رییس آموزش و پرورش شهر تهران:
تراکم جمعیت دانشآموزان در ۷ هزار کلاس درس بیش از حد میانگین است
رییس آموزش و پرورش استان تهران گفت: میانگین تراکم دانشآموزان در هر کلاس در تهران ۳۳ نفر است، در حالی که در کشور این تراکم ۲۳ تا ۲۴ نفر است.
عبدالرضا فولادوند _رییس آموزش و پرورش استان تهران_ در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره طرح دو فوریتی مناسبسازی مدارس دخترانه که امسال در شورای شهر تهران مصوب شده است، با اشاره به همکاری آموزش و پرورش با شهرداری در این زمینه گفت: ما در حال اجرای مقدمات این طرح هستیم، طی صحبتهایی که من با شهردار داشتم قرار شد که از هر منطقهای ۲۰ مدرسه دخترانه را به شهرداری معرفی کنیم تا آنها هم بعد از معرفی مدارس، پای کار بیایند و مناسبسازی این مدارس را آغاز کنند.
وی در پاسخ به این سوال که طبق همین طرح، شهرداری تهران موظف است؛ ۳۰ درصد از ظرفیت بودجهاش را به آموزش و پرورش بدهد. در این راستا شهرداری چقدر با آموزش و پرورش همراه بوده است؟ گفت: من به گذشته کاری ندارم، اما همکاری و هماهنگی شهرداری تهران با آموزش و پرورش خیلی خوب است. با تغییر کاربری که انجام شد، برای اولین بار تصمیم گرفتیم، ۱۲ فضا از میان مدارس تهران را تغییر کاربری دهیم و به این صورت شهرداری تهران بخشی از برنامههای فرهنگیاش را در این مدارس اجرا کند. ما به طور کل همکاری خوبی با شهرداری تهران داریم.
رییس آموزش و پرورش شهر تهران درباره وضعیت مدارس دخترانه توضیح داد: نه تنها مدارس دخترانه بلکه تمام مدارس تهران یک سری مشکلات دارند که باید به آنها توجه شود به عنوان مثال یکی از مشکلات بیشتر مدارس تهران قدمت بسیار بالای آنهاست. بعضا مدارس ما عمر بالایی دارند، حدود هشت هزار کلاس درس در تهران نیازمند تخریب و بازسازی هستند، همچنین هفت هزار کلاس درس در تهران نیاز به مقاومسازی دارند.
فولادوند اضافه کرد: علاوه بر این حدود ۶ تا ۷ هزار کلاس درس بیش از میانگین تراکم در نظر گرفته شده جمعیت دارند. میانگین تراکم دانش آموزان در هر کلاس ۳۳ نفر است، در حالی که در کشور این تراکم ۲۳ تا ۲۴ نفر است. مدارس ما در این خصوص وضعیت خوبی ندارند. با مسئولان امر در این زمینه صحبت کردیم، البته فکر کنم با توجه به تصمیمات خوبی که برای مدارس گرفته شده و باتوجه به اینکه سال آینده کشور وضعیت خوبی خواهد داشت. میتوان امیدوار بود که اعتبارات خوبی به مدارس تهران تخصیص پیدا کند تا بخشی از کمبودها را جبران کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که طبق آمارها ۷۶ درصد دانش آموزان دختر در تهران کمبود شدید ویتامین D دارند و قرار گرفتن در زیر نور آفتاب اصلی ترین راهکار برای تامین این ویتامین است. طبق طرح دو فوریتی مناسبت سازی مدارس دخترانه تهران چه تدابیری برای انجام آزادانه فعالیتهای ورزشی دختران در مدارس در نظر گرفته خواهد شد؟ گفت: قرار است امکانات خاصی در این زمینه ارائه شود، اما هنوز مقدمات اجرایی آن فراهم نشده است. شورای شهر تهران مصوباتی دارد که بخشی از آن در ارتباط سرویس دهی به مدارس دخترانه است و باید منتظر باشیم تا این مصوبات اجرایی شود. البته ما باید از شهرداری تهران برای سرویس مدارس استثنایی تشکر کنیم. شهرداری تهران سالانه قریب ۱۵ میلیون تومان بابت سرویس مدارس استثنایی پرداخت میکند.
رییس آموزش و پرورش شهر تهران درباره حداکثر قدمت مدارس در تهران گفت: در تهران مدارسی داریم که ۸۰ تا ۹۰ سال قدمت دارند. این مدارس هم چنان پابرجا هستند و کلاسهای درس در آنجا تشکیل میشود. همچنین ۲۶ درصد از مدارس ما در منطقه ۱۲ نیاز به بازسازی دارند. منطقه ۱۱ و ۱۲ بیشترین مدارس قدیمی در تهران را دارند، زیرا در مرکزیت تهران هستند و از زمانهای قدیم مدارس در این مناطق ساخته میشد.