منصور غلامی تاکید کرد:
توزیع ۴۰ میلیون یورو بودجه به تأسیسات دانشگاهی
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از توزیع ۴۰ میلیون یورو بودجه تجهیزات آزمایشگاهی برای این مراکز در آینده نزدیک خبرداد.
به گزارش ایلنا، منصور غلامی در نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور با بیان اینکه باید رویکردهای سنتی در حوزه ارتباط با صنعت را کنار بگذاریم، بر لزوم بهرهگیری از الگوها و دیدگاههای نوین در تعامل و ارتباط بیشتر با حوزه صنعت تأکید کرد.
وی با اشاره به اینکه رویکردی جدی در ستاد وزارت علوم و دانشگاهها و مراکز پژوهشی و همچنین در سطح کشور درخصوص ارتقای ارتباط صنعت و دانشگاه به وجود آمده است، اظهار داشت: به هر میزان که مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور در این خصوص بهتر و مطمئنتر فعالیت کنند، موردحمایت بیشتری قرار میگیرند.
وزیر علوم بابیان اینکه تشویقها و حمایتها از اساتید دانشگاهی به برونداد فعالیت آنان در این راستا مرتبط است، گفت: باید فرهنگ ارتقای کلاسیک اعضای هیئتعلمی با ارائه چند مقاله را با شیوه عملکرد این اساتید در نحوه عملکردشان درخصوص ارتباط با صنعت و جامعه تبلیغشده و جا بیفتد.
وی افزود: در دوره چهلساله انقلاب اسلامی در پرورش کارشناس عملکرد مناسبی داشتیم، در حوزه پژوهش هم خوب کار کردیم و صاحب رتبه جهانی هستیم و در حوزه فناوری نیز در تولید دانش و فناوری و ورود آن به سطح جامعه مشغول فعالیت هستیم و انشاالله در سالهای آینده این فعالیت گسترش چشمگیری خواهد یافت.
وزیر علوم بابیان اینکه تخصیص اعتبارات پژوهشی در دانشگاهها حتماً باید رعایت شود و امکان جابجایی ندارد، گفت: در حال حاضر که بودجههای دانشگاهی بهصورت کامل تخصیص داده نمیشود، بیشتر بودجه دانشگاهها به پرداخت حقوق و مزایای کارکنان و اعضای هیئتعلمی صرف میشود، ولی انشاالله تا پایان سال که بودجهها بهصورت صددرصدی تخصیص یافت، همه بودجههای اختصاصی در جایگاه خود مصرف خواهد شد.
غلامی با تأکید بر همکاری با بخش غیردولتی و خصوصی در گسترش ارتباط با صنعت گفت: با بخش خصوصی در مقوله ارتباط با صنعت حتماً همکاری مستمری داشته باشید، البته احتمال دارد که در شرایط کنونی، بخش خصوصی به دلیل مسائل مالی نتواند بهدرستی در این بخش ورود پیدا کند و اینجاست که چگونگی تعامل عملکردی با این بخش بسیار مهم است و باید با ایجاد اعتماد و ارتباط مستحکم همکاریها را تقویت کنیم تا انشاالله در سالهای آتی این مشکل نیز برطرف شود.
وی بابیان اینکه دفاتر ارتباط با صنعت از قبل هم در دانشگاهها و مراکز پژوهشی فعال بودهاند، اظهار داشت: در حال حاضر این دفاتر باید از تفکر سنتی کار در این بخش خارج شوند و بهصورت فعال و با بروندادهای قوی و مورد انتظار عمل کنند.
غلامی درباره تصویب یکسری قوانین و مقررات آموزشی و پژوهشی در دانشگاهها توسط مسئولان دانشگاهی و هیئتهای امنا گفت: در مواردی هم که در خصوص تصویب قوانین کلیتر در ستاد وزارت علوم تصمیمگیری میشود، دانشگاهها و مراکز پژوهشی میتوانند نظرات کارشناسی خود را اعلام کنند تا این قوانین و مصوبات با بررسی مجدد اصلاح شوند.
وی بابیان اینکه پذیرای نظرات همگان درخصوص گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه هستیم، گفت: در کنار بخش ارتباط با صنعت درصدد ارتباط با بخشهای دیگر همچون جامعه هم هستیم و گروههای علمی علوم انسانی نیز باید در این بخش درخصوص انجام مطالعات موردنظر و ارائه راهحلها فعال باشند.
وزیر علوم با اشاره به دایر بودن دبیرخانه کارگروه پژوهش و نوآوری در استانها افزود: پیشازاین دبیرخانه کارگروه پژوهش و نوآوری در استانها در دانشگاه مادر هر استان مستقر بود و در حال حاضر این دبیرخانه در استانداری هر استان در اداره برنامهوبودجه مستقرشده و دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاهها باید با این دبیرخانه ارتباط مستمر داشته باشند.
ششمین نشست یکروزه مدیران ارتباط با صنعت دانشگاهها و مراکز پژوهشی با بررسی مواردی همچون ارائه طرح تحول همکاریهای دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی و فناوری با جامعه و صنعت، بررسی برنامههای پیشنهادی هفته پژوهش، ارائه الگوهای موفق دانشگاهی درزمینهٔ ارتباط با صنعت، (دانشگاههای رازی کرمانشاه و صنعتی خاتمالانبیای بهبهان)، ارائه گزارش پایش سالانه وضع اشتغال دانشآموختگان دانشگاهی و ارائه شاخصهای قراردادهای ارتباط با صنعت، ایجاد مراکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی دانشگاهی در استانها به کار خود پایان داد.