خبرگزاری کار ایران

برگزاری نشست تخصصی حج و چالش‌های وحدت امت اسلامی در مکه مکرمه

برگزاری نشست تخصصی حج و چالش‌های وحدت امت اسلامی در مکه مکرمه
کد خبر : ۷۹۶۰۸۱

نشست تخصصی " حج و چالش‌های وحدت امت اسلامی" در راستای ارتباطات و گفتگوهای بین‌المللی در فرصت حج، در مکه مکرمه برگزار شد.

به گزارش ایلنا، در این نشست که با حضور نخبگان داخلی و خارجی در سالن اجتماعات بعثه مقام معظم رهبری برگزار شد علی اکبر ضیایی رئیس پژوهشکده حج و زیارت با ارائه مقاله "حج و چالش‌های وحدت امت اسلامی" گفتگوهای سازنده میان متفکران جهان اسلام را ضروری خواند.

دراین نشست که نخبگانی از نیجریه، بورکینافاسو، اندونزی، مالزی، پاکستان، افغانستان، عراق و استرالیا  شرکت داشتند ضیایی با اشاره به آیات الهی "وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا" و "جَعَلَ اللَّهُ الْکَعْبَةَ الْبَیْتَ الْحَرَامَ قِیَامًا لِلنَّاسِ" اظهار داشت: خداوند در این آیات به دوجنبه عبادی و اجتماعی – سیاسی ازعوامل وحدت اسلامی در حج اشاره می کند.

وی که دکترای رشته «فرهنگ و تمدن اسلامی» است با اشاره به اینکه صیانت از مرزهای توحید و نبوت به ولایت سپرده شده، عوامل و موانع معرفتی وحدت امت اسلامی را برشمرد و گفت: بسیاری از مستشرقان با ارائه اطلاعات غلط از مذاهب اسلامی زمینه تفرقه را از بعد معرفتی فراهم آورده اند.

رئیس پژوهشکده حج و زیارت با ذکر نمونه‌هایی دراین زمینه، عوامل و موانع اجتماعی – سیاسی در تحقق وحدت اسلامی و اقدامات آمریکا و اسرائیل در ایجاد اختلافات مذهبی برای سیطره بر قدرت در خاورمیانه و منابع ثروت را یادآور شد .

ضیایی افزود: درحج ابراهیمی می توان سه مرحله از مراحل وحدت امت را براساس معرفت، تعارف و اعتراف تحقق بخشید.

این نویسنده و پژوهشگر اسلامی تصریح کرد: بعد معرفتی وحدت باید قبل از شروع مراسم حج محقق شود و در ایام حج مرحله تعارف یا همان دیالوگ و گفتگو قابل تحقق است و اگر دراین دومرحله خوب عمل شود مرحله سوم یعنی اعتراف به وجود یکدیگر و همزیستی مسالمت آمیز و وحدت امت اسلامی بر اساس تفاهم و شناخت واقعی از یکدیگر به صورت پایدار تحقق می یابد.

برپایه این گزارش، دراین نشست دکترسید محمد حسینی معاون بین الملل بعثه مقام معظم رهبری نیز با بیان چند سوال در زمینه عوامل وحدت امت اسلامی، خواستار اظهارنظر اندیشمندان حاضر درباره این سوالات شد.

دراین نشست همچنین شرکت کنندگان به ارائه دیدگاه خود در خصوص راهکارهای وحدت امت اسلامی و ضرورت آن پرداختند و با اشاره به نقش آمریکا و صهیونیزم درتفرقه افکنی درجوامع اسلامی، عوامل اجتماعی و سیاسی درایجاد اختلاف میان مسلمانان را یادآور شدند.

این نشست با تاکید بر لزوم گفتگوهای سازنده میان متفکران و اندیشمندان جهان اسلام و تکیه به عوامل وحدت و پرهیز ازپرداختن به  اختلافات مذهبی بکارخود پایان داد.         

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز