خبرگزاری کار ایران

رئیس هیات اعزامی سازمان بهداشت جهانی:

اقدامات ایران در مقابله با کرونا باعث دلگرمی ما شده است/ برای بررسی اقدامات به قم سفر می‌کنیم

اقدامات ایران در مقابله با کرونا باعث دلگرمی ما شده است/ برای بررسی اقدامات به قم سفر می‌کنیم
کد خبر : ۸۸۱۳۲۳

رئیس هیات اعزامی سازمان بهداشت جهانی نسبت به اقدامات ایران در مقابله با کرونا ویروس ابراز خرسندی کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، جلسه مشترک اعضای سازمان بهداشت جهانی با مدیران سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران برگزار شد.

«ریچارد برنان» رئیس هیات اعزامی سازمان بهداشت جهانی به ایران در این نشست گفت: پیام بسیار مهمی را می خواهیم به شما منتقل کنیم و شما هم انتظاراتی از ما دارید.

وی افزود: مشاهده کردم که مدیریت بحران در ایران چقدر قوی است و فکر می کنم این قدرت می‌تواند برای مقابله با این ویروس به شما کمک کند.

او با اشاره به سیل سال گذشته ایران گفت: باید سطح همکاری هایمان را به ویژه در شرایط دشواری که اکنون با آن مواجه هستیم و از نظر مدیریت بحران شرایط بسیار سختی است ارتقا دهیم.  ما می دانیم وقتی سیل می آید باید چه کار کنیم، اما در مورد ویروس مساله متفاوت است چرا که نمی دانیم چطور گسترش می یابد وکم کم در حال کسب اطلاعات درباره آن هستیم.

او ادامه داد: در دو روز گذشته با مقامات وزرات بهداشت و کادر درمانی در ایران تعامل داشتیم البته که لازم است کسانی که با آنها مشارکت داریم بیشتر و بیشتر شوند و اقداماتی که لازم است با هماهنگی بیشتری انجام شود، اما آنچه ما را از زمان ورود به ایران دلگرم می‌کند، پایش مسافران در فرودگاه بود، همچنین کنترل سیستم حمل و نقل است که نشان می دهد مدیران ایران چه توجه خوبی به این مساله دارند و این برای ما دلگرم کننده است.

او درباره ماموریت‌های هیات اعزامی به ایران گفت: ما متخصصین بهداشت و درمان عمومی هستیم و از سازمان جهانی بهداشت و موسسه بهداشت آلمان و صلیب سرخ چین به اینجا آمده ایم. این یک بیماری جدید است و با کمک وزارت بهداشت ایران تلاش می کنیم روند گسترش ویروس در ایران و گروه‌های آسیب‌پذیر را شناسایی کنیم. این هدف اول ما است و در هدف ثانویه می خواهیم با همکاری کنشگران بخش بهداشت و سلامت تجارب کسب شده در کشورهای مختلف به ویژه چین را با ایران به اشتراک بگذاریم تا به اقدامات سرعت دهیم.

او گفت: همچنین می خواهیم از تجربه ایران نیز استفاده کنیم و اطلاعات جدیدی را از پزشکان بیمارستانی در ایران دریافت کنیم و تبادل و اشتراک اطلاعات را انجام دهیم. 

برنان با بیان اینکه برای بررسی اقدامات به شهر قم نیز سفر خواهیم کرد، گفت: امیدواریم برای توضیح مسائل و ارتقا فعالیت ها در حوزه بهداشت و درمان بتوانیم به ایران کمک کنیم.

او گفت: فکر می کنم ایران پیشرفت های بسیاری در مواجه با این مساله با توجه به تجاربی که از کشورهای دیگر به دست آورده‌ایم داشته و این بسیار نوید بخش است. همه باید بدانند کرونا ویروس چیست و باید بدانند چگونه از خود و خانواده های خود محافظت کنند. بنابراین انتقال این پیام ها و چگونگی استفاده از شبکه حمل و نقل عمومی سالم بسیار مهم است.

رئیس هیات اعزامی سازمان بهداشت جهانی درباره وضعیت آزمایشگاه های تشخیص کرونا نیز گفت: تشخیص سریع این بیماری بسیار پراهمیت است و ایران در بخش های آزمایشگاهی نیز به پیشرفت های زیادی دست یافته است و دو سه آزمایشگاه به صورت تخصصی روی این مساله تمرکز کرده اند. در حال متمرکز کردن مراکز درمانی، بیماران و متخصصان هستیم  و ایران پیشرفت های زیادی داشته است.

او درباره شرایط خانواده های افراد مبتلا نیز گفت: کسی که مریض شد باید مستقیما به کلینیک مراجعه کند و اگر فکر کند در خانه بماند و دیر به مراکز بیماری و درمانی مراجعه کند طبیعتا مشکل حادتر می شود. همچنین کسانی که از نزدیکان فرد هستند باید بلافاصله قرنطینه شوند و اگر آدمها را در خانه نگه نداریم می تواند باعث گسترش ویروس شود در نتیجه باید افراد در ارتباط با بیمار نیز قرنطینه شوند.

برنان با تاکید بر اینکه ایران باید رویکردی یکپارچه را در مساله مقابله با کرونا ویروس در پیش بگیرد ادامه داد: باید در این زمینه رویکرد جامع و کلی نگر دولتی و اجتماعی وجود داشته باشد و در لایه های مختلف دولت و جامعه درگیر این مساله شوند و برای مسئولان بخش بهداشت و درمان در تهران این مساله و انتقال این پیام بسیار مهم است.

در ادامه این نشست ریچارد برنان در پاسخ به سوال مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در خصوص پروتکل‌های جهانی سازمان بهداشت درباره دفن پسماند گفت: شهرداری تهران باید چگونگی اطلاع رسانی به مردم و چگونگی کنترل و کمک به جلوگیری از شیوع بیماری را یاد بگیرد. مهمترین نکته این است که محافظت در برابر این ویروس با دیگر بیماری های ریوی فرقی ندارد و باید کارهای مشابه مانند آنچه برای مرس و سارس انجام شد، صورت بگیرد و تنها تفاوت آن جدید بودن کرونا است.

او ادامه داد: باید بتوانید از کارگرانی که با پسماندها سرکار دارند از لحاظ بهداشتی محافظت کنید.

او با بیان اینکه ریسک پسماندهای بیمارستانی بیشتر از پسماندهای خانگی است گفت: مهمترین نکته آموزش و محافظت از کارگران حوزه دفن و جمع آوری پسماند است. همچنین نحوه کار افرادی که با پسماند سروکار دارند باید عوض شود و سازوکار جدیدی برای آنها تعریف شود.

برنان افزود: باید اقدامات احتیاطی را برای کسانی که با پسماند سروکار دارند و خانواده های آنها مشخص کنیم و چکاب ادواری و در اختیار گذاشتن تجهیزات حفاظتی باید در دستور کار شما قرار گیرد و باید مطمئن شوید که این کار به صورت منظم و روتین انجام شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز