خبرگزاری کار ایران

معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت:

دانشجویان برای گذراندن کارورزی در کارخانه‌ها مشکلی نخواهند داشت

دانشجویان برای گذراندن کارورزی در کارخانه‌ها مشکلی نخواهند داشت
کد خبر : ۸۳۴۹۰۶

معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت به جایگاه آموزش های مهارتی اشاره کرد و گفت: سهم آموزش مهارتی باید ۸۰ درصد باشد در حالی که در کشور ما برعکس است.

به گزارش ایلنا، برات قبادیان، معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت در برنامه تلویزیونی پرسشگر که با موضوع "با چه مهارتی از نظام آموزشی به جامعه وارد می‌شویم؟" به روی آنتن شبکه آموزش سیما رفت با بیان اینکه آموزش می دهیم تا بتوانیم امور کشور را برگردانیم و اداره کنیم گفت: تربیت منابع انسانی برای مشاغل مختلف امری ضروری است که در همه جوامع انجام می‌شود.

وی افزود: هرچقدر سهم آموزش مهارتی بیش از آموزش نظری باشد فرد قابلیت بیشتری برای اشتغال دارد. در حالی که نظام دانشگاهی ما غالبا مشتمل بر آموزش‌های نظری است. از حیث آموزش‌های نظری وضع بدی نداریم و دارای رتبه ۱۵، ۱۶ ام در چاپ مقاله در دنیا هستیم.

وی با تاکید بر اینکه باید به سمت آموزش‌های مهارتی برویم، بخشی که کشور به شدت در این زمینه دچار ضعف است گفت: یکی از نقاط ضعف اساسی کشور ما عرضه محور بودن آموزش‌هاست به جای اینکه تقاضامحور باشد.

معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت به جایگاه آموزش های مهارتی اشاره کرد و گفت: سهم آموزش مهارتی باید ۸۰ درصد باشد در حالی که در کشور ما برعکس است.

قبادیان افزود: اینکه دانشجو در کلاس درس آموزش نظری بگذراند و بعد در کارگاهی هم آموزش عملی ببیند خوب است، اما باید طوری باشد که یک ترم هم در محیط واقعی آموزش ببیند و در محل واقعی کار آموزش ببیند. در برخی دانشگاه‌های خارج از کشور دانشجو شش ماه در دانشگاه است و مابقی را به محیط واقعی کارخانه مربوطه می رود.

معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه حرکت هایی را در وزارتخانه شروع کرده ایم گفت: در دوسال و نیم اخیر چهارطرح بزرگ را مطرح کردیم. در نهایت به طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار (تاپ) رسیده ایم. سامانه ای به این منظور راه اندازی شده است. بالای ۱۲۰۰ بنگاه ثبت نام و مشکلات علمی خود را فهرست کرده اند و بالغ بر ۸۵۰ پروژه در سامانه ثبت شده است. اما تا اکنون ۲۹ دانشجو ثبت نام کرده اند. وقتی تبلیغات خوب نیست تا دانشجوها و اساتید روی این پروژه ها که مورد نیاز هستند کار کنند چه باید بکنیم؟

وی درباره علت استقبال کم گفت: یک علت نگاه بخشی است. در حالی که باید نگاه ملی به آن داشته باشیم.

قبادیان درباره کارآموزی در حوزه صنعت گفت: قبلا دانشگاه ها به کارخانه ها نامه می زدند تا چنددانشجو بروند و کارآموزی کنند،اما صوری بود و فقط فرم کارآموزی را مهر می‌زدند. برای جلوگیری از این سوءاستفاده‌ها، سامانه کارآموز را راه اندازی کرده‌ایم. جالب اینکه کارگاه‌ها و تولیدی‌هایی اعلام آمادگی کرده‌اند تا دانشجویان برای کارورزی به آنجا بروند.

وی افزود: هنوز نتوانسته‌ایم به منابع انسانی به چشم سرمایه نگاه کنیم. باید بینش را در دولت و مجلس عوض کنیم. اگر این نگاه تغییر کند جای دستگاه‌ها در بودجه ریزی عوض می‌شود. مگر ژاپن، کره جنوبی و سنگاپور نفت دارند؟ یک نعمت کشور ما جمعیت جوان است و ناراحت هستیم که نمی‌توانیم به نحو احسن از این سرمایه بهره مند شویم.

قبادیان ادامه داد: باید مسیر را بازنگری کنیم. آمادگی کامل در وزارت صنعت داریم. از امروز برای کارآموزی دانشجویان قول قطعی می‌دهم که مشکلی برای رفتن به کارخانه‌ها ندارند. سامانه مشترکی با وزارت علوم داریم. کارآموزی به معنای آشنایی مختصر است. اما بحث فراتر از آن است. ما مایل هستیم دانشجو یک ترم در دانشگاه و یک ترم در کارخانه باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز