خبرگزاری کار ایران

نماینده اسکان بشر سازمان ملل متحد در گفت‌و‌گو با ایلنا:

سازمان ملل آماده کمک به ایران است/ باید مردم را تاب‌آور کنیم/ روش‌های کمک‌رسانی به ایران در حوزه دارو و سلامت رو به بهبود است/20 درصد شهر تهران دارای سکونتگاه‌های غیررسمی است

سازمان ملل آماده کمک به ایران است/ باید مردم را تاب‌آور کنیم/ روش‌های کمک‌رسانی به ایران در حوزه دارو و سلامت رو به بهبود است/20 درصد شهر تهران دارای سکونتگاه‌های غیررسمی است
کد خبر : ۸۳۱۱۹۹

نماینده اسکان بشر سازمان ملل متحد گفت: در اوایل اعمال تحریم‌ها علیه ایران مشکلاتی برای سازمان ملل ایجاد شد و خیلی سختی کشیدیم، چرا که ورود درآمدها به ایران با چالش اساسی همراه بود،‌ اما خوشبختانه به تدریج این مساله را حل کردیم.

«مهمت آکدوغان» نماینده اسکان بشر سازمان ملل متحد در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، در خصوص  برنامه سازمان ملل متحد درباره ساماندهی مسکن خانواده‌های ایرانی با توجه به رشد حاشیه‌نشینی در شهر تهران بر اثر تحریم‌های آمریکا، اظهار داشت: برنامه اسکان بشر سازمان ملل در کشورها بر اساس خواسته‌های شهرهاست. تهدیدی که امروز با آن مواجه هستیم،‌ تلاش مردم برای زندگی در شهرهاست؛ آنها با توجه به درآمد پایین در بسیاری از موارد مجبور به اسکان در حاشیه شهرها می‌شوند و در چنین شرایطی سکونت‌گاه‌های غیررسمی ایجاد می‌شود.

او ادامه داد: سازمان ملل از طریق رایزنی با نهادهای دولتی در حال هماهنگی برای اجرای برنامه‌هایی است که در کشورهای دیگر بسیار موفق بوده است.

آکدوغان اظهار داشت: مشکل اساسی این است که چگونه بتوانیم این مساله را تحلیل کنیم و پس از آن است که پیدا کردن راه حل برای آن آسانتر می‌شود. این نقطه بسیار مهمی است که سازمان ملل و دولت جمهوری اسلامی درباره آن تلاش می‌کند. 

نماینده اسکان بشر سازمان ملل متحد در پاسخ به این سوال که برنامه این سازمان برای مقاوم‌سازی و ترمیم بافت‌های فرسوده در ایران و به ویژه تهران به عنوان منطقه‌ای حادثه خیز چیست؟ اظهار داشت: دفتر مقابله با بلایای طبیعی سال گذشته در ایران تاسیس شده است. از آن روز تاکنون هدف ما در ایران این است که بتوانیم مردم را تاب‌آور کنیم و برای مردمی که در سکونتگاه‌های غیررسمی و آسیب‌پذیر ساکن هستند، یک برنامه اجرایی داشته باشیم.

او ادامه داد: 20 درصد شهر تهران دارای سکونتگاه‌های غیررسمی است که بر اثر وقوع زلزله تهدید بسیار بزرگی شهر را درگیر می‌کند. این تهدید با برنامه‌های طولانی مدت و واقعی قابل برطرف شدن است.

محمت آکدوغان در ادامه تصریح کرد: سازمان ملل در حال ایجاد یک استراتژی کلانشهری است که در آن، بعد سکونتگاه‌های غیررسمی و آثار آنها بر روی شهر به صورت پررنگ‌تری تعریف و مورد توجه قرار گرفته است  و بعد از یک سال اگر این سیاست با کمک نهادهای دولتی و سازمان ملل کامل شود،‌ اتفاقات مفیدتر خواهد بود.

او در خصوص مشارکت سازمان ملل در توسعه ایران پس از تحریم‌ها که مشکلاتی را به ویژه در ورود تجهیزات اساسی به این کشور وارد کرده است، اظهار داشت: متاسفانه تحریم‌ها مشکلاتی را برای سازمان ملل ایجاد کرد و در اوایل اجرای تحریم‌ها علیه ایران خیلی سختی کشیدیم، چرا که ورود درآمدها به ایران با چالش اساسی همراه بود،‌ اما خوشبختانه پس از آن مساله را حل کردیم و برخی از نهادها از قبیل آبفا به ما مراجعه کردند تا در زمینه ورود تجهیزات آب‌ و فاضلاب به آنها کمک کنیم.

نماینده اسکان بشر سازمان ملل در ایران تاکید کرد: سازمان ملل این آمادگی را دارد که به ایران کمک کند و سیستم‌ها و روش‌های کمک‌رسانی به ایران به ویژه در حوزه‌های شهری و سلامت پس از تحریم‌ها کم کم در حال بهبود است.

وی با تاکید بر اینکه مهمترین توجه سازمان ملل پس از تحریم‌ها در حوزه دارو و سلامت است، افزود: این حوزه برای سازمان بهداشت جهانی ملل متحد بسیار مهم است، از همین رو بسیار در تلاش است که ایران از لحاظ دارو و تجهیزات دارویی با مشکلی مواجه نباشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز