خبرگزاری کار ایران

سرهنگ دستخال تشریح کرد:

ترفند عجیب کلاهبردار سابقه‌دار برای زنان مجرد

ترفند عجیب کلاهبردار سابقه‌دار برای زنان مجرد
کد خبر : ۸۲۸۲۴۸

رییس پایگاه یکم پلیس‌آگاهی پایتخت از دستگیری کلاهبرداری حرفه‌ای خبر داد که زنان مجرد را با ترفتندهای مختلف فریب می‌داد.

به گزارش ایلنا، سرهنگ کارآگاه قاسم دستخال با اعلام این خبر گفت: در تاریخ یازدهم تیرماه سال‌جاری خانمی ۴۵ ساله با مراجعه به کلانتری ۱۰۱ تجریش اظهار می‌دارد اواخر خردادماه با شخصی به نام ناصر که مدعی بود دندان‌پزشک و جراح فک است از طریق فضای مجازی (فیس‌بوک – سایت دوستیابی) آشنا شده و با توجه به جایگاه شغلی و اجتماعی ناصر به‌راحتی به وی اعتماد کرده است.

رییس پایگاه یکم پلیس آگاهی ادامه داد: این خانم در ادامه گفت"چند روز پس از آشنایی ناصر با من تماس گرفت و گفت می‌تواند یک‌واحد مسکونی متعلق به یکی از بستگانش که کارمند شرکت نفت است را با قیمت بسیار پایین‌تر و به شکل امتیاز برای من خریداری کند که من هم فریب خورده و با عجله یک واحد آپارتمان خود واقع در جنوب‌شهر تهران را با قیمت پایین‌تر از عرف بازار به فروش رسانده و طی چند مرحله مبلغ ۲۵۹ میلیون تومان حاصل دسترنج ۲۷ سال زندگی کارمندی را به حساب بانکی وی واریز کردم. پس از گذشت چند ساعت متوجه شدم ناصر پس از دریافت وجه، گوشی همراه خود را خاموش کرده است. این در حالی بود که من طی آشنایی ۱۲ روزه با وی هیچ آدرس و نشانی جز خط تلفن خاموشش از او نداشتم.

سرهنگ قاسم دستخال در ادامه گفت: با ثبت شکایت اولیه مالباخته در کلانتری، پرونده برای رسیدگی تخصصی در اختیار کارآگاهان پایگاه یکم آگاهی قرار گرفت. در گام اول تحقیقات کارآگاهان با توجه به شگرد متهم به بررسی سوابق مجرمان سابقه‌دار پرداختند و موفق به شناسایی یک مجرم سابقه‌دار حرفه‌ای شدند که به همین شگرد اقدام به کلاهبرداری از بانوان می‌کرد. در ادامه کارآگاهان یکی از مرتبطان متهم به نام اکرم را به پایگاه یکم پلیس آگاهی دعوت واز وی درباره نحوه آشنایی با ناصر بازجویی به‌عمل آمد که اظهار داشت شناخت من از ناصر در حد همان مواردی بود که شاکی پرونده بیان داشته و زمانی که متهم از من درخواست پول کرد متوجه شدم قصد کلاهبرداری دارد و ارتباط خود را با وی قطع کردم.

وی متذکر شد: کارآگاهان در شاخه دیگر از تحقیقات خود، با بهره‌گیری از روش‌های علمی کشف جرم موفق به شناسایی محل سکونت ناصر در محدوده جنت‌آباد شمالی شدند که با انعکاس موضوع به مقام قضایی دستور دستگیری وی صادر شد. کارآگاهان مورخه ۱ /۸ /۹۸ در یک عملیات پلیسی متهم را در مخفیگاه خود دستگیر و به پایگاه یکم منتقل کردند. در تحقیقات صورت گرفته از متهم، ابتدا منکر هرگونه ارتباط با شاکی شد اما در ادامه بازجویی‌های پلیسی و با توجه به مستندات و مدارک غیرقابل انکار چاره‌ای جز بیان حقیقت نداشته و لب به اعتراف گشوده است.

رییس پایگاه یکم پلیس‌آگاهی پایتخت افزود: در ادامه تحقیقات، متهم به کارآگاهان اظهار داشت که از مدت‌ها پیش با عضویت در سایت‌های همسریابی و دوست‌یابی و تهیه یک بیوگرافی ساختگی با موقعیت شغلی و اجتماعی مطلوب، نسبت به فریب خانم‌های مجرد اقدام می‌کردم و پس از جلب اعتماد آنها پیشنهادات مالی وسوسه‌انگیزی را درباره خرید ملک، خودرو، دریافت وام و ... مطرح می‌کردم و با توجه به اینکه اطلاعات فردی من ساختگی بود و مالباختگان تنها یک شماره تماس از من داشتند پس از دریافت پول، گوشی‌همراه خود را خاموش می‌کردم.

سرهنگ دستخال خاطرنشان کرد: در حال حاضر چهار شاکی دیگر با مراجعه به پایگاه یکم پلیس آگاهی از متهم شکایت کرده و او را شناسایی کرده‌اند. در تحقیق از این شاکیان مشخص شده که متهم در مجموع ۴۱ میلیون تومان از آن‌ها به همان شیوه کلاهبردار کرده که با احتساب شکایت اولین شاکی ارزش مالی پرونده در حال حاضر ۳۰۰ میلیون تومان است.

سرهنگ دستخال همچنین گفت: متهم با صدور قرار قانونی از سوی بازپرس شعبه سوم دادسرای ناحیه یک تهران برای انجام تحقیقات تکمیلی و شناسایی سایر شکات احتمالی در اختیار است.

سرهنگ کارآگاه قاسم دستخال همچنین خطاب به بانوان گفت: خانم‌ها، بخصوص دختران کارمند مجرد، طعمه مناسبی برای کلاهبرداران هستند. فرد مجرم با تصور برخورداری این دختران از پس‌انداز مالی و نیاز عاطفی آنان، از کانال‌های مختلفی از جمله محیط کار، سایت‌های همسریابی و ... وارد می‌شود. کلید موفقیت کلاهبرداران و اساس کار آنان بر پایه زنده کردن حس طمع‌ورزی قربانی برای کسب سود‌های کلان مالی از راه‌های به ظاهر آسان است. این افراد با جلب اعتماد شما و پهن کردن دام‌های وسوسه‌انگیز مالی بسرعت نقشه خود را پیاده می‌کنند و تا شما به خودتان بیایید سرتان کلاه گذاشته و ناپدید شده‌اند!

شگرد افراد کلاهبردار معمولاً به این شیوه است:

- اغراق در ابراز علاقه و صمیمیت

- اغراق در سخاوت و دست و دلبازی

- استفاده نکردن از کارت‌های عابربانک یا هرگونه مراوده مالی مستند

- استفاده از سیم‌کارت‌های اعتباری ناشناس

- پیشنهاد گفتگو در فضای مجازی به‌عنوان مثال (سکرت چت در تلگرام) به جای ارسال پیامک

- محاصره عاطفی طعمه‌هایشان به گونه‌ای که وی فرصت فکر کردن به مسائل دیگر را پیدا نکند

- اشاره غیرمستقیم در گفتگو‌ها در مورد میزان دارایی‌های خود به منظور جلب اعتماد

- منتسب کردن خود به نهاد‌های امنیتی و نظامی یا وضعیت مالی مطلوب

- اصرار زیاد برای تسریع در برگزاری جلسه خواستگاری و ازدواج، ولی در عمل هر بار به بهانه‌های

مختلف این امر را به تعویق می‌اندازند.

- معرفی خود به عنوان نخبه علمی و اینکه سال‌ها در خارج از کشور زندگی کرده و با نحوه سرمایه‌گذاری‌های کلان در کشور‌های خارجی آشنایی دارد.

- در تمام طول آشنایی هیچگونه اوراق شناسایی یا مدارک تحصیلی و شغلی از وی نمی‌بینید.

استفاده نکردن از گوشی‌های هوشمند.

- توجه و حساسیت زیاد به محیط اطراف به دلیل ترس تحت تعقیب بودن توسط پلیس

- برای جلب حس دلسوزی و اعتماد قربانی یک بیماری لاعلاج را به خود نسبت می‌دهند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز