خبرگزاری کار ایران

مدیرکل دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور:

دو معضل اجتماعی کودک آزاری و همسرآزاری در کانون خانواده رخ می دهد

دو معضل اجتماعی کودک آزاری و همسرآزاری در کانون خانواده رخ می دهد
کد خبر : ۸۱۴۴۳۷

کانون گرم خانواده، اصلاح سبک زندگی، خدمات تخصصی کارشناسان متخصص و تعاملات دستگاههای اجرایی در تقسیم کار ملی از عوامل کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی در جامعه کنونی است.

به گزارش ایلنا، رضاجعفری (مدیرکل دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور) طی سفر دو روزه به استان سمنان با مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری سمنان و مسئولین استانی دیدار داشت.

بازدید از مرکز کودکان کار و خیابانی هانی سمنان، مراکز اورژانس اجتماعی در شهرستانهای دامغان و گرمسار از برنامه های سفر مدیر کل دفتر امورآسیب دیدگان سازمان بهزیستی کشور به استان سمنان بود.

جعفری در ابتدا در دیدار با مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان  بیان داشت: یکی از پدیده‌هایی که در مسائل اجتماعی با آن مواجه هستیم عدم تعلق و هویت شهروندی است که افرادی را شامل می‌شود که در شهر زندگی می‌کنند ولی پایبند اصول و قوانین شهری نیستند.

بنا بر اعلام روابط عمومی  و امور بین‌الملل سازمان بهزیستی، وی افزود: با اشاره به اینکه ۳۵۸ مرکز اورژانس اجتماعی در کشور فعال است، گفت: طبق آمارهای به دست آمده در سازمان بهزیستی کشور، با فعالیت مراکز اورژانس اجتماعی، میزان شناسایی آسیب های اجتماعی در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ به میزان ۲۵ درصد افزایش یافته است.

رضا جعفری بیان داشت: امروز غفلت و بی توجهی یکی از مهم ترین عوامل کودک آزاری در کشور است و پس از آن، آزار عاطفی و روانی، خشونت جسمی و در نهایت خشونت جنسی، از جمله این عوامل است،  خشونت جنسی کمتر از ۲ درصد از کل کودک آزاری را شامل می شود. و طبق آمارهای جهانی، از هر هزار کودک ۲۰ کودک در معرض خشونت قرار دارد که این آمار در ایران بسیار پایین تر از آمارهای جهانی است.  

جعفری گفت: دو معضل اجتماعی کودک آزاری و همسرآزاری در کانون خانواده رخ می دهد که با توجه به این امر، آمار دقیقی در دست نیست و تنها می‌توان برای کنترل آسیب، خدمات اورژانس اجتماعی را توسعه داد.

جعفری در بازدید و بررسی فعالیتهای مرکز کودکان کار و خیابانی در سمنان بیان داشت: در بحث کودکان کار و خیابانی باید شأن و کرامت انسانی و حرمت خانواده حفظ شود

وی، تصریح کرد: سازمان بین‌الملل کار در بحث منع کار کودکان چشم‌اندازی را تعریف کرده است که تا سال ۲۰۲۵ کشورها نباید از کودکان در امر کار استفاده کنند و یا اقداماتی را در خصوص تحسین این هدف انجام دهند؛ لذا با تصویب قانون حمایت از کودکان کار  از سال ۱۳۷۴ در کشور ایران، بهزیستی اقدامات موثر و گام‌های بلندی در راستای حمایت از کودکان کار برداشته است.   

مدیر کل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در دیدار با رئیس و کارشناسان اورژانس اچتماعی شهرستان دامغان از زحمات و تلاشهای کارشناسان اورژانس اجتماعی تقدیر و تشکر کرد و بیان داشت: تلاش چشمگیر کارشناسان اورژانس اجتماعی در کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی علی الخصوص در بخش خود کشی شهرستان دامغان را نشان دهنده خدمات تخصصی  و موفق اورژانس اجتماعی است.

جعفری ادامه داد: ۱۱۰ مرکز کودک و خانواده، خانه امن و مرکز ندای مهر، از جمله مراکزی هستند که بهزیستی با مشارکت و حمایت سازمان های مردم نهاد و خیران در کشور زیر پوشش و نظارت دارد.  

وی اظهار داشت: هم اکنون، ۲۰ مرکز غیردولتی و ۷ مرکز دولتی در خصوص خانه های امن در کشور وجود دارد که این مکان، ویژه نگهداری زنان در معرض خشونت و فرزندان آن ها است.  

جعفری گفت: ۲۲ خانه ندای مهر غیر دولتی و ۳۰ خانه سلامت دولتی ویژه دختران در معرض آسیب و فرار در کشور فعال است

وی ادامه داد: امسال آموزش نیروی انسانی، تدوین انواع راهکارها، مداخلات تخصصی در خصوص کودک آزاری، تقویت خانه های امن، مشاوره حوزه های طلاق و توسعه مراکز آسیب‌ها در دستور کار است و مرکز راه نوین به عنوان یک مرکز جدید با رویکرد کاهش آسیب، در زمینه زنان آسیب دیده اجتماعی فعالیت دارد که هم اکنون به صورت آزمایشی در ۴ استان کرمان، کرمانشاه، مازندران و خراسان رضوی، در حال اجرا است.  

وی افزود: با ایجاد این طرح، سازمان بهزیستی به دنبال افراد آسیب دیده فعالیت و خدمات روانی اجتماعی لازم را به صورت تخصصی در این زمینه ارائه می کند.

جعفری به خدمات ارائه شده توسط مراکز آسیب های اجتماعی اشاره کرد و گفت: سال ۹۷، در حوزه اورژانس اجتماعی، یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در تیم های سیار، پایگاه های خدمات اجتماعی و مراکز مداخله در بحران، پذیرش شدند.

وی  گفت : با توجه به تغییر سبک زندگی، آسیب های اجتماعی نوپدید در کشور باید مهار شود.

مدیر کل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: آسیب های فضای مجازی، ازدواج سفید، شیطان پرستی و ازدواج خاکستری، از آسیب های پنهان است که با توجه به روند جامعه باید به این امر ورود جدی داشت، چرا که در صورت مهارنشدن آنها، هزینه بیشتری به جامعه وارد می شود.

جعفری تصریح کرد: با توجه به تغییرات دنیای معاصر، بحث شتاب و فضای جدید مطرح است که باید در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی در این موضوع ورود جدی داشته باشیم.

مدیر کل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور روز سه شنبه در سفر یک روزه به شهرهای سمنان و دامغان، از مراکز اورژانس اجتماعی، مداخله در بحران،  مراکز و خدمات اجتماعی بهزیستی در استان سمنان بازدید کرد.

وی با بیان اینکه اورژانس اجتماعی توانسته تاثیرگذاری بسزایی را در سطح جامعه داشته باشد، ابراز کرد: از زمانی که این طرح اجرا شده میزان شناسایی و برخورد با آسیب‌های اجتماعی افزایش یافته است

جعفری اظهار امیدواری کرد: کانون گرم خانواده، اصلاح سبک زندگی، خدمات تخصصی کارشناسان متخصص و تعاملات دستگاههای اجرایی در تقسیم کار ملی از عوامل کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی در جامعه کنونی  است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز