رییس دانشگاه فرهنگیان در گفتوگو با ایلنا:
پذیرش ۴۰۰ عضو هیات علمی در دانشگاه فرهنگیان/تزریق ۲۷ هزار معلم به مدارس کشور
رییس دانشگاه فرهنگیان درباره آمار معلمانی که در سال تحصیلی جدید به مدارس تزریق شدند، گفت: امسال نزدیک ۲۷ هزار معلم به سراسر کشور اعزام کردیم و بنا داریم تا سال آینده این آمار را افزایش داده و ۳۷ هزار نفر برسانیم.
حسین خنیفر (رییس دانشگاه فرهنگیان) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره کمبود ۱۰۰ هزار نفری معلمان در مدارس سراسر کشور گفت: ما میتوانیم با همت وزیر آموزش و پرورش تا سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ مشکل کمبود معلم را به خوبی حل کنیم، زیرا هر سال نزدیک به چهل هزار نیرو معلم به مدارس تزریق میکنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر تمام تلاشمان را میکنیم که کسری معلم در آموزش و پرورش را جبران کنیم. با توجه به اقدامات و برنامههایی که داشتهایم، الان در دورههای اولیه کارمان یا به تعبیر دیگر در دوره نهال هستیم و این نهال تا وقتی که رشد کند و میوه بدهد دو سال زمان میبرد.
رییس دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه میتوان ۸۰ درصد مشکلات کمبود معلم را مرتفع کرد، توضیح داد: ورودیهایی که سال قبل و امسال جذب کردیم را تا سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به مدارس تزریق میکنیم و مشکل کمبود معلم تا ۷۰ ، ۸۰ درصد حل خواهد شد.
خنیفر در پاسخ به این سوال که با توجه به اهمیتی که به جبران کسری نیرو مس دهید، آیا به همین میزان به کیفیت این معلمان نیز تاکید دارید؟ گفت: قطعا کیفیت در معلمان و نیروهایی که قرار است آموزش ببینند و بعد به مدارس سراسر کشور اعزام شوند برای ما مهم است. از این رو یک سری برنامه مانند بازنگری دروس، ارتقا محتواها و جذب هیات علمی جدید را برای افزایش کیفیت در معلمان تازه نفس را در نظر داریم.
رییس دانشگاه فرهنگیان با اعلام این خبر که قرار است در جهت کیفی سازی معلمان نسل آینده، عضو جدید به هیات علمی این دانشگاه اضافه شود، گفت: برای افزایش اعضای هیات علمی جلسهای با وزارت داشتیم تا ۴۰۰ عضو هیات علمی تازه نفس را جذب کنیم، قطعا این اقدام میتواند به ارتقا کیفیت کمک کند.
وی بیان کرد: امسال نزدیک ۲۷ هزار معلم به سراسر کشور اعزام کردیم و بنا داریم تا سال آینده این آمار را افزایش داده و ۳۷ هزار نفر برسانیم. اما بیشترین خروجی ما در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ خواهد بود یعنی تا این سالها مشکلات آموزش و پرورش در زمینه کمبود معلم برطرف خواهد شد.
خنیفر درواکنش به کمبود معلم در برخی از مناطق کشور که گفته میشد بعضی از کلاسها مهر را بدون معلم آغاز کردهاند، گفت: مساله کلاسهایی که معلم نداشتند این نبود که ما معلم نداریم یا نمیدانیم از کجا باید معلم تامین شود بلکه بحث سازماندهی معلمان در این مناطق دچار تاخیر شده بود. در واقع اگر در ابتدای مهر در برخی از کلاسها معلمی حضور نداشته به علت سازماندهی نیروها بوده است.
رییس دانشگاه فرهنگیان درباره تامین نیروی مناطقی که روزهای اول سال تحصیلی معلم نداشتند، گفت: بعد از سازماندهی نیروها و معلمان این مشکل حل شد و تقریبا مسالهای در این زمینه نداریم و بعید میدانم جایی پیدا شود که الان معلم نداشته باشند.
وی در پاسخ به این سوال که یعنی مناطق محروم کشور دیگری مشکل کمبود معلم ندارند؟ گفت: بعید میدانم که اینطور باشد، اما اگر در مناطق مختلف در سراسر کشور کلاس درسی بدون معلم باشد باید به ما اطلاع دهند تا رسیدگی کنیم. ما یک طرحی داریم که البته این طرح مختص برخی از مناطق است نه همه جا، به این ترتیب که در صورت مواجه با کمبود نیرو میتوانیم از دانشجویان ترم آخر تربیت معلم استفاده کنیم، زیرا این افراد به هر حال معلم شدهاند و تنها یک ترم مانده تا فارغ التحصیل شوند.ما این طرح را در برخی از شهرستانها مثل برازجان اجرایی کردیم که نتیجه بخش هم بوده است.