خبرگزاری کار ایران

رییس دانشگاه پیام نور خبر داد:

راه‌اندازی سامانه‌های شفاف‌سازی در دانشگاه پیام‌نور

راه‌اندازی سامانه‌های شفاف‌سازی در دانشگاه پیام‌نور
کد خبر : ۸۰۵۷۱۵

رییس دانشگاه پیام نور اعلام کرد: به طور متوسط حدود ۳۰ درصد دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه‌های دولتی معمولا از دانشجویان دانشگاه‌های پیام نور هستند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری محمدرضا زمانی رئیس دانشگاه پیام نور با اصحاب رسانه صبح امروز در دانشگاه پیام نور برگزار شد. زمانی در ابتدای این جلسه با تسلیت ایام شهادت سید سالار شهدا اظهار داشت: دانشگاه پیام نور ۴۳۰ هزار دانشجوی فعال در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دارد. این تعداد دانشجو در ۵۰۰ مرکز در کشور و ۴۰ نمایندگی و واحد در سراسر جهان مشغول تحصیل هستند و حدود چهار هزار هیات علمی ساپورت علمی این دانشجویان را کمک خواهند کرد، علاوه بر این نزدیک به ۱۰ هزار کارمند در این مجموعه علمی فعالیت دارند.

وی ادامه داد:دانشگاه پیام نور در یک مقطعی روی پژوهش و آموزش متمرکز شد آن هم زمانی بود که کشور نیاز داشت داوطلبان زیادی را تحت پوشش قرار دهد.اکنون دانشگاه پیام نور به سمت کارآفرینی و مهارت آموزی می‌رود و با سرعت تبدیل به یک دانشگاه الگو در خصوص مهارت آموزی خواهد شد. همچنین بحث تمرکززدایی از دانشگاه در سال گذشته مطرح شد و از سال گذشته بحث واگذاری اختیارات به استان‌ها و مراکز انجام شد و امیدواریم در ادامه با بحث ساماندهی دانشگاه‌های پیام نور همراه باشد.

رییس دانشگاه پیام نور عنوان کرد: در طول سال گذشته تلاش شده بسیار از روند‌ها به شکل شفاف در اختیار مراکز قرار بگیرد و از روند کاری هر مرکز آگاهی داشته باشیم مانند شفافیت سازی در روند بودجه‌ای و اعتباری. ما برا اینکه بحث شفاف سازی را بیشتر دنبال کنیم چهارسامانه را رونمایی کردیم تا بحث شفاف سازی را در بخش‌های مختلف دانشگاه انجام دهد. اولین سامانه میز خدمت الکترونیک بود که از طریق آن از سفرهای کاری به شدت کاسته‌ایم. دومین سامانه، سامانه تسهیلات است که بیشتر مربوط به اعضای هیات علمی و کارکنان ما می‌شود.

او با اشاره به دیگر سامانه‌های شفاف سازی در دانشگاه پیام نور افزود: سامانه سوم سامانه نقل و انتقال اعضای هیات علمی و اعضای غیر هیات علمی است. این سامانه به آن دسته از اعضای هیات علمی که می‌خواهند انتقالی بگیرند اعلام می‌کند که آیا ظرفیت خالی برای آنها وجود دارد یا نه؟ نهایتا چهارمین سامانه، سامانه امانت دیجیتال است. این چهار سامانه در هفته دولت افتتاح شد.

زمانی گفت: ما تلاش می‌کنیم تمام برنامه‌ریزی‌هایمان در جهتی باشد تا افرادی که از توانمندی کمتری برخوردار هستند از تحصیلات و آموزش بی بهره نمانند اما این‌ها باعث نمی‌شود که بحث کیفیت این دانشگاه تحت تاثیر قرار بگیرد. دانشگاه پیام نور در میان دانشگاه‌های باز دنیا رتبه ششم را در اختیار دارد. تعداد ۲۶ دانشگاه ایران جز ۹۶۰ دانشگاه برتر دنیا قلمداد شد که دانشگاه پیام نور نیز در این لیست وجود داشته است. به طور متوسط حدود ۳۰ درصد دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه‌های دولتی معمولا از دانشجویان دانشگاه‌های پیام نور هستند. ما همچنین ۲ هزار و ۱۰۰ انجمن مختلف دانشجویی در سراسر کشور داریم. در سال ۹۸ تعداد ۱۲ مقام برگزیده در جشنواره رویش و ۲ مقام برگزیده در جشنواره نشریات داشته‌ایم.

وی تصریح کرد: یکی از شاخص‌های دانشگاه پیام نور بعد آموزشی است. ما هر سال حدودا برای شش میلیون نفر آزمون برگزار می‌کنیم. همچنین سهم آزمون‌های الکترونیکی هم در میان آزمون‌ها خیلی پررنگ بوده است. آزمون‌های الکترونیکی می‌تواند در زمینه کاغذ  صرفه جویی کند.

رییس دانشگاه پیام نور درباره ارائه تسهیلات به دانشجویان گفت: درست است دانشگاه پیام نور دولتی است اما مبلغی هم بابت شهریه از دانشجویان دریافت می‌کند اما شاید همین مقدار برای دانشجویان سخت باشد.  به همین علت تلاش کردیم تسهیلاتی توسط صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم داشته باشیم و سهمیه‌مان برای تسهیلات دانشجویی را دو برابر کنیم. ما با چند بانک عامل وارد کار شدیم که تا هر تعداد داوطلبمان را برای کل شهریه دوران تحصیل تحت پوشش قرار دهیم.

وی درباره مهارت‌آموزی و مهارت افزایی پیام نور گفت: خوشبختانه دانشگاه از سال قبل تمهیداتی در خصوص مهارت آموزی و مهارت افزایی را در دستور کار قرار داده است. همچنین استارتاپ‌های مختلفی در دانشگاه فعالیت خود را شروع کرده‌اند. استارتاپ سالمندان و استارت آپ کد نویسی از آن جمله هستند. از آن جایی که بسیاری از خانواده‌ها نگران فضای مجازی هستند از این رو استارت آپی برای کد نویسی در حال فعالیت است تا فرهنگ استفاده صحیح از فضای مجازی برای دانش آموزان فراهم شود.

وی با اشاره به تفاهم نامه مراکز نوآوری و خلاقیت گفت:  با معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم موافقت‌نام‌های برای مهارت افزایی و ایجاد اشتغال برای دانشجویان و شرکت‌های دانش بنیان و کارمندان فراهم کرده‌ایم. ما همچنین دو برنامه برای دانشجویان در نظر گرفته‌ایم این برنامه‌ها برای دانشجویان حین تحصیل و برای کسانی که فارغ‌التحصیل شده‌اند. دانشگاه این آمادگی را دارد که اگر دانشجویی بخواهد چند حرفه ای در کنار تخصص رسمی خود یاد بگیرد معرفی خواهد شد تا کارآموزی کند.

رییس دانشگاه پیام نور با اشاره به امضای موافقت نامه‌ای با مناطق محروم گفت: هماهنگی با فرمانداری‌ها و استانداری‌ها برای ایجاد اشتغال فارغ التحصیلان در حرفه ای خاص تعیین  خواهد شد زیرا دانشگاه مسئولیت آموزش حرفه خاص به فارغ التحصیلان را خواهد داشت. هر فارغ التحصیلی که بخواهد این آموزش‌ها را ببینند تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان وام ۴ درصد به افراد اعطا خواهد شد و اگر کسی بیش از آن بخواهد در تهران باید تصویب شود.

رئیس دانشگاه پیام نور در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه رشته‌ها و گروه‌های اشباع شده به چه صورتی ساماندهی خواهد شد، گفت: طرح آمایش عالی به کمک وزارت علوم تحقیقات و فناوری برای ساماندهی به رشته ها و گروه های علمی در نظر گرفته شده است. ضمن اینکه خیلی از میان رشته‌ها جایشان در کشور خالی است و در نظر داریم آنها را هم اضافه کنیم بنابراین رشته هایی که مورد نیاز منطقه و جامعه هستیم را ایجاد کنیم.

در ادامه این نشست مرتضی محسنی معاون آموزشی دانشگاه پیام نور درباره تعامل این دانشگاه با دانشگاه‌های برتر مانند دانشگاه تهران گفت:  در خصوص تعامل با دانشگاه‌های برتر شورایی تشکیل شده تا از طریق آن سرفصل دروس به روز شوند ما این ارتباطات را ایجاد کردیم تا بتوانیم از تجربیات دانشگاه های سطح یک کشور بیشتر استفاده کنیم.

محمدعلی کریمی معاون پژوهشی دانشگاه پیام نور درباره شبکه هوشمند این دانشگاه گفت: شبکه اطلاع‌رسانی هوشمند دانشگاه پیام نور با نام پیام من فعالیت می‌کند از دو ماه قبل فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است. تلاش شده در این خصوص از فناوری روز حداکثر استفاده را ببریم همچنین این سامانه ظرفیت قویتر شدن را دارد تا هر آنچه که دانشجویان به آن نیاز دارند را در زمینه اطلاع رسانی برای ایشان فراهم کند.

عزت الله کردمیرزا رئیس مرکز جذب هیات علمی دانشگاه پیام نور بیان کرد: از تعداد ۸۹۴ نفر از افرادی که طی سال های ۸۴ تا ۹۲ جذب هیئت علمی دانشگاه پیام نور شده‌اند توانستیم حکم پیمانی ۷۰ درصد از آنها را صادر کنیم. ۳۰ درصد باقی مانده نیز یا باید شاخص هایی برای ارتقا داشته باشند و یا پرونده‌شان در وزارتخانه مورد بررسی قرار بگیرد. به طور کل ما توانستیم از این مسئله که زمانی بحران مهم در دانشگاه پیام نور بوده است بگذریم و همچنین برای رفع آن امکان ادامه تحصیل برای اعضای هیئت علمی را فراهم کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز