مینو رفیعی مطرح کرد:
یک میلیون و ۵۰۰ هزار دانشآموز تحت پوشش برنامه آگاهسازی پیشگیری از معلولیت
مدیرکل پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه کتاب «آنچه باید برای پیشگیری از معلولیتها بدانیم» در دو جلد با همکاری دفتر سلامت وتندرستی وزارت آموزش و پرورش تدوین شده است، گفت: سال گذشته یک میلیون ۵۷۳ هزار و ۶۶۷ دانشآموز پایه دهم و یازدهم تحت پوشش برنامه قرار گرفتند.
به گزارش ایلنا، مینو رفیعی در تبیین و تشریح برنامه کشوری آگاهسازی پیشگیری از معلولیتها در دانشآموزان پایههای دهم و یازدهم متوسطه، گفت: گزاف بودن هزینههای معلولیت برای فرد و جامعه در کشورهای مختلف، توجه دولتمردان را به امر پیشگیری واداشته است.
مدیرکل پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه آگاهسازی عمومی از عوامل عمده ارتقاء سلامت به شمار میآید و نقش باسوادی در کاهش میزان بروز رفتارهای پرخطر (معلولیتزا) امری پذیرفته شده است، افزود: در واقع آگاهسازی اولین قدم در اثرگذاری مثبت بر رفتار و عملکرد جامعه در راستای ارتقاء کیفیت زندگی است و هر چقدر این آموزش فراگیر، جامع و به زبان ساده باشد، انتقال دانش و مهارت بیشتری صورت میگیرد.
به گفته وی آموزش مستمر و افزایش آگاهی بهترین ضمانت تأمین سلامت مردم بوده و مناسبترین راهکار برای پیشگیری از رخدادهای ناخوشایند است.
رفیعی با بیان اینکه برنامه کشوری آگاهسازی پیشگیری از معلولیتها از سال ۷۵ با هدف افزایش آگاهی جامعه درخصوص معلولیتهای شایع و راههای پیشگیری از آنها شکل گرفت، ادامه داد: این برنامه تا به امروز با تمرکز بر آموزش افراد کم سواد (با تأکید بر زنان و افراد روستایی) و سایر گروهها در جمعیت ۱۵ تا ۴۵ سال فعالانه در تمام استانهای کشور فعال است.
مدیرکل پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور، در پایان یادآور شد: در سال ۹۷ با توجه به تمرکز بر آموزش پایههای دهم و یازدهم متوسطه، محتوای آموزشی این گروه با عنوان کتاب «آنچه باید برای پیشگیری از معلولیتها بدانیم» در دو جلد با همکاری دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش تدوین شد و سال گذشته یک میلیون ۵۷۳ هزار و ۶۶۷ دانشآموز پایه دهم و یازدهم تحت پوشش برنامه قرار گرفتند که ۵۲ درصد دختر و ۴۸ درصد پسر بودند این در حالی است که علاوه بر دانشآموزان ۱۹۶ هزار و ۷۳۴ نفر از والدین نیز از این آموزش بهرهمند شدند.