معاون آموزشی وزارت بهداشت:
بخش عمدهای از دانشمندان برتر ایرانی مشغول ارائه خدمت در کشور هستند
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: درصد عمدهای از فارغ التحصیلان حوزه پزشکی وارد عرصههای مختلف نظام سلامت کشور میشوند و پیشرفتهایی که طی سنوات گذشته داشتهایم مرهون تلاشهای این افراد بوده است.
به گزارش ایلنا، باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به توسعه علوم پزشکی طی دهههای پس از انقلاب و خودکفایی در تربیت نیروی انسانی این حوزه افزود: بسیاری از نفرات برتر حوزه علوم پزشکی در داخل کشور مشغول به کار هستند و تحولات چشمگیری را در طی این سالها در حوزههای مختلف علمی ایجاد کردهاند.
وی با بیان اینکه کشور ما در سالهای پس از انقلاب در تربیت نیروی انسانی نظام سلامت تا حد زیادی به خودکفایی رسیده گفت: این نیروها پس از تحصیل وارد عرصههای مختلف از جمله آموزش، پژوهش و ارائه خدمات شده و با تلاشهای خود زمینههای توسعه کشور در حوزههای مختلف را فراهم آوردهاند.
لاریجانی با اشاره به توسعه علوم پزشکی طی دهههای گذشته گفت: ۵۰ دانشگاه علوم پزشکی دولتی، ۱۷ دانشکده علوم پزشکی دولتی در کشور تاسیس شده و ۹۳ واحد در دانشگاه آزاد اسلامی رشتههای مرتبط با علوم پزشکی را تدریس میکنند.
وی اظهار داشت: ۶۵ دانشکده پزشکی، ۴۵ دانشکده دندانپزشکی، ۲۵ دانشکده داروسازی، ۱۹۲ دانشکده پرستاری و مامایی در کشور مشغول تربیت دانشجو هستند. در حالی که در اروپا در هر کشور به طور متوسط حدود ۱۰ دانشکده دندانپزشکی وجود دارد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه رشد چشمگیری در توسعه علوم پزشکی طی ۱۰ سال گذشته داشتهایم گفت: در این ۱۰ سال، ۲۱ دانشکده دندانپزشکی، ۳۸ دانشکده پرستاری، ۹ دانشکده پزشکی در کشور تاسیس شده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۴ هزار رشته مقطع علوم پزشکی در کشور داریم گفت: این رشته مقاطع به طور عمده در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند و حدود ۲ هزار تا از این رشته مقاطع در ۱۰ سال گذشته راه اندازی شده است.
لاریجانی عنوان کرد: حدود ۲۰۰ هزار دانشجو در مقاطع مختلف مشغول به تحصیل هستند و تعداد دانشجویان علوم پزشکی در برخی رشتههای مورد نیاز کشور در ۱۰ سال گذشته تا ۱۲۰ درصد رشد داشته است.
وی با تاکید براینکه جذب دانشجو در رشتههای علوم پزشکی باتوجه به نیازهای کشور انجام میشود و سند برآورد نیروی انسانی نظام سلامت نیز تدوین شده است، گفت: اگرچه اکنون نیز وضعیت نیروی انسانی حوزه سلامت در بسیاری از رشتهها بهتر از کشورهای منطقه است اما با برنامهریزی که در قالب سند برآورد نیروی انسانی شده ، تا سال ۱۴۰۴ از لحاظ شاخص نیروی انسانی حوزه سلامت به نسبت کشورهای منطقه پیشرفت چشمگیری خواهیم داشت.
معاون آموزشی وزارت بهداشت پیشرفتهای حاصل شده در نظام سلامت را حاصل تلاشهای اساتید و کارکنان این حوزه برشمرد و اظهار داشت: همکاران محترم، خصوصا استعدادهای درخشان و افراد برتر حوزه علوم پزشکی کشور با ورود در نظام ارائه خدمات، آموزش و پژوهش تحولات و دستاوردهای شگرفی را طی یک دهه گذشته در حوزه سلامت کشور ایجاد کردهاند.
بنا بر اعلام وبدا، لاریجانی گفت: علیرغم آمارهایی که گاها ارائه میشود و صحت آن نیز جای بحث دارد، درصد بسیار بالایی از افراد متخصص و استعدادهای درخشان حوزه علوم پزشکی زندگی خود را وقف خدمت به کشور نموده و جهش علمی که طی ۱۰ سال گذشته شاهد آن بودهایم حاصل تلاش های این همکاران در اقصی نقاط کشور است.