خبرگزاری کار ایران

عضو شورای شهر تهران:

برخی همچنان در مسیر ناصواب خود استوارند/برای ادامه راه دچار تردیدم

برخی همچنان در مسیر ناصواب خود استوارند/برای ادامه راه دچار تردیدم
کد خبر : ۸۰۳۰۵۶

عضو کمیسیون شورای شهر تهران گفت: درحالی که به دنبال تعدیل نیرو و حذف پست‌ها بوده‌ایم، نتوانسته‌ایم موازی‌کاری‌ها را کم کنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت نظری در نطقی در یکصد و شصت و یکمین جلسه شورای شهر تهران گفت: دو سال از عمر شورایی که با اقبال بی‌نظیر مردم به لیست امید روی کار آمده می‌گذرد. شورای شهر دوره پنجم، در طول این دو سال فراز و نشیب فراوان را تجربه کرده و این تلاطم، صد البته مختص تهران نیست. هرچند به شخصه معتقدم مجموع و برآیند عملکرد مدیریت شهری مثبت بوده و برای آن مصداق‌هایی در ذهن دارم که در ادامه خواهم گفت، متاسفانه اما مردم از وضع موجود رضایت ندارند که به نظرم این نارضایتی نیاز به واکاوی دارد.

وی با اشاره به اینکه در طول دو سال گذشته، توانسته‌ایم جنس کنش‌های فرهنگی و اجتماعی شهر را تاحد قابل توجهی به سبک زندگی اکثریت مردم نزدیک کنیم به مواردی از این فعالیت ها اشاره کرد و افزود:  توانسته‌ایم تفریح را در محور ورزش قرار دهیم. توانسته‌ایم در توزیع امکانات ورزشی و نیز بهای خدمات آن، تا حد قابل توجهی وضع موجود را به عدالت نزدیک کنیم. توانسته‌ایم خانواده را محور کنش‌های فرهنگی قرار دهیم. توانسته‌ایم یاد بزرگان ادبی، هنری، ورزشی و اندیشمندان را زنده نگاه داریم و نام و نماد ایشان را در جای جای شهر، با مردم به اشتراک بگذاریم.

نظری ادامه داد: توانسته‌ایم با سازمان‌های مردم‌نهاد، ارتباطی خوب و بهینه برقرار کرده و به جای تزریق مُسکن، راه‌شان را هموار کنیم. توانسته‌ایم با حضور مستمر در مناطق و محلات، پای درددل مردم بنشینیم و با نظر خودشان، مشکلات را تا حدی که درتوان و عهده مدیریت شهری بود حل کنیم.

وی در ادامه به افزایش زیرساخت‌های فرهنگی و اجتماعی و ارتقای کیفیت این خدمات اشاره کرد و گفت: توانسته‌ایم مدافع حقوق زنان و جوانان در مدیریت شهری باشیم و تلاش کنیم جایگاهی که در سال‌های اخیر، به ناحق از ایشان دریغ شده را چنان مکرر مطالبه کنیم که تا رسیدن به نقطه مطلوب، فاصله چندانی وجود نداشته باشد. توانسته‌ایم با مردم بدون واسطه صحبت کنیم و مردم را محرم دانسته‌ایم.

عضو شورای شهر تهران افزود: توانسته‌ایم تمام تصمیم‌های‌مان را در منظر عمومی بگیریم بطوریکه همه مردم، موافقین و مخالفین طرح‌ها و لوایح را با جزئیات نظراتشان می‌شناسند. توانسته‌ایم با ایجاد سامانه طرح‌ها و لوایح، نظر مردم را تمام مراحل مقررات گذاری اخذ کنیم و مردم را در جریان تمام فرآیند فعالیت‌مان قرار دهیم.

نظری به لغو مصوبه برج‌باغ‌ها نیز اشاره کرد و افزود: با لغو این مصوبه توانستیم ریه‌های کم توان شهر را حفظ کنیم، هرچند مقدار کمی از آن باقی مانده است. وی با بیان اینکه در این دوره توانسته‌ایم به ساخت و سازهای شهر نظم بدهیم تصریح کرد: با این نظم توانستیم تخلفات ساختمانی را کاهش دهیم، هرچند هنوز هستند کسانی که بر مسیر ناصواب خود استوارند و بر مسند تکیه زده‌اند. توانسته‌ایم نظارت بر بخش اجرایی را با تلاش مضاعف جدی‌تر به انجام برسانیم، هرچند هنوز هم در برابر برخی تغییر رویه‌ها مقاومت‌هایی وجود دارد.

نظری به بازپس گیری املاک نیز اشاره کرد و افزود: توانسته‌ایم بسیاری از املاکی که به ناحق به اشخاص حقیقی یا حقوقی واگذار شده‌اند را بازپس گیریم، هرچند در این فرآیند، ایرادهایی وجود دارد و افراد قدرتمند یا وابسته با جریان‌های قدرت، هنوز از ملک مذکور استفاده می‌کنند اما سمن‌هایی که از پشتوانه لازم برخوردار نیستند، مجبور به تخلیه ملک مورد بهره‌برداری خود شده‌اند. توانسته‌ایم بسیار از خانه‌های تاریخی و فضاهای هویتی شهر را حفظ کنیم، هرچند در برخی موارد، با ورود دیوان عدالت اداری و ابطال ثبت ملی بناها یا کم کاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نتوانسته‌ایم به‌طور کامل در این حوزه موفق باشیم. توانسته‌ایم در تعارض منافع بین دو گروه از شهروندان، هر دو را مدنظر قرار دهیم و یکی را به نفع دیگری قربانی نکنیم.

وی ادامه داد: در بحث دستفروشان توانستیم با تصویب مصوبه ساماندهی مشاغل سیار و بی‌کانون، هم به کسبه ثابت توجه کنیم و هم کسبه سیار را مورد حمایت قرار دهیم، هرچند شهرداری هنوز در اجرای این مصوبه اقدام قابل توجهی انجام نداده است. توانسته‌ایم هزینه‌های غیرضرور شهر را کاهش دهیم و با تصویب بودجه انقباضی، تا حد زیادی از ریخت و پاش‌ها کم کنیم، هرچند هنوز هم تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم. توانسته‌ایم مصوباتی از جنس خواست مردم داشته باشیم، هرچند برخی از آنها به سرانجام نرسیده است. توانسته‌ایم صدای مردم را رساتر کنیم و فرصت صحبت‌مان را در خدمت فریاد حق ملت قرار دهیم.

عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر در ادامه به مواردی که شورا نتوانست آنها را محقق کند نیز اشاره کرد و گفت: همه اینها و بیش از اینها را توانسته‌ایم اما، نتوانسته‌ایم مطابق خواست مردم، زیست شبانه را احیا کنیم. نتوانسته‌ایم حتی برخی از معابر را آن‌گونه که مردم خواسته‌اند، نام‌گذاری کنیم. نتوانسته‌ایم به‌رغم اتفاقات خوبی که در حوزه ورزش شهروندی رخ داده، تفریح و ورزش همگانی را با تاکید بر ارتقای نشاط اجتماعی، برای همه شهروندان اجرا کنیم. نتوانسته‌ایم حتی میان بخش‌های مختلف مدیریت شهری هماهنگی و وحدت رویه ایجاد کنیم. وی افزود: نتوانسته‌ایم سازمان فرهنگی و هنری شهرداری را مجاب کنیم که در درآمد و هزینه، شفافیت داشته باشد. نتوانسته‌ایم میان کمیسیون فرهنگی و اجتماعی، معاونت امور اجتماعی و فرهنگی و نیز سازمان فرهنگی و هنری ارتباط ایجاد کنیم.

نظری ادامه داد: نتوانسته‌ایم موازی‌کاری‌ها را کم کنیم، درحالی که به دنبال تعدیل نیرو و حذف پست‌ها بوده‌ایم. نتوانسته‌ایم برون‌سپاری‌های شهرداری که بسیار محل شائبه هستند و هزینه مضاعف نیز بر مدیریت شهری بار می‌کنند را متوقف کنیم. نتوانسته‌ایم بدهی چند هزار میلیاردتومانی شهرداری را تسویه کنیم. نتوانسته‌ایم راه خدمت به مردم را هموار کنیم و توان کارشناسی شورا را افزایش دهیم.

وی تصریح کرد: نتوانسته‌ایم یا شاید هم نخواسته‌ایم که وقتی 10عضو از اعضای شورا کم شد، توان کارشناسی را افزایش دهیم تا بلکه عدم حضور اعضا را جبران کند. نتوانسته‌ایم با وجود مجمع 53نفره تهران، بسیاری از موانع بین بخشی را از میان برداریم. به طور کلی نتوانسته‌ایم شان و جایگاه شورا را حفظ کنیم.

نظری افزود: باید بدانیم و فراموش نکنیم که دو سال از عمر ما، با 14 سال از عمر مدیریت شهری اصولگرایان قیاس می‌شود. برای قضاوت باید همه مولفه‌ها را لحاظ کرد. گاهی برخی از عزیزانی که از قضا خودشان نیز روزگاری نه‌چندان دور، دست‌اندرکار بودند، فقط روی نقاط منفی دست می‌گذارند. گاهی وقت‌ها، بدون لحاظ جمیع شرایط، قضاوت‌کننده از دایره انصاف خارج می‌شود.

نظری با اشاره به اینکه موانع بر سر راه مدیریت شهری دوره پنجم کم نیست به برخی از این موانع اشاره کرد و گفت: از کنار رفتن اجباری شهردارانی که از اختیار ما خارج بود، تا تشکیل پرونده‌های قضایی برای برخی اعضای شورای شهر پایتخت که کاملا سخت‌گیرانه صورت پذیرفته بگیریم، تا سلب عضویت اعضای شورای دیگر شهرها مثل مهدی حاجتی و مهدی مقدری، دو عضو جوان و شریف شورای شهرهای شیراز و اصفهان که یکی به زندان رفته و دیگری نیز در انتظار اجرای حکم است از جمله این موانع است.

