خبرگزاری کار ایران

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری:

آمار دقیقی از تعداد کارتن خواب‌ها در سطح شهر تهران وجود ندارد

آمار دقیقی از تعداد کارتن خواب‌ها در سطح شهر تهران وجود ندارد
کد خبر : ۸۴۲۴۲۹

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران گفت: هیچ آمار دقیقی از تعداد کارتن خواب‌ها در سطح شهر تهران وجود ندارد و آمارهایی که بیان می‌شود تخمینی است و دقیق نیست.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سید مالک حسینی در نشست خبری که به مناسبت هفته کار داوطلبانه برگزار شد، گفت: اهمیت کار داوطلبی مورد غفلت قرار گرفته است‌.

براساس مصوبه شورای شهر روز ۱۴ آذر به عنوان روز کار و فعالیت داوطلبی جهادی اعلام شد از سوی شورای شهر و هر ساله برنامه های خوبی در راستای ترویج کار داوطلبانه داشته باشیم.

وی افزود: امسال نگاه ویژه‌ای به این مساله شد و تلاش بر این است تا کار داوطلبانه به سمت جایگاه واقعی خود برود که ایجاد مشارکت مردم در شهر است.

حسینی با بیان اینکه تصور بر این است که شهرداری به عنوان متولی امور شهر هر کاری را باید انجام دهد، اظهار داشت: باید این نگاه را تغییر دهیم و با توجه با بهره‌وری نیروی کار، تا زمانی که مردم پای کار نباشند، نمی‌توان به نتیجه مطلوب رسید.

وی افزود: برای مثال در مساله آلودگی، سیستم حمل و نقل عمومی باید توسعه یابد، دولت و شهرداری متولی باشد اما موضوع بسیار مهمی که از آن غفلت می‌شود، مسئولیت فردی ما است، می‌گوییم شهرداری عوارض می‌گیرد و باید آلودگی را کنترل کند که باید به آن پرداخته شود و مردم باید به این سمت بروند که به عنوان جزئی از شهر می‌توانند نقش آفرینی کنند.

او به آماری از فعالیت های این سازمان در سه سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال ۹۶، حدود ۱۶۵ برنامه در حوزه های مختلف محیط زیست، اجتماعی، آسیب های اجتماعی، پسماند و غیره اجرا شد که ۱۱۲ شریک اجتماعی در آن حضور داشتند. در سال ۹۷، در حدود ۸۲ برنامه اجرا شد و در سال جاری ۳۸۵ برنامه با همکاری بیش از ۲۹۷ شریک اجتماعی انجام شد.

حسینی گفت: سعی می‌کنیم کار داوطلبانه را ساده‌سازی کنیم و برای شهروندان خیلی پیچیده نباشد.‌

وی با ذکر مثالی اظهار داشت: هر محله یک حقوقدان برنامه ای است که در نظر گرفته شده و طی آن تفاهم نامه ای را با کانون وکلا تدوین کردیم تا از وکلا در سراهای محله جهت ارائه مشاوره های رایگان استفاده کنیم. مقرر شد تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان برای هر پرونده کار داوطلبانه توسط وکلا انجام شود و هر وکیل داوطلب می‌تواند وکالت رایگان پرونده تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان برعهده بگیرد.

وی افزود: طرح دیگر، طرح داوطلبان شهر است که به صورت مشترک با تاکسیرانی و هلال احمر است و بیش از ۲ هزار راننده تاکسی آموزش امداد و نجات را دیده اند.‌ همچنین در سرای محلات، آرایشگران داوطلب کار پیرایش کارگران را انجام می دهند.

وی درپاسخ به سوالی درخصوص کاهش ظرفیت گرمخانه ها گفت: نمی دانم این آمار از کجا آمده است، اما تعداد گرمخانه ها نسبت به قبل افزایش داشته است، در سال گذشته دو مرکز در منطقه ۱۲ و ۲۲ برای بانوان تاسیس شد. همچنین سومین گرمخانه بانوان در منطقه ۸ اضافه شده است و از شب گذشته پذیرش رسمی در گرمخانه بانوان در این منطقه آغاز شده است. اکنون مراکز گرمخانه بانوان در مجموع ۳۳۰ تخت ظرفیت دارند.

وی با اشاره به ظرفیت گرمخانه ها گفت: گرمخانه بانوان منطقه ۲۲، در حدود ۲۰۰ نفر ظرفیت دارند در حالی که تقاضا در شبهای عادی در آن حدود ۷۰ نفر است.

حسینی درخصوص رشد ظرفیت گرمخانه ها در شبهای سرد گفت: در شبهای سرد معمولا حدود ۲۰ درصد افزایش حضور در گرمخانه‌ها را داریم. تا نیمه اول سال جاری پذیرش در گرمخانه‌ها به صورت منطقه‌ای بوده است، از سال ۹۸ به طور متمرکز همه گرمخانه ها را در اختیار می گیریم، تمرکز ما در حوزه نظارت، ایمنی و سلامت شرایط مطلوب و قابل قبول را دارد. وی درخصوص ویدیویی که در فضای مجازی مبنی بر اخراج زنان سالمند از گرمخانه ها منتشر شده اظهار داشت: آنچه در ویدئو منتشر کردند دچار مرور زمان شده و اکنون آن مسائل وجود ندارد. این قبیل اقدامات به راحتی می تواند باعث تخریب سرمایه های اجتماعی شود و ذهن مردم را تخریب کند و نگاه به افرادی که در گرمخانه هستند را تغییر دهد.

وی درخصوص معتادان متجاهر نیز تصریح کرد: ساماندهی معتادان متجاهر وظیفه سازمان رفاه نیست، وظیفه شهرداری هم نیست. همکاران در سازمان بهزیستی و نیروی انتظامی زحمت را متقبل شدند و موضوعی که با سازمان بهزیستی داریم درباره مراکز بهاران، با کار ویژه بهبود و توانمندسازی در این مراکز انجام می شوند.

حسینی با بیان اینکه این مراکز به مرور زمان در اختیار بر خی سازمان های دیگر قرار گرفتند تصریح کرد: برخی مراکز نیز در اختیار دیگر واحدهای سازمانی شهرداری قرار گرفت، برای مثال محل اقامت فصلی کارگران شد، در منطقه یک در اختیار پلیس راهور قرار گرفت. اما شهردار تهران اواخر مهر ماه نامه ای را ابلاغ کردند هرچه تحت عنوان بهاران است باید به سازمان رفاه بازگرد و از مجموع ۲۲ مرکز مراکز بهاران که در شهرداری احداث شده، ۱۱ مرکز را در اختیار گرفتیم، تعداد ۷ مرکز فعال بودند که نزدیک به ۸۰۰ نفر را پوشش می دهند.

وی تصریح کرد: اصولا کار ویژه بهاران کار ویژه ساماندهی معتادان متجاهر نیست، مرحله پس از بهبود یافتن است. استانداری ساماندهی ۶ هزار نفر را در این مراکز بر ما تکلیف کرده و تمامی هزینه ها بر عهده شهرداری گذاشته شده که هزینه بسیار سنگینی است.

حسینی در خصوص اختلاف در واگذاری مراکز بهاران گفت: توافقی در سازمان رفاه و بهزیستی برای تحویل مراکز انجام شد که اشتباه کوچک اما مهمی در آن رخ داد، چرا که مصوبه شورای شهر را نداشت. پیشنهاد دادیم بهزیستی در مقام ناظر و فنی حضور داشته باشد و در مرحله مذاکره با بهزیستی هستیم و تفاهم کردیم کار گروه مشترک تشکیل شود و با هم به تفاهم برسیم.

وی در ادامه درخصوص ظرفیت کلی گرمخانه ها گفت: ۲۰ گرمخانه فعال در سطح تهران داریم و در سه منطقه ۷،۱۰ و ۳ گرمخانه نداریم‌. این مراکز در حدود ۳ هزار تخت دارند که با ظرفیت کف خوابی به حدود ۴ هزار و ۳۰۰ نفر می رسد و هیچ مشکلی در ظرفیت نداریم. فراتر از وظیفه سازمانی در روزهای خاص، گرمخانه های سیار را راه اندازی کردیم.

وی ادامه داد: در گرمخانه مردان در مجموع ۲۳۴ هزار و ۵۰۰ نفر شب اسکان و در گرمخانه زنان ۲۳ هزار و ۹۰۲ نفر شب اقامت داشتیم.

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران درباره آمار کارتن خوابهای تهران گفت: هیچ آمار دقیقی از تعداد کارتن خوابها در سطح شهر تهران وجود ندارد و آمارهایی که بیان می شود تخمینی است و دقیق نیست.

حسینی درخصوص آمار ابتلا به آنفولانزا در گرمخانه‌ها نیز اظهار داشت: هیچ مورد ابتلا به آنفولانزا در مددسرا، سامان سرا و مراکز پرتو نداشتیم.

وی در پایان تصریح کرد: برنامه ویژه‌ای درخصوص کودکان کار زباله گرد در نظر گرفته شده و به زودی خبرهای خوبی می‌رسد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز