خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان غذا و دارو:

1.6 میلیارد دلار لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق داریم

1.6 میلیارد دلار لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق داریم
کد خبر : ۸۳۸۷۹۲

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: 1.6 میلیارد دلار قاچاق در زمینه لوازم آرایشی و بهداشتی داریم. برای رفع این مشکل به درج برچسب کیفیت اقدام کرده‌ایم تا از ضربه خوردن به تولیدکنندگان و آسیب بهداشتی به مردم جلوگیری شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدرضا شانه‌ساز؛ رئیس سازمان غذا و دارو در دومین همایش و نمایشگاه بین‌المللی فرآورده‌های آرایشی، بهداشتی، شوینده و سلولوزی و صنایع وابسته که در محل سازمان غذا و دارو برگزار شد، گفت: مهمترین گروه هدف ما در تامین سلامت، مردم هستند. اقلام بهداشتی و آرایشی یکی از پراهمیت‌ترین وسائل مرتبط با سلامت در این حوزه است. سرانه مصرف کشور ما و لوازم آرایشی و بهداشتی 2.5 برابر جهان است و بسیاری از افراد این را یک تهدید می‌دانند، در حالی که این موضوع با فرهنگ ما هماهنگی دارد. ما به عنوان سازمان غذا و دارو وظیفه داریم این امر را مدیریت کنیم و فعالیت‌هایی در این حوزه را ساماندهی کنیم. در سالهای گذشته به تولیدات داخل در این حوزه اهمیت بسیاری داده شده است.

شانه‌ساز در ادامه گفت: تصمیمات بسیاری در این بخش گرفته شد که نتایج آن را امروز مشاهده می‌کنیم. در این حوزه بحث قاچاق از اهمیت بسیاری برخوردار است. قاچاق لوازم آرایشی 1.6 میلیارد دلار برآورد می‌شود. این قاچاق از یک سو به سلامت مردم مربوط می‌شود و از سوی دیگر صدمه قابل توجه‌ای به تولید کشور می‌زند. مهم است که توجه کنیم در بحث سلامت، لوازم آرایشی مصرف طولانی‌مدت دارد در حالی که مصرف دارو عموما موقتی است. بنابراین مصرف دائمی می‌تواند صدمات بسیاری را به افراد وارد کند.

وی در ارتباط با اهمیت تولید داخلی در این محصولات گفت: باید گره تولید کارخانه‌های داخلی باز شود. این یک محور اساسی است که ما در نظر گرفته‌ایم. بسیاری از تجار که واردات می‌کردند، امروز به بخش تولید ورود کرده‌اند و بسیاری از افراد که در واردات دستی نداشته‌اند، به دلیل اهمیت موضوع وارد سرمایه‌گذاری در این بخش شدند. عزم ما این است که این تولیدات نقش و جایگاه خود را در مصرف داخلی و در صادرات کشور پیدا کند.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: موضوع برچسب کیفیت از وظایفی مهمی است که به ما تکلیف شده است. این مهم از ورود محصولات کم‌کیفیت و قاچاق جلوگیری می‌کند. این از ضربه خوردن به تولیدکنندگان ما جلوگیری می‌کند. همچنین آگاهی‌سازی از وظایف ما است. باید مردم سواد لازم در حوزه سلامت مواد بهداشتی و آرایشی را داشته باشند و باید اطلاعات لازم را در ارتباط با برندهای ملی کسب کنند.

وی در ادامه گفت: میانگین مصرف ما 2.5 برابر میانگین جهان است. اگرچه این را یک فرصت تلقی می‌کنیم اما منطقی شدن مصرف وسایل آرایشی و استفاده صحیح از اقلام آرایشی از موضوعات مورد تاکید ما است. بسیاری از این محصولات، محصولات مخاطی هستند، یعنی می‌توانند وارد خون بشوند. پس باید از نظر میکروبی کاملا سالم باشند.

همچنین عبدالعظیم بهفر مدیرکل اداره فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی سازمان غذا و دارو گفت: تفاهم‌نامه‌ای را جهت واگذاری سیاست‌هایی از سازمان غذا و دارو به خود تولیدکنندگان امضا کرده‌ایم. این تفاهم‌نامه مربوط به سیاست‌های مدیریتی حاکمیتی است که در حوزه تغییر فرآورده‌ها و سرعت تولید فرآورده‌ها صورت می‌گیرد. همچنین برای حمایت از تولید داخل لیستی تهیه شده است و کارها بنا بر این لیست انجام می‌گیرد. این لیست اهداف ما را در تولید داخل و واردات از خارج و صادرات به آن مشخص می‌کند. ما در سال گذشته 51 فرآورده را داشتیم که پروانه بهره‌برداری دریافت کرد.

وی در ادامه افزود: ما توانستیم با همکاری نهادهای صنعتی و تجاری، پروانه‌های واردات را 70 درصد کاهش دهیم، در عوض پروانه‌های تولید را افزایش دادیم. ما تنها در سال پیش 920 پروانه تولید داشتیم که 101 پروانه تولید به آن اضافه کردیم. پروانه‌های واردات در سال 96، 12 هزار و 680 مورد بود اما در سال 97، به 3250 پروانه رسید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز