از سوی وزارت علوم اعلام شد:
شیوه مشارکت دانشگاهیان در پیادهروی اربعین تعیین شد
معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، طی بخشنامهای برنامهریزیها و مصوبات ستاد اربعین دانشجویی را به دانشگاهها ابلاغ کرد.
به گزارش ایلنا، غلامرضا غفاری با اشاره به ابلاغ بخشنامه مصوبات ستاد اربعین دانشجویی به دانشگاه ها اظهار داشت: اجتماع میلیونی شیعیان و دلباختگان امام حسین علیه السلام در ایام اربعین حسینی در کربلای معلی پدیده ای کم نظیر در رویدادهای جهانی محسوب می شود که به نماد مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم و ستم و پاسداشت روحیه ایثار و شهادت طلبی تبدیل شده و هر سال بر عظمت و شکوه آن افزوده می شود.
وی گفت: در این حرکت عظیم که با عشق و علاقه مشتاقان «زیارت اربعین» به وقوع می پیوندد، دانشگاهیان همواره نقش موثری ایفا کرده اند که با برنامه ریزی و هماهنگی دقیق تر، شاهد برکات بیشتر آن خواهیم بود.
معاون فرهنگی وزارت علوم ادامه داد: در این راستا «ستاد ملی اربعین دانشگاهیان» با حضور مدیران و معاونان فرهنگی و اجتماعی وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه های ستادی و بسیج دانشجویی تشکیل شده و پیشنهاداتی را در جلسه ۲۷ مرداد ۹۷ جهت ابلاغ به دانشگاه ها مصوب کرد.
تشکیل ستاد اربعین دانشگاهیان در استان ها و دانشگاه ها و برگزاری منظم جلسات تا اربعین، گفتمان سازی فرهنگ والای اهل بیت علیهم السلام در دانشگاه ها، سیاستگذاری و برنامه ریزی هماهنگ استانی دانشگاهیان، تجلیل از دست اندرکاران راهیان نور و اربعین سال گذشته، تقویت اقدامات رسانه ای، و تقویت برنامه های محتوایی، بخشی از موارد پیشنهادی این بخشنامه بود.
تسهیل اقدامات برای ثبت نام و اعزام دانشگاهیان، هماهنگی با ستاد ملی اربعین دانشگاهیان، استفاده تخصصی از ظرفیت دانشگاه ها در اربعین، ساماندهی اعزام دانشجویان دختر، اعزام روحانی و استاد با کاروان های دانشجویی، تاکید بر اعزام زیارت اولی ها، کم برخوردارها، سال آخری ها و تقویت روحیه خادم پروری (خادم افتخاری) از دیگر موارد پیشنهادی در این بخشنامه بود.
همچنین استفاده از فضای مجازی برای فعالیت های مرتبط با اربعین، تدوین پیوست فرهنگی برای اردوی اربعین، برگزاری جلسات اربعین پژوهی، ایجاد موکب دانشجویی در دانشگاه ها، راه اندازی موکب های مرزی در موقع خروج و ورود، برگزاری سوگواره های دانشجویی بخشی از این برنامه های پیشنهادی است.
تاکید بر احراز هویت دانشجویان در سامانه سماح، هماهنگی اعطای وام قرض الحسنه به زائرین دانشجویی، اخذ مجوز از کمیته مرکزی جهت اقدامات کشوری توسط دانشگاه ها و انجام زمان بندی سفر به نحوی که کلیه کاروان های دانشجویی پس از انجام زیارت در ایام منتهی به اربعین، قبل از روز اربعین به کشور بازگشته باشند، از دیگر برنامه های پیشنهادی در این بخشنامه بود.