روز چهارشنبه به مدت یک هفته بسته میشود.
در همین راستا استاندار نجف اعلام کرد که اهالی بومی این استان مجاز به ورود به هستند و اجازه ورود کالا نیز داده میشود.
عراق رو گذشته از ثبت شش مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا خبر داد که دو. مورد آن به نجف تعلق داشتند.
پخش برنامههای آموزشی پیشدبستانی در آخر هفته
مدیر کل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر از اضافه شدن دروس پیش دبستانی در شبکه آموزش خبر داد و گفت: قرار شده است، در آخر هفته برای نوآموزان پیشدبستانی یک برنامه آموزشی به صورت بازی و مهارت از طریق تلویزیون ارائه کنیم و آموزش دهیم. بنا شده این برنامه را در روز جمعه انجام دهیم که نامه آن را هم به شبکه آموزش ارسال کردیم تا آنها تمهیدات لازم را در نظر بگیرند و بعد ما نیز مربی مورد نظرمان را انتخاب کنیم.
سیفی توضیح داد: درباره آموزش و پرورش عشایر هم باید بگویم که ما یک سری مدارس سیار داشتهایم که به علت کاهش شیوع کرونا تعطیل شدهاند. احتمالا اینها جزو سه درصد از شهروندانی هستند که به پوشش سراسری شبکه آموزش دسترسی ندارند. در این میان نقش معلمان راهبر آموزشی که حدود ۱۰۰۰ نفر آنها در میان عشایر کار میکنند، خیلی اهمیت مییابد. این راهبران با کمک دهیاران به خانه عشایر میروند و با گوشی همراه خودشان کلاسهای ضبط شده شبکه آموزش را برای دانشآموزان عشایر به نمایش میگذارند.
وی تصریح کرد: ما بخشنامهای به تمام ادارات ۲۳ گانه در کل کشور ابلاغ کردیم تا اقداماتی که برای آموزش دانشآموزان عشایر انجام دادهاند را به ما بگویند و آنها نیز گزارشهای خوبی را ارسال کردند.در برخی مناطق بستههای آموزش مکتوب تهیه شده بود که داخل آن جزوههای کمک آموزشی بوده است.
مدیر کل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر در پایان گفت: البته مصمم هستیم حداقل در مقطع ابتدایی پس از پایان یافتن بحران کرونا ویروس از ظرفیت تلویزیون به عنوان یک نهاد آموزشی مکمل استفاده کنیم و آموزشها تناوب داشته باشد. به نظرم این کاری که شروع شده نباید پایان یابد.
ثبت تازهترین مورد ابتلا به کرونا در مالزی پس از بازگشت از ایران
به گزارش ایلنا به نقل از اِف اِم تی، تازهترین مورد ابتلا به کرونا ویروس در مالزی فردی است که به تازگی از ایران بازگشته است.
مقامهای بهداشتی مالزی تایید کردند این فرد اکنون در قرنطینه است.
تشریح اقدامات حوزه علمیه خواهران برای مقابله با کرونا
«معصومه ظهیری» معاون فرهنگی و تبلیغی حوزه های علمیه خواهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به نامه مدیر مرکز حوزه علمیه خواهران به وزیر بهداشت گفت: در این نامه به وزیر بهداشت اعلام کردیم که ما در چند بخش آمادگی همکاری با وزارت بهداشت را داریم.
وی ادامه داد: همکاری با مراکز بهداشت و بسته بندی اقلام بهداشتی یکی از اقداماتی است که ما انجام دادهایم. در ابتدای شروع این بیماری با بسیج جامع زنان و بسیج طلاب در دو نوبت اقلام بهداشتی را در قم بسته بندی و در اختیار آنها قرار دادهایم.
معاون فرهنگی و تبلیغی حوزه های علمیه خواهران با بیان اینکه در حال حاضر طرحی با عنوان «همگام با مدافعان سلامت همراه با مردم» یک نذر سلامت را راهاندازی کردهایم، تصریح کرد: از طریق این طرح هم برای بیمارستانهای صحرایی کمک نقدی و غیرنقدی از جمله پتو، ملحفه یکبار مصرف، ماسکهای پارچهای و ... را جمعآوری میکنیم. همچنین این اقلام را در مناطق کمبرخوردار توزیع میکنیم. خیرین نیز مواد ضدعفونی کننده را از کارخانجات خریداری کرده و به صورت رایگان در اختیار مردم در مناطق محروم و کم برخوردار قرار میدهند.
ظهیری خاطرنشان کرد: همچنین شمارههایی برای مشاوره اعلام کردیم تا مردم از طریق تماس با این شمارهها بتوانند مشاورههایی در خصوص رفع استرس، ترویج روحیه مهر و ... دریافت کنند. همچنین پادکستهایی در زمینه مسائل اخلاقی، با موضوعاتی با عنوان به توان خدا، مهارتهای زندگی و مشاوره بارگذاری شده است و افراد میتوانند از آن استفاده کنند. قرار است این پادکستها در ایام نوروز نیز به دیگر زبانها ترجمه و در اختیار کشورهای دیگر نیز قرار بگیرد.
وی با اشاره به دیگر برنامههای حوزه در این ایام گفت: معنا درمانی و معنویت درمانی از دیگر برنامههای ما است. اشتراک گذاری ختومات، اذکار و نذروات نیز از دیگر اقدامات است تا در شرایطی که خانوادهها اوقات فراغت بیشتری دارند بتوانند هم از این طریق اوقات فراغت خود را پر کرده و هم با معنویت این دوران را پشت سر بگذارنند.
ممنوعیت ورود مسافران ایران به ایالتی در مالزی
به گزارش ایلنا به نقل از د استار، ایالت صباح مالزی اعلام کرد از روز سهشنبه ۱۰ مارس مسافران ایران و ایتالیا اجازه ورود به این ایالت را ندارند.
عدهای برای شستو شو و تیمم اموات در قم، گیلان و مازندران داوطلب شدهاند
معاون فرهنگی و تبلیغی حوزههای علمیه خواهران تصریح کرد: همچنین افرادی برای کمک به شست و شوی و تیمم اموات داوطلب شدهاند، البته با توجه به برخی مسائل از جمله رضایت خانواده تعداد داوطلبان در این زمینه کمتر است، اما افرادی در استانهای قم، گیلان و مازندارن برای این منظور داوطلب شدهاند. امیدواریم با همدلی و همراهی مردم در آموزشهای سلامت جسمی و روانی مشاوره و اهدای کمکهای مردمی اقدامات لازم را انجام دهیم.
ظهیری در بخش دیگری از صحبتهای خود خاطرنشان کرد: 150 مرکز نیکوکاری داریم که مشترک بین حوزههای علمیه و کمیته امداد است. به همه این مراکز اعلام کردیم در آستانه نوروز بحث همدلی با اقشار کمدرآمد و اقشار مستضعف جامعه را مدنظر قرار دهند. تهیه بستههای همیاری نوروز نیز را با این مراکز انجام میدهیم و اقلامی مانند حبوبات، شکر، قند، تن ماهی برنج و روغن ماهی و همچنین اقلامی مانند روسری و لباس را تهیه و در اختیار نیازمندان قرار میدهیم.
وی با بیان اینکه اقدامات ما در خصوص مبارزه با کرونا با همکاری هلالاحمر و نظارت مرکز بهداشت انجام میشود، تصریح کرد: در استانهایی که درگیری بیشتر دارند، مانند استان اصفهان، گیلان، قم، مازندران این اقدامات انجام شده و قرار است، از دو روز دیگر استانهایی مانند بوشهر که به تازگی درگیر این بیماری شدهاند به عنوان استان معین انتخاب و این اقدامات در آنجا نیز انجام شود.
معاون فرهنگی و تبلیغی حوزههای علمیه خواهران درباره حضور روحانیون و افراد حوزی در بیمارستانها و مراکز درمانی برای روحیه دادن به کادر درمانی و بیماران خاطرنشان کرد: برای حضور در مراکز درمانی باید بیمارستانها درخواست دهند البته در شب میلاد یکی دو طلبه به بیمارستانهای قم و بخش برادران رفتند، اما برای حضور در این مراکز درمانی باید هماهنگیهای لازم حتما صورت بگیرد.
ارائه خدمات بیمهای بدون انتظار به بیماران بستری کرونا
«طاهر موهبتی» مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی ایلنا، در رابطه با امکان ارائه خدمات بیمهای روی تخت بیمارستان برای بیماران مبتلا به کرونا، گفت: پیشتر ما سعی داشتیم دوره انتظار برای دریافت خدمات بیمه را در نظر بگیریم که شرح آن گفته شده است، اما با پیشامدی که دچار آن شدهایم، در بازهای که مردم با ویروس کووید ۱۹ دست به گریبان هستند، امکان دریافت خدمات بیمه بدون انتظار ممکن است.
وی در ادامه افزود: نفی خدمات بدون انتظار و حق خدمت روی تخت بیمارستان، اگر چه یکی از اصولیترین تصمیمات ما بود، اما دربارهی آن اغماض کردیم تا مردم دچار گرفتاری نشوند. افرادی که در این دوره بر روی تخت بیمارستان بیمه و به جمعیت بیمهشدگان بیمه سلامت اضافه میشوند، دفترچهی آنها پس از رفع بحران نیز اعتبار خواهد داشت.
موهبتی بیان کرد: متاسفانه در قبال تامین مالی برای درمان بیماران مبتلا به کرونا اعتباری به ما تعلق نگرفته است. بسیاری از خدمات درمانی، تشخیصی و آزمایشگاهی، سیتی اسکنها و بستریهای آیسییو به منابع مالی سازمان بیمه سلامت متکی است، اما هیچ اعتبار جدیدی به سازمان بیمه سلامت به علت کرونا داده نشده است و حتی ما اعتبارات عادی خود را هم طلبکار هستیم.
سازمان بیمه سلامت مردم را تنها نمیگذارد
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با بیان اینکه سازمان بیمه سلامت مردم را تنها نمیگذارد، به ضرورت توجه به منابع مالی نیز تاکید کرد و گفت: البته برای سازمان بیمه سلامت ۱۶۶۰ میلیارد تومان وعده دادند، اما علیرغم پیگیریهای مکرر ما هنوز هیچگونه وجهی به حساب سازمان واریز نشده است. ما پولی برای هزینه کردن نداریم و طبیعتا بدهیهای سازمان افزایش پیدا خواهد کرد. با این وجود تمام خدماتی که برای کرونا در نظر گرفته شده است، تحت پوشش ما قرار میگیرد. بنا به مسئولیتی که در قبال سلامت مردم داریم، به وظایف خود عمل میکنیم.
وی اظهار کرد: در شرایطی تلاش میکنیم در کنار مردم باقی بمانیم که بودجه کامل مصوب مجلس برای بیمه سلامت در سال ۹۸ هم هنوز پرداخت نشده است، در حالی با شرایط خاص شیوع کووید ۱۹ در اسفند ماه مواجه شدهایم که سازمان بیمه سلامت بودجه مصوب عادی خود را هم نگرفته است.
اعتبار نشانداری برای کرونا دریافت نکردهایم
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: به طور مکرر نهادهای خدمترسان به ما مراجعه میکنند و توقع دارند، اعتبارات آنها را جبران کنیم، اما وقتی هیچ پولی به ما داده نشده است، چگونه انجام دهیم.
موهبتی خاطرنشان کرد: با وجود این وضعیت، تا جایی که توان داریم در کنار مردم خواهیم ماند و این وظیفهی ملی ما است. بنده از این منظر به این موضوعات اشاره میکنم که در فضای رسانهای یا اظهارات برخی مسئولان، مواردی بیان میشود که نسبت به بیمه سلامت انتظار ایجاد میکند.
وی افزود: به فرض شما به عنوان یک رسانه پاسخ این را از ما میخواهید که " سازمان بیمه سلامت، پولها را چه کار کردهاید؟ " بحث بنده این است که پولی نگرفتهام تا پرداختی داشته باشم، اما کارمان را انجام میدهیم. عدم دریافت پول سبب نمیشود که ما از انجام تعهداتمان کنار بکشیم، اما چارهای نیست، بدهی شکل میگیرد و امیدواریم خدا کمک کند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: کشور و مردم در شرایطی نیستند که بنده باب گلایه را باز کنم. یا بگویم بدون اعتبار، خدمت ارائه نمیدهیم. ما قویا بنا به وظیفه خود در بحث کرونا از مردم حمایت میکنیم، اما خدمترسانها متوجه باشند که ما نه بودجه سازمان را کامل گرفتهایم و نه اعتبار نشانداری برای کرونا دریافت کردهایم.
تحویل ۵۰ هزار ماسک به وزارت بهداشت
«سیدیاسر رایگانی» سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره فعالیت شبانهروزی ماموران تعزیرات و نظارت آنها بر کارگاهها و کارخانههای تولید اقلام بهداشتی گفت: با شیوع بیماری کرونا در کشور و بالا رفتن قیمت برخی از اقلام بهداشتی و کمیاب شدن آنها، گشتهای تعزیرات برای مقابله با احتکار و گرانفروشیهای احتمالی این اقلام افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به مشارکت پلیس، وزارت صمت، سازمان اطلاعات سپاه، وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو با سازمان تعزیرات تصریح کرد: تا به امروز بیش از ۷ هزار بازرسی صورت گرفته است که برخی از واحدها تذکر گرفتهاند، اما بیش از ۲ هزار پرونده تخلف در حوزه اقلام بهداشتی تشکیل شده است. همچنین تاکنون بیش از ۶ میلیون ماسک، ۵۴ هزار لیتر ماده ضدعفونی کننده و ۴۲ میلیون دستکش یکبارمصرف کشف شده است.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی با بیان اینکه روز گذشته ۵۰ هزار ماسک تحویل وزارت بهداشت شد، خاطرنشان کرد: با توجه به دستور وزارت بهداشت مبنی بر ارائه اقلام کشفشده به این وزارتخانه، اقلام تحویل وزارت بهداشت میشود. البته طی کردن مراحل اداری این کار حدود دو روز طول میکشد، ولی ما به محض کشف اقلام، آنها را در اختیار وزارت بهداشت قرار میدهیم. رایگانی تاکید کرد: گشتهای ما در سراسر کشور فعال خواهند بود، اما از مردم نیز تقاضا داریم با مشاهده مواردی نظیر احتکار و گرانفروشی اقلام بهداشتی با سامانه ۱۳۵ تماس بگیرند.
استفتائات جدید رهبر انقلاب درباره کرونا ویروس
استفتائات جدید رهبر انقلاب درباره کرونا ویروس منتشر شد. پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری leader.ir به سوالاتی پیرامون کرونا ویروس پاسخ داده است.
برگزاری مراسم اعتکاف در خانه
سوال۱: با توجه به تعطیل شدن مراسم اعتکاف (به جهت ویروس کرونا)، آیا برگزاری آن در خانه صحیح است؟
جواب: اعتکاف در خانه، صحیح نیست.
غسل، کفن و نماز میت بر اثر کرونا
سؤال۲: اگر شخصی بر اثر بیماری واگیردار کرونا ویروس که طبق نظر متخصصان، سرایت سریعی دارد، فوت کند در خصوص غسل، کفن و نماز چنین میتی وظیفه چیست؟
جواب: مجرد ابتلای به این بیماری، موجب سقوط احکام واجب مربوط به میت نمیشود؛ بنابراین با مراعات کامل نکات بهداشتی و استفاده از تجهیزات ایمنی – هر چند با صرف هزینه – باید حداقل واجب در مورد غسل، حنوط، کفن، نماز میت و دفن انجام گیرد.
در صورت عدم امکان غسل ترتیبی، باید به صورت ارتماسی، غسل داده شود و در صورت عدم امکان غسل، با دست میت، میت را به ترتیب، بدل از غسل با آب و سدر، غسل با آب و کافور و غسل با آب خالص، تیمم داده و حنوط کنند و - هر چند از روی لباس - کفن کرده و دفن نمایند.
نماز با دستکش
سؤال۳: آیا خواندن نماز با پوشیدن دستکش- هرچند ضخیم باشد - اشکال دارد؟
جواب: اشکال ندارد.
درمان بیماران مبتلا به کرونا
سؤال۴: آیا درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا بر کادر درمانی و پزشکان واجب است؟
جواب: حفظ جان مسلمان، واجب کفایی است و خدمت رسانی به بیماران از بهترین اعمال صالح است.
پاداش خدمت رسانی به بیماران
سؤال۵: اگر کسی از کادر درمانی بیمارستان ها، در راه خدمت رسانی به بیماران مبتلا به کرونا از دنیا برود، آیا شهید محسوب میشود؟
جواب: ان شاء الله پاداش عظیم شهدا را خواهد داشت، ولی حکم شهید در جنگ را ندارد.
طهارت الکلهای ضدعفونی کننده
سؤال۶: با توجه به شیوع ویروس کرونا و استفاده از محلولهای ضد عفونی کننده حاوی الکل، این محلولها از نظر پاکی و نجاست چه حکمی دارد؟
جواب: الکلهایی که نمیدانید از اقسام مشروبات مست کننده است، پاک محسوب میشود و استفاده از مایعاتی که با آن مخلوط شده است و نماز خواندن با لباس و بدن آغشته به آن اشکال ندارد، اما اگر بدانید از مشروبات مست کننده محسوب میشود، بنا بر احتیاط واجب نجس است.
اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان برای تجهیز بیمارستانها در تهران
با ابلاغ رئیس سازمان برنامه و بودجه 400 میلیارد تومان در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی قرار گرفت. به گزارش ایلنا، پیرو درخواست ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران؛ با ابلاغ محمدباقر نوبخت معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان جهت تجهیز بیمارستانها و تامین لوازم ضروری و تادیه مطالبات کارکنان ایثارگر و مقابله اثربخش با بیماری کرونا پرداخت و در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان تهران قرار گرفت.
راهکارهای شکست زنجیره بیماری کرونا
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر اهمیت پیوستگی حوزه بهداشت و درمان در کنترل انتشار کروناویروس تاکید کرد. به گزارش ایلنا، علیرضا زالی در جلسه ویدئو کنفرانس با رؤسای شبکههای بهداشت و مراکز پزشکی و بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن تسلیت ضایعه درگذشت حبیبالله پیروی به خانواده آن مرحوم و جامعه پزشکی، این استاد فرهیخته را یکی از موفقترین، پرنشاطترین و کارآمدترین مدیران مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برشمرد که یاد و خاطره اش همواره ماندگار خواهد بود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر ضرورت پیوستگی هرچه بیشتر حوزه بهداشت و درمانی در مقابله با کرونا ویروس تاکید کرد و افزود: اگر چرخه استمرار بیولوژیک بیماری را نشکنیم قطعاً آتی دچار مشکل میشویم. بنابراین با همکاری حوزه بهداشت و اقدامات پیشگیرانه باید سعی کنیم در این راستا گام برداریم.
وحشت از کرونا بزرگترین نگرانی سازمان نظام روانشناسی
رئیس سازمان نظام روان شناسی، از آمادگی ۳۰ هزار عضو سازمان نظام روانشناسی برای ارائه خدمات به هموطنان خبر داد. به گزارش ایلنا، محمد حاتمی که در شبکه خبر حضور یافته بود، اظهار داشت: بزرگترین نگرانی ما اکنون استرس حاصل از وحشت ویروس کرونا است. استرس سیستم ایمنی را ضعیف میکند و در این حالت سیستم دفاعی بدن مختل میشود و سیستم هموستاز بدن به هم میخورد. قند خون، مواد غذایی، چربی و اکسیژن از حالت تعادل خارج میشود و علائمی مانند فشار خون، افزایش درجه حرارت، افزایش ضربان قلب، تنگینفس، دردهای مفصلی و عضلانی، استفراغ، اسهال، درد شکمی، خستگی شدید، درد قفسه سینه و سردرد در افراد تشدید میشود.
محیط انتقال کروناویروس تولید شد
محیط انتقال کروناویروس در انستیتو پاستور ایران تولید شد. با توجه به نیاز کشور به محیط انتقال کروناویروس برای ارسال نمونههای گرفته شده از مراجعان به بیمارستانها و مراکز بهداشتی- درمانی سراسر کشور، با همت متخصصان مجتمع تولیدی تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران، اولین سری ساخت این فرآورده تولید و پس از انجام آزمونهای کیفی مرتبط مورد تایید قرار گرفت. براساس اعلام انستیتو پاستور ایران، پس از اخذ مجوزهای لازم و در مرحله نخست، بالغ بر ۲۰ هزار عدد از این محصول تولید و برای استفاده در اختیار نظام سلامت کشور قرار خواهد گرفت. علاوه بر تولید این محصولات، انستیتو پاستور ایران مسئول کارگروه تشخیص کروناویروس در کشور است که با توانمندسازی شبکه آزمایشگاهی کشور متشکل از بیش از ۴۰ آزمایشگاه در سراسر کشور، توانسته در تشخیص سریع و بههنگام این بیماری در نظام سلامت نقش اساسی ایفا کند.
تکذیب فراخوان جمعآوری کمک مالی برای بیمارستان مسیح دانشوری
درخواست جمع آوری هرگونه کمک مالی در فضای مجازی برای بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان مسیح دانشوری از طرف دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تکذیب شد. برخی سودجویان با سوءاستفاده از احساسات انسان دوستانه هم وطنان با معرفی شماره حساب و انتشار پیامی جعلی در فضای مجازی اقدام به جمع آوری کمکهای مالی برای کمک به بیمارستان مسیح دانشوری کرده اند. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی این پیامها را تکذیب کرده و رسیدگی به آن را از طریق مجاری قانونی و قضائی پیگیری خواهد کرد. پیامکهایی با عنوان درخواست جمع آوری کمک مالی برای بیماران کرونا در بیمارستان مسیح کاملا کذب و به هیچ عنوان مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیست. اخبار، فراخوانها و هرگونه اطلاعات درباره دانشگاه و بیمارستانهای تابعه تنها در سایت، صفحات و کانال رسمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام میشود.
درگذشت یک پزشک جوان در بیمارستان مفید
کورش گودرزیپور عصر امروز در بیمارستان مفید تهران درگذشت. به گزارش ایلنا، کوروش گودرزیپور، فوقتخصص هماتولوژی و انکولوژی کودکان بیمارستان مفید تهران عصر امروز چشم از جهان فرو بست. هنوز علت دقیق درگذشت این پزشک 37 ساله اعلام نشده است.
اقدامات تحسین برانگیز ایران در مقابله با کرونا
فرمانده ستاد مدیریت بیماری کرونا در تهران گفت: همچنان برخی از مردم و مسئولان موضوع کرونا را ساده گرفتهاند، این سهل انگاری بسیار هولناک است و میتواند سبب تلف شدن عدهای شود. به گزارش ایلنا، علیرضا زالی با ابراز تاسف از اینکه همچنان برخی از مردم و مسئولان موضوع کرونا را ساده گرفتهاند، گفت: این سهل انگاری بسیار هولناک است و میتواند سبب تلف شدن عدهای شود. کرونا یک سرماخوردگی ساده نیست و میتواند افراد زیادی را به کام مرگ بکشاند. وی افزود: عمده گلایه کادر درمانی نیز به این موضوع برمی گردد که معتقد هستند برخی از مردم کروناویروس را شوخی گرفتهاند. پرستاران پزشکان نیز دچار فرسایش شدند چراکه هر روز تعداد بیمار بیشتری به مراکز درمانی مراجعه میکند؛ اگر میخواهیم نیروهای پزشکی و پرستاری بتوانند استراحت بهتری داشته باشند تا خدمات بهتری ارائه دهند باید بیمار دهی به بیمارستان را کم کنیم و جز در موارد ضروری از تردد در سطح شهر خودداری کنیم
درگذشت معاون سیاسی فرماندار فیروزکوه بر اثر کرونا