خبرگزاری کار ایران

در افتتاحیه اولین مرکز کاهش آسیب اعتیاد مطرح شد؛

«درمان کودکان معتاد» به وزارت بهداشت سپرده شده است/ گشت‌های امدادرسان سیار برای کمک به مددجویان

«درمان کودکان معتاد» به وزارت بهداشت سپرده شده است/ گشت‌های امدادرسان سیار برای کمک به مددجویان
کد خبر : ۸۵۰۷۴۰

مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در گذشته درمان اعتیاد بیشتر بر درمان مردان معتاد متمرکز بوده و نیاز است که برنامه های خاصی برای درمان دیگر گروه‌ها مانند زنان و کودکان نیز داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعه‌پور، مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر در افتتاحیه اولین مرکز جامع کاهش آسیب اعتیاد کشور گفت: در گذشته درمان اعتیاد بیشتر بر درمان مردان معتاد متمرکز بوده و نیاز است که برنامه های خاصی برای درمان دیگر گروهها مانند زنان و کودکان نیز داشته باشیم.

وی ادامه داد: در حوزه زنان در دنیا پژوهش های بسیاری شده است و مستندات در این زمینه کم نیست. اما با وجود اینکه مصرف در زنان سبک‌تر است اما ثابت شده تخریب و آسیب  وارده به آنها بیشتر است و نیاز است که تیم‌های پزشکی متخصص در این مرکز جامع وجود داشته باشد.در گذشته در الگوهای مصرف بین زنان و مردان شکاف وجود داشت اما امروزه این شکاف برداشته شده است.

فرید براتی سده، مدیر کل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی در مراسم افتتاحیه اولین مرکز جامع کاهش آسیب اعتیاد کشور گفت: این مرکز با همکاری بهزیستی، شهرداری سخت افزارهای لازم برای کاهش آسیب زنان را در تهران تکمیل کردیم.

وی ادامه داد: نگاهمان را نسبت به اعتیاد تغییر داده و باید در سالهای آینده در این زمینه جدی تر فکر کنیم. زنان برای ما به دلایل مختلف اهمیت دارند و از همین رو ما تلاش های بسیاری در خصوص آنها انجام دادیم اما نیازمند کمک دیگر سازمان‌ها و مجلس هستیم.

او افزود: ۱۴۰ مرکز دی آی سی و شلتر داریم که ۲۸ مرکز مربوط به زنان است لازم است دستگاه های دیگر در این زمینه به ما کمک کنند دو مرکز که در تهران برای زنان داریم و این دو مرکز با همکاری و هماهنگی خوبی که بین سازمان‌ها وجود دارد توانستند اقدامات خوبی را انجام دهند.

وی ادامه‌داد:  ۱۰۵ مرکز سرپناه و ۱۶ الی ۱۷ مرکز در سراسر کشور مربوط به زنان است ۱۲۲۹ مرکز اقامتی داریم که ۶۰ الی ۷۰ مرکز مربوط به زنان است.

او با اشاره به مشکلات ارجاع آسیب دیدگان به دیگر مراکز گفت: درمان کودکان معتاد به وزارت بهداشت سپرده شده است اما برای افرادی که به این مراکز مراجعه می کنند باید تمهیدات لازم اندیشیده شود و هماهنگی بیشتر صورت گیرد.

وی با اشاره به آموزشهای لازم درخصوص پیشگیری از ایدز گفت: در گذشته ما درخصوص اچ آی وی روی معتادان پرخطر و زنان در معرض آسیب متمرکز شده بودیم اما باید الان آموزشهای پیشگیری را به میان جامعه و مردم منطقه ببریم و آحاد جامعه در این منطقه آموزشهای پیشگیری در خصوص اچ آی وی را فرابگیرند و ما امیدواریم با حمایت‌های مسئولان این مراکز در این زمینه نیز فعالیت کنند.

در ادامه سپیده علیزاده مدیر عامل مجموعه نور سپید هدایت در این مراسم گفت: ما این مرکز را با حمایت خیرین و مشارکت شرکت‌هایی که مسئولیت اجتماعی شأن را پذیرفته اند ایجاد کردیم.

وی ادامه داد: یکی از اقدامات ما گشت‌های امدادرسان سیار در منطقه است در این منطقه به دلیل مجاورت با ترمینال و تردد بسیار، آدمهای جدید زیاد وارد منطقه می‌شوند و ما با گشت سیار به پاتوق‌ها سرکشی کرده و اعلام می کنیم می توانیم از مددجویان حمایت کنیم.

او با بیان اینکه ۱۷ مورد ارجاع مددجو به خانواده در این مرکز انجام شده است، تصریح کرد: با همکاری بسیار خوب پلیس توانستیم با مزاحمت‌های اراذل و اوباش مقابله کنیم.

 وی با اشاره به مشکلات این مرکز گفت: خدمات پزشکی دائم با حضور پزشک مستقر متاسفانه در این مرکز به دلیل بالا بودن هزینه ها ارایه نمی شود البته کادر پزشکی به صورت مهمان و ماهانه خدمات ارائه می‌دهند.

او با بیان اینکه ۱۰۰ دوربین مداربسته در این محل نصب شده است، گفت: افرادی در این مرکز حضور دارند که سبک زندگی آنها به صورت کارتن خوابی است و نظم دادن به سبک این افراد بسیار سخت است برخی از این زنان آسیب دیده سلاح سرد به همراه دارند. ارجاع زنان آسیب دیده به دیگر مراکز با مشکلات بسیاری مواجه هستند افراد بسیاری داریم با معلولیت جسمی خاص که در دیگر مراکز پذیرش نمی‌شوند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز