در گفتوگو با ایلنا اعلام شد؛
۴۰ خانه پلاک قرمز فک پلمپ شده است/ تحویل ۲۰۰ معتاد متجاهر بهبودیافته به خانوادههایشان/حدود ۲۰ درصد زنان معتاد، منع پذیرش هستند
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ با اشاره به اینکه ۱۰ الی ۲۰ درصد از هزار و ۵۰۰ زن معتاد متجاهر، منع پذیرش هستند، از فک پلمپ ۴۰ خانه پلاک قرمز خبر داد.
سرهنگ محمد بخشنده (رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره بازگشت معتادان متجاهر به مناطق شوش، مولوی و هرندی گفت: از تعداد ۶۰۰ معتاد متجاهری که در مرکز سروش نگهداری میشدند، ۲۰۰ نفر پس از بازپروری به خانوادههایشان تحویل داده شدهاند. طی یک پروسه و در حین درمان معتادان خانواده معتادان نیز شناسایی و از طریق مددکاران مشاورههای لازم به آنها ارائه شده است و پس از اخذ تعهد از خانواده این افراد به خانوادههایشان تحویل داده شدهاند.
وی با بیان اینکه برای ۱۵۰ نفر در مرکز بهاران واقع در هرندی اشتغال ایجاد شده است، ادامه داد: تاکنون حدود ۵۰ نفر از این افراد بهبود یافته به مرکز اشتغالزایی بهاران منطقه ۱۲ در هرندی منتقل شدهاند و در آنجا مشغول فعالیت هستند، ۱۰۰ نفر دیگر نیز به این افراد اضافه خواهند شد. همچنین برای حدود ۱۵۰ نفر دیگر از این بهبودیافتگان نیز در مرکز سروش کارگاههای اشتغال خیاطی و آهنگری ایجاد کردهایم.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ خاطرنشان کرد: تعداد کمی از معتادان که در ابتدای طرح دستگیر شده بودند، در حال حاضر در مرکز سروش هستند که در حال برنامهریزی برای اشتغال این افراد هستیم، البته برخی از این افراد نیز شهرستانی هستند و ما خانوادههای آنها را نیز شناسایی کرده و از آنها خواستهایم تا برای تحویل این افراد به مرکز سروش بیایند.
سرهنگ بخشنده تصریح کرد: پس از پایان دوره بازپروری معتادان را رها نمیکنیم، بلکه برای آنها برنامهریزی کردهایم و توانستیم برایشان اشتغال ایجاد کنیم. تعدادی از این معتادان از ما خواستند تا برایشان جا و مکان ایجاد کنیم و اجازه دهیم در همین مرکز سروش مانده و در کارگاهها کار کنند. ما هم از این افراد در کارگاهها استفاده میکنیم.
وی ادامه داد: یک گروه کارشناس برای بررسی زمینهای این منطقه در اینجا حضور دارند تا در صورت مساعد بودن از زمینهای این منطقه برای کشاوزی استفاده کنیم تا بتوانیم محصولاتی مانند زیتون و پنبه و ... را در این منطقه کشت کنیم تا بتوانیم این مددجویان را که دوره ترک را گذراندهاند، در این زمینهای کشاورزی فعالیت کنند.
سرهنگ بخشنده با بیان اینکه تا قانون اصلاح نشود، این چرخه ادامه دارد، خاطرنشان کرد: ما در مرکز مهر سروش یک دوره متفاوت را برای بازپروری معتادان اجرا کردیم و خدا را شکر موفق هم بودیم، البته دیگر مراکز هم درحال حرکت به این سمت و سو هستند. همانطور که گفتم تعدادی از معتادان در حال حاضر پس از پایان دوره بازپروری از مراکز نگهداری آزاد شدهاند. ما پیگیر این هستیم که این قانون اصلاح شود و این معتادان به مدت طولانیتری در مراکز بازپروری نگهداری شوند.
وی با بیان اینکه اجازه نمیدهیم مناطق پاکسازی شده دوباره آلوده شوند، ادامه داد: در روزهای اخیر بیش از ۵۰۰ معتاد از مناطق آلوده شهر مانند شوش، مولوی و هرندی جمعآوری شدهاند. ما این مناطق را برای فروشندگان مواد مخدر و معتادان ناامن میکنیم و اجازه نمیدهیم در این مناطق دوباره تجمع معتادان صورت گیرد.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به فک پلمپ ۴۰ خانه پلاک قرمز گفت: اگرچه در این منازل توزیع و مصرف مواد مخدر بعضا انجام میشود، اما با توجه به اینکه مالکان به مراجع قضایی مراجعه کرده و مقام قضایی براساس قانون دستور فک پلمپ را میدهد ما نیز ضابط قانون هستیم و ملزم به اجرای آن میشویم.
سرهنگ بخشنده با اشاره به عدم همکاری سازمانهای متولی در پاکسازیاین منطقه گفت: تا به امروز درخصوص تخریب و بازسازی خانههای فرسوده در این مناطق اقدام موثری صورت نگرفته و پلیس در این منطقه تنهاست و سازمانهای دیگر آنچنان که باید و شاید پای کار نیامدهاند. البته جبهه مردمی در این منطقه به کمک پلیس آمده و در کنار ما فعالیت میکند، اما جماعت و نیروهای مردمی در این منطقه اقداماتی را در کنار پلیس انجام میدهند.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به زنان معتاد متجاهر در سطح شهر تهران، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات ما درباره زنان معتاد متجاهر است، هزار و ۵۰۰ زن معتاد متجاهر داریم که برای آنها فضای مناسبی ایجاد نشده است و اکثر آنها در همان پاتوقها و محلات آلوده حضور دارند و ماندهایم با این زنان چه کار کنیم. باید ظرفیتی ایجاد شود که این زنان جمعآوری شوند.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ با بیان اینکه ۱۰ الی ۲۰ درصد زنان معتاد متجاهر منع پذیرش هستند، گفت: باید جایی برای نگهداری این زنان ایجاد شود، نمیتوانیم این زنان را در خیابان رها کنیم. پلیس اگر این زنان را دستگیر کند، باید در چه مکانی آنها را نگهداری کند؟ در کلانتری و پاسگاه که نمیتوانیم آنها را نگهداری کنیم. برخی از این زنان بیمار، برخی بادار یا دارای فرزند هستند.
سرهنگ بخشنده با اشاره به اینکه متاسفانه مراکز دیایسی همچنان در این مناطق فعالیت میکنند، خاطرنشان کرد: مردم معتادانی که در منطقه ۱۲ برای اخذ سرویس به مراکز دی ای سی مراجعه می کنند را میبینند و نظرشان به پلیس و سازمانهای فعال در ساماندهی معتادان منفی میشود، چون این افراد به محض دریافت متادون و یا سایر امکانات در کوچه پس کوچههای منطقه پراکنده شده و از منطقه خارج نمیشوند و به تبع آن بعضا خردهفروشی هم میکنند و این امر موجب نارضایتی مردم میشود. بنابراین معتقدیم این مراکز دیایسی باید از درون محلات جمعآوری شود.