عضو شورای شهر ابراز امیدواری کرد تا اراده‌ای در سطوح بالای نظام برای برگرداندن شان و جایگاه پارلمان و دولت محلی به سطح اراده قانون‌گذار اساسی وجود داشته باشد تا شاهد افزایش اعتماد عمومی و افزایش سرمایه اجتماعی باشیم.

نظری افزود: باید تعارف را کنار بگذاریم. شورا به عنوان مدنی‌ترین نهاد حکومت، اگر ناکارآمد و ناتوان جلوه کند، پایه‌های حکومت سست می‌شود.

وی در ادامه گفت: متاسفانه کسانی در جهت بی‌اثرسازی شوراها تلاش می‌کنند که مدعی‌ترین افراد نسبت به نظام هستند و خود را انقلابی و خودی می‌دانند و دیگران را غیرخودی و حتی گاهی خائن قلمداد می‌کنند.

وی افزود: این‌که مردم بخواهند کنسرت در خیابان اجرا شود، شورا ورود کند و بستر را فراهم کند اما مجوز صادر نشود، تلاش برای ناامید کردن مردم نیست؟ اینکه مردم زیست شبانه بخواهند، شورا ورود کند و زمینه اجرای خواست مردم را فراهم کند و بعد ممانعت شود، تلاش برای ناامید کردن مردم نیست؟ نظری اظهار داشت که مواردی از این دست بسیارند و درازه‌گویی بی فایده و تاکید کرد: باید تعارف را کنار بگذاریم. اگر ادعا می‌کنیم حفظ کشور و نظام برای‌مان مهم است، باید امید و انگیزه ایجاد کنیم. نمی‌شود رقیب را با اهرم‌های مختلف از گردونه خارج کنیم و در رقابتی بی‌رقیب پیروز شویم و تصور کنیم عنایت الهی به ما، باعث فتح‌الفتوح شده است. تنها نتیجه واضح این رویه در میان مدت، کاهش سرمایه اجتماعی است که همه می‌دانیم به چه چیز منجر خواهد شد.

وی در ادامه به راهکار این مسأله که تقویت نهاد شوراست اشاره کرد و گفت: شورا هم از جنس مردم است و هم از جنس حکومت و می‌تواند موجب نزدیک‌تر شدن اقشار مختلف به حاکمیت شود. شورا می‌تواند به بهترین شکل، موجب تجلی اراده مردم شود و اجرای خواست مردم، حتما نتیجه‌ای جز ایجاد حس تعلق خاطر و تلاش برای ساختن جامعه‌ای بهتر نخواهد داشت.

نظری تصریح کرد: مردم شریف تهران، جوانان عزیز و تمام کسانی که به امید اصلاح رویه‌های غلط، مدنی‌ترین راه ممکن یعنی صندوق رای را انتخاب کردید، من شرمنده همه شما هستم. صدای انتقاد و نارضایتی‌تان در بسیاری از موارد به گوش ما رسیده است و با شما همراهیم. می‌دانیم که در موارد متعدد، از پی‌گیری امورتان در بسیاری از دستگاه‌ها و نهادها ناامید شده و به نمایندگان‌تان در شورا پناه آورده‌اید و اگر انتقادی هم دارید از سر دلسوزی است.

عضو شورای شهر تهران گفت: من و همکارانم تا روز آخر حضورمان در شورای شهر، چه تا پایان دوره باشد و چه زودتر به پایان رسد، پی‌گیر حل مشکلات و مطالبات شما خواهیم بود. اما کاش آنها که هربار با تجمعی در مقابل شورا و نارضایتی مردم، با ذوق‌زدگی در رسانه‌های‌شان تیتر می‌زنند و به دنبال القای یاس و ناامیدی در کشور هستند، بدانند، آتش زدن طبقه‌ای دیگر از خانه‌ای که در آن ساکن هستند، آن‌ها را از خطر دود گرفتگی و حریق مصون نخواهد کرد.

عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی گفت: امروز سنگ‌اندازی‌ها در مسیر شورای شهر و عملکرد ناهماهنگ، میدان ندادن به جوانان در پست‌های مدیریتی و القای یاس و ناامیدی، مردم را از اصلاح‌طلبان روی‌گردان نخواهد کرد، بلکه مردم را از اصلاح امور در نظامی که مبتنی بر ایثار میلیون‌ها ایرانی است، روی‌گردان می‌کند. من ضمن ابراز شرمندگی مجدد بابت تمام کاستی‌ها و نارسایی‌ها، از این بابت از همه شهروندان عزیز پوزش می‌خواهم و همچنان تاکید می‌کنم، رفع بخشی از این موارد، از عهده ما خارج است.

نظری در پایان با بیان اینکه برای ادامه راه با این وضعیت دچار تردیدم، گفت: امیدوارم انگیزه و دلیلی برای ادامه راه بیابم تا بتوانم برای شهر و کشوری که به آن عشق می‌ورزم، مفید باشم. گاهی اگر نمی‌شود در یک منصب و موقعیت خدمت کرد، باید کنار رفت تا خیانت نکنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز