بررسی باغ و غیرباغ بودن چندین پلاک ثبتی در صحن شورا
اعضای شورای شهر تهران باغ و غیرباغ بودن چندین پلاک ثبتی را مور بررسی قرار دادند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در جریان یکصد و نود و دومین جلسه شورای شهر تهران بررسی باغ و یا غیر باغ بودن چندین پلاک ثبتی در دستور کار قرار گرفت.
ابتدا باغی به مساحت ۴هزار و ۶۷۶ متر مربع واقع در خیابان فرشته مورد بررسی قرار گرفت.سالاری درباره این پلاک ثبتی با اشاره به اینکه نظر کمیسیون ماده ۷ مبنی بر باغ بودن این ملک است، گفت: این یک زمین مزروعی با کاربری مسکونی است که کمیسیون ماده ۷ در سال ۸۳ ملک را باغ اعلام کرد و شورا رای کمیسیون را در سال ۸۵ تابید کرد اما دیوان عدالت در سال ۸۹ نظر شورای شهر را ابطال کرد.
وی افزود: نظر کمیسیون معماری و شهرسازی بر این است که این ملک باغ نیست اما براساس مشخصات سند مزروعی است.
زهرا صدر اعظم نوری در خصوص این ملک ضمن مخالفت با غیر باغ بودن آن گفت: تصویر هوایی گویا است که وضعیت ملک چگونه بوده است و منطقه پوشش گیاهی بالایی داشته و به مرور تبدیل به ساختمان های بلندمرتبه شده است. مالک این ملک از طریق کمیسیون ماده ۵، ابتدا درخواست ساخت ۱۱ طبقه با ۳۰ درصد اشغال را مطرح کرد که سپس به ۲۰ طبقه و ۵۰ درصد سطح اشغال رسید.
وی افزود: مالک با شکایت به دیوان رای شورای شهر را ابطال کرد که نشان می دهد دیوان شورای شهر را مرجع نمی داند و حالا جای سوال است که چرا ملکی که رای باغ گرفت بعد از ده سال مجددا پیگیر است که رای کمیسیون و شورای شهر را لغو کند. بعلاوه درختان این زمین محیط بن بالایی دارند و باید رای باغ برای آنها صادر شود.
سپس اعضای شورای شهر باغ و غیر باغ بودن این ملک را به رای گذاشتند و اعضای شورا به باغ بودن آن رای مثبت دادند.
سپس یک پلاک ثبتی دیگر با مساحت ۷۰۰ متر و کاربری مسکونی در خیابان شریعتی مورد بررسی قرار گرفت.
سالاری در توضیح این پلاک ثبتی گفت: نظریه ماده هفت در سال ۹۷ این بود که این ملک با داشتن ۱۵ اصله درخت باغ است اما نظر ما این است که چون در سند قید نشده که این ملک باغ است و حدنصاب درختان را نیز ندارد، این ملک باغ نیست.
اعضای شورای اسلامی شهر تهران به نظر کمیسیون شهرسازی مبنی بر باغ نبودن این ملک رأی مثبت دادند.
همچنین سالاری در تشریح یک پرونده دیگر در محله شهید باهنر و در منطقه یک گفت: این ملک به مساحت ۶۷۰ متر در محله شهید باهنر در منطقه یک قرار دارد و در سند آن نوشته شده که شش دانگ خانه و باغچه متصل به آن است. کمیسیون ماده هفت این ملک را باغ اعلام کرده است و در حال حاضر این ملک ۱۴ اصله درخت دارد اما حدنصاب آن ۳۴ اصله است که به نظر ما این ملک باغ نیست.
نوری درباره این ملک گفت: وقتی در سند غیر باغ باغچه ذکر شده لابد باغچه خاصی بوده چرا که در شرایط معمولی در سند نمی آید.
سپس محسن هاشمی گفت: به فکر شهرداری هم باشید و درآمد شهرداری را صفر نکنید و همه را رای باغ ندهید. اعضای شورای اسلامی شهر تهران به باغ نبودن این ملک رای مثبت دادند.
سالاری در توضیح پرونده دیگر در محله اقدسیه گفت: این پلاک یک زمین ۳۰۰۰ متری است که کمیسیون ماده ۱۲ و ۷ آن را باغ تشخیص دادند و در حال حاضر ۱۴۵ اصله درخت در این ملک وجود دارد و نظر ما نیز این است که این ملک باغ است و اعضای شورای شهر تهران به باغ بودن این ملک رأی مثبت دادند.
در ادامه ملک دیگری به مساحت ۳۰۰۰ هزار متر مربع در خیابان ولیعصر مورد بررسی قرار گرفت.
محمد سالاری در تشریح این پلاک ثبتی گفت: کاربری قدیمی و فعلی این ملک مسکونی است و در سال ۷۳، کمیسیون ماده هفت اعلام کرده این ملک با داشتن ۸۷ اصله درخت باغ است و شورای شهر نیز آن را تایید کرده است اما در سال ۸۰ دیوان عدالت اداری این رأی را ابطال میکند و در حال حاضر در این ملک یک بنای ۱۱ طبقه با دو زیر زمین ساخته شده است که به نظر ما با توجه به پرونده مذکور این ملک باغ است.
زهرا صدراعظم نوری ضمن مخالفت با غیرباغ بودن این ملک گفت: این ملک براساس مستندات باغ است و نمیتوانسته در آن برج بسازد و پلیس امنیت از ما در مورد وضعیت این ملک استعلام گرفته است.
ابراهیم امینی درباره این ملک اظهار کرد: چرا این ملکی که ۱۸ سال پیش ساخته شده پروندهاش بعد از ۱۸ سال به شورا آمده است و این در حالی است که مالک این زمین ساختمانش را ساخته و حتی چند دست آن را فروخته است و حالا در این ملک حقوق مکتسبه ایجاد شده است.
اما نظر کمیسیون مبنی بر باغ بودن به تصویب نرسید و اعضای شورای شهر به ملک مذکور رای باغ ندادند.
سالاری در تشریح یک پرونده دیگر واقع در منطقه سه گفت: این زمین در خیابان ولیعصر و ۲۵۰۰ متر است و کاربری مسکونی دارد. کمیسیون ماده هفت در سال ۸۷ این ملک را با داشتن ۱۱۱ اصله درخت باغ عنوان کرده و شورای شهر نیز آن را تایید کرده است. اما دیوان عدالت اداری در سال ۹۰ رأی شورا را ابطال میکند و حالا حدنصاب نیز ۱۰۸ درخت است اما وضعیت کنونی این ملک به گونهای است که در حال ساخت طبقه ۱۳ هستند چرا که مالک در سال ۹۱ پرونده ساخت اخذ کرده و حتی شش طبقه زیر زمین نیز دارد و رأی ما مبنی بر باغ نبودن است.
زهرا صدراعظم نوری در واکنش به جزئیات این پرونده گفت: چرا این پروندهها به شورا میآید میببیند که کمیسیون ماده هفت رأی بر باغ بودن داده اما شهرداری منطقه بی توجه به رأی شورا پروانه صادر کرده و میببیند که سطح اشغال آن نیز چقدر بالا است و حالا که ساخت و ساز تمام شده و میخواهند طبقه ۱۳ را بسازند پرونده را به شورا میآورند و جای سوال است تایید یا رد شورا چه اتفاقی را رقم میزند و ما باید در مورد این گونه پروندهها که در انتهای کار به شورا می آورند دقت داشته باشیم.
شهربانو امانی نیز درباره این ملک گفت: این پرونده یک بار دیگر به شورا آمده بود و قرار شد به کمیسیون برگردد تا اصلاح شود اما حالا بدون هیچ تغییری مجددا به شورا آمده است؟
محمود میرلوحی در واکنش به این پرونده اظهار کرد: شهردارن قبلی تخلف کردند و برای ساخت و ساز در باغ پروانه صادر کردند. خوب چرا ما امضاء کنیم. در حالی که باید این پرونده به هیات تخلفات یا دادگاه ارسال شود.
نظر کمیسیون مبنی بر باغ نبودن به تصویب نرسید و اعضای شورا این ملک را باغ اعلام کردند.
سپس یک پلاک ثبتی در منطقه شهید محلاتی واقع در منطقه ۱۴ بررسی شد.سالاری در تشریح این پلاک ثبتی گفت: کاربری این ملک فضای سبز بوده است و نظر کمیسیون ماده ۷ باغ است اما در سال ۹۳ طرح تبدیل به پارک عمومی برای آن مطرح شد و اعضای شورای شهر آن را تایید کردند.کمیسیون ماده ۷ در سال ۹۷ نیز این ملک را باغ اعلام کرد و نظر کمیسیون معماری و شهرسازی مبنی بر غیر باغ بودن است.
با رای اعضای شورای شهر تهران این پلاک ثبتی باغ تشخیص داده شد.
سپس یک پلاک ثبتی به مساحت ۱۱۴۲ متر مربع در ازگل واقع در منطقه ۱ مورد بررسی قرار گرفت.سالاری در توضیح این پلاک ثبتی گفت: نظر کمیسیون ماده ۷ باغ بودن این ملک است و کمیسیون معماری و شهرسازی با توجه به بنای موجود و سطح اشغال ملک باغ نیست.
الهام فخاری درباره این ملک گفت: عکس های هوایی گویا است که این ملک باقی است. کمیسیون مربوط باوجود شواهد مشکل مشابه برخی پروندههای گذشته، چرا باغ نبودن را مبنای رای گیری در صحن شورای شهر قرار می دهد.
او ادامه داد: عکس های هوایی دهه ۸۰ و ۹۰ نیز تاکیدی بر مشجر بودن است. در منطقه یک در طول یک دهه تخریب باغ ها با سرعت زیادی صورت گرفت و باید حساسیت بیشتری برای حفظ باغ ها وجود داشته باشد.چرا با وجود اینکه نظر مشورتی مختلف تاکید بر باغ بودن است؛ کمیسیون باغ نبودن را در صحن مطرح می کند؟ در بسیاری از موارد تاکید بر رای کمیسیون ماده ۷ مطرح است.
اعضای شورای شهر به این ملک رای باغ دادند.