در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
اقدامات جدید برای شناسایی منشا بوی نامطبوع در پایتخت/ آغاز اندازه گیریها با دستگاه پایش بو/ دی اکسید گوگرد منشا احتمالی است
مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران از تغییر مراحل بررسی و شناسایی منشا بوی نامطبوع در تهران خبر داد.
«شینا انصاری» مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به انتشار مجدد بوی نامطبوع در روزهای گذشته به ارائه تازهترین یافتهها در این باره پرداخت و گفت: در روز گذشته در مناطق ٦و ٧ با شدت بیشتر و در مناطق ۱۰، ۱۱ و ١٩ نیز بوی نامطبوع احساس شد و این در حالی است که در ۲۳ دی ماه انتشار بو در مناطق ۸، ۷، ۱۷، ۱۹ و بخشهایی از مناطق ۴، ۶، ۱۱، ۱۸ و ۲۰ ثبت شده است.
او در پاسخ به این سوال که آیا دستگاه پایش بو خریداری شد؟ اظهار داشت: دو دستگاه پایش بو توسط شهرداری خریداری شد و از روز گذشته در اختیار ما قرار گرفت و اندازهگیری و پایش انتشار بو با این دستگاه ها آغاز شد.
انصاری ادامه داد: اندازهگیری با دستگاه پایش بو در منطقه ۶ نشان داد که میزان گوگرد (H۲S) در این منطقه بالا بوده است، اما باید برای بررسی دقیقتر باز هم اندازهگیری انجام شود.
مدیر کل محیطزیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که آیا بوی نامطبوع ارتباطی با آلودگی هوا دارد؟ گفت: در روز گذشته هوا برای گروههای حساس ناسالم بود و از طرفی در شرایط اینورژن و پایداری هوا به سر میبریم و همچنین سرعت باد محدود است که با انتشار بوی نامطبوع همزمان شده است.
انصاری به پیچیدگی شرایط بررسی با توجه به رفتارهای متفاوت انتشار بو اشاره کرد و گفت: بوی نامطبوع در تاریخ ۱۱، ١٧ و ۲۳ آذر ماه و ۱۰، ۲۳ و ۲۵ دی ماه در شهر تهران گسترش یافت و بررسی مناطق مختلف انتشار بو نشان داد، هر بار رفتار انتشار با دفعات قبلی متفاوت بوده است. برای مثال نقشه انتشار بو و مناطق تحت تأثیر در تاریخ ۱۰ دی با ۲۳ دی ماه متفاوت است، در تاریخ دهم در غرب و جنوب غرب تهران بو گزارش شده است، این در حالی است که در ۲۳ دی در مناطق ۴ و ۸ بیشتر گزارش شده که نشان میدهد با مساله مجهول و پیچیدهای روبرو هستیم و این مساله تشخیص علت و عوامل را سختتر میکند.
نواحی ثبت گزارش بوی نامطبوع در تاریخ ۱۰ دی ماه
نواحی ثبت گزارش بوی نامطبوع در تاریخ ۲۳ دی ماه
او تاکید کرد: با این دستگاه میتوانیم با اطمینان بیشتر درباره نوع گازهایی که در این بو دخالت دارند حرف بزنیم و تاکنون احتمال گوگردی بودن منشا بیشتر است، اما نیازمند بررسی ها و مستندات بیشتری است.
مدیرکل محیطزیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه مراحل بررسی و شناسایی منشا بو تغییر کرده است، گفت: تا پیش از این از ۱۳۷ شهرداری برای شناسایی نقاط انتشار کمک میگرفتیم، اما اکنون پرسشنامههایی توسط کمیته علمی راهبری موضوع متشکل از اساتید دانشگاهی طراحی شده که در آن شدت بو درجه بندی شده است. همچنین برای کارشناسان محیطزیست و توسعه پایدار شهرداری یک دوره آموزشی برگزار شده است و آنها به محض احساس بو گزینههای موجود در پرسشنامه را تیک میزنند در نتیجه پهنه بندی براساس نظر کارشناسی است.
او درباره اینکه آیا از دستگاه پایش بو تنها در روزهای انتشار بوی نامطبوع استفاده میشود؟ اظهار داشت: درحال حاضر در مسیرهای احتمالی قبلی از جمله مسیر فرودگاه بین المللی امام و دیگر مسیرها استفاده میشود.
انصاری در پاسخ به این سوال که برای پایش مستمر بو در تهران و مقایسه روزهای انتشار بوی نامطبوع و روزهای عادی و رسیدن به یک نتیجه مشخص آیا برنامه مشخصی درنظر گرفته شده است؟ تصریح کرد: بله، باید پایشهای مستمر داشته باشیم، اما حتما باید انتشار بو هم باشد تا متوجه شویم نوع گاز چیست و از مقایسات آماری و مدلسازی انتشار به نتیجه درستی برسیم.